Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-17-2008, 04:21 PM
salmonsound salmonsound is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Seattle, WA
Posts: 54
Default MIDI Input Problem - Selected Track vs Record Enabled

Can I control the function in PTLE 7.4 that enables midi input when the instrument track is selected? Sometimes I'm only able to get midi input when the track is record enabled.
__________________
Recording # Editing # Mixing # Mastering
SALMON SOUND
Studio # Mobile # Online
http://www.salmonsound.com
Reply With Quote
  #2  
Old 11-17-2008, 05:42 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: MIDI Input Problem - Selected Track vs Record Enabled

Hmmm.. Your description of the problem is pretty short, but I'll describe what happens on my rig..

I have a couple inst tracks, inputs set to "all", a VI inserted on each.

If I select 1, then my controller triggers it. If I then select 2, the controller then triggers 2. If I then shift select 1, the controller only triggers 1.. No matter what order I shift select the tracks in, only 1 triggers..

If I then Rec enable 1, track 1 is triggered. If I then Rec enable 2, 1 is no longer rec enabled and the controller triggers2. If I shift Rec enable 1 and 2, the controller triggers BOTH 1 and 2.. When I disable record on both, then it is back to the way it worked with just selecting..

The only 2 options that I have seen that might affect this are "MIDI Thru", which I have selected, and an option in preferences>MIDI>Default thru instrument.. I have this set at "First selected midi track" This was the system default setting, I believe..

Are you saying your rig is not working this way?
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #3  
Old 12-28-2008, 07:42 AM
salmonsound salmonsound is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Seattle, WA
Posts: 54
Default Re: MIDI Input Problem - Selected Track vs Record Enabled

Yes, it's not working that way. It seems like I have a bug or something.

It works like yours most of the time, but sometimes when I select an inst track with a VI it does not trigger. I must rec enable the track for it to trigger. Other times it will trigger if selected only. I don't know how to fix this. If I create a new session and use a session where this problem did NOT exist as the template, the problem will not be there in the new session. If I create a new session from scratch, the problem may or may not be there.

Thanks for the reply, I'm going to look into the things you said.
__________________
Recording # Editing # Mixing # Mastering
SALMON SOUND
Studio # Mobile # Online
http://www.salmonsound.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BUG? selecting midi track arms record for selected track browniespeaks Windows 40 06-10-2013 11:41 AM
No output from midi on audio track record enabled. supergirl36 MIDI 3 08-21-2011 04:22 PM
Shift + Option + Record Enable not working with MIDI and Audio Track selected, why??? enzomolinari Pro Tools 9 0 07-20-2011 07:00 AM
Master Track & Input Track LED peak when record enabled sharptoothyouth 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-20-2009 02:11 PM
Midi track meter dead,record enabled,data recordin coryc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-19-2004 07:52 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com