Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-30-2019, 11:52 PM
evs evs is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 245
Default running ultimate and normal on one machine

hi,
a friend has the normal Pro Tools vesrion running, and would like to, from time to time, use the HD Ultimate version as a subscription on a monthly basis.
Now the avid support says that you can not run ultimate and the normal version on one computer...
is that right?
couldn´t you make up a second account and put it there?
thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-31-2019, 12:17 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 8,262
Default Re: running ultimate and normal on one machine

This is controlled by the license, so simply activate the one you want to run on your iLok using iLok License Manager.
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 05-31-2019, 02:51 AM
evs evs is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 245
Default Re: running ultimate and normal on one machine

so no different driver that will crash the other version when installed?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-31-2019, 03:02 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,052
Default Re: running ultimate and normal on one machine

Quote:
Originally Posted by evs View Post
so no different driver that will crash the other version when installed?
Driver for what? Are you expecting to work with DigiLink interfaces?

Otherwise should will be fine.... Standard cannot use any DigiLink interfaces. And you cannot run both versions simultaneously... besides that no problems, and I have no idea what Avid support person was thinking.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-31-2019, 03:30 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,239
Default Re: running ultimate and normal on one machine

PT standard and PT ultimate are the same software. If you have the Ultimate/HD license available on when you boot, you get full features. And you cannot choose to run with standard features when you have Ultimate/HD license. Clear enough? If you want to downgrade all you need to do is remove the Ultimate/HD license bundle and replace it with a standard license.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running PT 11 and 10 on the Same Machine robertgreenhouse Pro Tools 11 3 07-06-2014 02:31 PM
Running PT 10 and 11 On One Machine? Jaysun169 Pro Tools 11 6 07-03-2013 11:04 AM
Ultimate Drum Machine Samples RussUK Virtual Instruments 4 08-23-2009 11:04 AM
Running PT 6.0 and 5.1 on same machine jpd52 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-24-2003 03:33 AM
anybody running 001 on a non g3 machine? zeeman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-25-2000 01:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com