Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-29-2017, 05:33 AM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,030
Default Bug: When selecting a favorite plugin insert, the plugin above the one selected opens

Saw this bug pop up in 12.7.1 and is still present in 12.8.

I have a bunch of my go-to plugins favorited in the inserts menu (hold cmd and select a plugin to add them to favorites), and periodically a bug happens where I select a certain plugin (say Studer A800) and instead of the Studer popping up, Pro Tools opens the plugin above the one I selected (in this case would be SSL 4000 Buss Compressor). And this happens for any plugin I try to open. So in order to get the plugin I actually want, I have to select the one below it. Closing and reopening Pro Tools usually fixes the problem temporarily.

Anyone else seeing this?

EDIT: Here's my list of favorites attached so those with this issue can compare and maybe we can narrow it down to a possible specific plugin issue.
Attached Images
File Type: jpg Pro Tools Plugin Favorites.jpg (75.2 KB, 0 views)
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6

Last edited by DJ Hellfire; 08-11-2017 at 08:26 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-29-2017, 05:56 AM
strangepumpkin strangepumpkin is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Canada
Posts: 249
Default Re: Bug: When selecting a favorite plugin insert, the plugin above the one selected o

Yeah, I've seen that issue a couple of times. And, yes, restarting pro tools usually fixes it. I haven't been able to recreate it on demand though.
__________________
Kyle Whittaker
www.strangepumpkin.ca

Mac Pro (2013)
3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5
32 GB Memory
OS X 10.12.6

PT 2018.1
Reply With Quote
  #3  
Old 06-29-2017, 06:17 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,680
Default Re: Bug: When selecting a favorite plugin insert, the plugin above the one selected o

Quote:
Originally Posted by DJ Hellfire View Post
Saw this bug pop up in 12.7.1 and is still present in 12.8.

I have a bunch of my go-to plugins favorited in the inserts menu (hold cmd and select a plugin to add them to favorites), and periodically a bug happens where I select a certain plugin (say Studer A800) and instead of the Studer popping up, Pro Tools opens the plugin above the one I selected (in this case would be SSL 4000 Buss Compressor). And this happens for any plugin I try to open. So in order to get the plugin I actually want, I have to select the one below it. Closing and reopening Pro Tools usually fixes the problem temporarily.

Anyone else seeing this?
are these by chance all UAD plugins ?? or a mix of manufacturers ??
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2017, 06:20 AM
strangepumpkin strangepumpkin is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Canada
Posts: 249
Default Re: Bug: When selecting a favorite plugin insert, the plugin above the one selected o

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
are these by chance all UAD plugins ?? or a mix of manufacturers ??
For me, it's not plugin dependent. I've seen it happen with Slate VTM and VMR specifically.
__________________
Kyle Whittaker
www.strangepumpkin.ca

Mac Pro (2013)
3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5
32 GB Memory
OS X 10.12.6

PT 2018.1
Reply With Quote
  #5  
Old 06-29-2017, 06:22 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,680
Default Re: Bug: When selecting a favorite plugin insert, the plugin above the one selected o

Quote:
Originally Posted by strangepumpkin View Post
For me, it's not plugin dependent. I've seen it happen with Slate VTM and VMR specifically.
cool, just trying to narrow it done if possible .. i am going to try and repro here right now .. lets see what happens ...
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #6  
Old 06-29-2017, 06:26 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,680
Default Re: Bug: When selecting a favorite plugin insert, the plugin above the one selected o

well, i will keep an eye on it .. cannot make it happen right now .. all seems fine .. Q: do these Favorites go away when Trashing Pref's ???
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #7  
Old 06-29-2017, 06:57 AM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,030
Default Re: Bug: When selecting a favorite plugin insert, the plugin above the one selected o

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
are these by chance all UAD plugins ?? or a mix of manufacturers ??
Any plugin that is in the favorites list. Selecting via manufacturer or type doesn't reproduce the issue.
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6
Reply With Quote
  #8  
Old 06-29-2017, 07:00 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,680
Default Re: Bug: When selecting a favorite plugin insert, the plugin above the one selected o

Quote:
Originally Posted by DJ Hellfire View Post
Any plugin that is in the favorites list. Selecting via manufacturer or type doesn't reproduce the issue.
copy that .. i have a few things in my favorites .. at this time i cannot repro but will keep watching in case it comes up
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #9  
Old 07-02-2017, 07:44 AM
Jperkins Jperkins is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Milwaukee
Posts: 379
Default Re: Bug: When selecting a favorite plugin insert, the plugin above the one selected o

I've been experiencing this and reporting it for awhile now and nobody has ever commented about it so I thought it was something on my end.

It would be great if a solution could be found.

For me, it doesn't seem to be tied to a specific plugin and doesn't happen all the time, but it happens often.

Sometimes it even loads a plugin more than one listing up so you have to keep guessing to get the desired plugin to actually load.
__________________
iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.13.3

http://www.mysteryroommastering.com/
http://www.justincarlperkins.com/
Reply With Quote
  #10  
Old 07-02-2017, 07:48 AM
Jperkins Jperkins is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Milwaukee
Posts: 379
Default Re: Bug: When selecting a favorite plugin insert, the plugin above the one selected o

Here's a download link to the GIF incase the forum doesn't support them:

https://www.dropbox.com/s/4d991uf0gu...s_BUG.gif?dl=0
__________________
iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.13.3

http://www.mysteryroommastering.com/
http://www.justincarlperkins.com/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Choosing which EQ/Dynamic plugin opens on Artist mix Interactivesound Artist Series 3 04-04-2017 01:31 PM
Instrument Plugin opens every time I touch fader peter.larrett@me.com Artist Series 1 12-05-2016 09:32 AM
What's you favorite Plugin Filmusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 45 03-28-2010 04:14 AM
What's your favorite compressor plugin? Allbaldo Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 06-14-2005 01:35 PM
Favorite Delay plugin celdry 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-26-2003 12:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com