Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-20-2005, 01:43 PM
hotstuff hotstuff is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Portugal
Posts: 150
Default Phantom power and mic with power supply?

Hi all!
I have a problem, I want to use the M-S recording technique with my octane preamp, caus it has this feature, with a Rode K2 mic and a AKG C3000b, but the AKG requires phantom power and the K2 has a power supply and the preamp will only put phantom on both channels at the same time! Will the phantom power harm the power supply of the Rode mic? It doesn´t say in the manual if you can use phantom with the mic pluged in.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-20-2005, 01:56 PM
KingFish KingFish is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Nashville TN
Posts: 2,655
Default Re: Phantom power and mic with power supply?

You should be fine, the only mic's you have to be EXTREMELY carefull not to put on a phantom bank, are ribbon microphones.

Dynamic mics, and Tube Mic power supplies will ignore the 48vdc.

However, an improperly wired mic cable, carrying phantom can blow up a condenser.
__________________
David
- Trident TSM 52 Input Console
- HDX / OMNI / HD i/o's
- MacPro 8 Core 2.4 Westmere 28Gb RAM
- PT HD 10.3.3 + H.E.A.T. OS X 10.8.2
- SSL Nucleus Controller
- Dynaudio Acoustics BM6A's / Genelec 8040a / NS10's w/ Sub
- 1176's, LA2A's, ADL CL1500, Neve 1073's, 16 x Wunder Audio Pre's, Ward Beck's, API's, Misc Vintage outboard.
- 2x - HD3 Accel PCIe - 192 i/o's - 96 i/o's
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Would this UPS (Uninterrupted Power Supply) protect and power my gear? D_Japan Pro Tools Software (Mac) 4 07-24-2011 05:23 PM
Control24 Phantom Power Supply Pins Nicolasixxx ICON & C|24 2 04-15-2010 03:28 AM
002R Faults + power harness + no phantom power DaveSB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-26-2009 02:10 AM
recording with phantom power *and* without phantom power simultaneously SweetSoulSound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 08-22-2008 08:40 PM
002 power supply/bad power harness? please help :( djkiller 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 08-07-2005 09:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com