Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-23-2012, 12:08 PM
timeey timeey is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Norway
Posts: 95
Default Confused about audio track-count in PT 10

Could someone give me the exact amount of tracks you can have in PT10?

In the comparison chart it says 32, but that's simultaneous tracks.
Does that mean how many audio-tracks that can run at the same time on playback, or is it how many that can be recorded on at the same time?
It can't be the total amount of audio-tracks inside of a PT-session.

I've read 128 stereo tracks total in PT 10. Could someone confirm?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-23-2012, 12:25 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,153
Default Re: Confused about audio track-count in PT 10

  • 96/48/24 maximum simultaneous audio tracks @ 48/96/192 kHz
  • 32 maximum simultaneous audio recording tracks
  • 64 instrument tracks
Does this help?
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 12-23-2012, 01:37 PM
timeey timeey is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Norway
Posts: 95
Default Re: Confused about audio track-count in PT 10

Quote:
96/48/24 maximum simultaneous audio tracks @ 48/96/192 kHz
32 maximum simultaneous audio recording tracks
64 instrument tracks
Does this help?
think it does - yes! Thank you :)
Reply With Quote
  #4  
Old 12-23-2012, 01:42 PM
timeey timeey is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Norway
Posts: 95
Default Re: Confused about audio track-count in PT 10

So that's 96 stereo tracks @ 48 kHz?

If it's Mono then that sucks.. I gotta go get Logic Pro in that case.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-23-2012, 02:16 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,195
Default Re: Confused about audio track-count in PT 10

Quote:
Originally Posted by timeey View Post
So that's 96 stereo tracks @ 48 kHz?

If it's Mono then that sucks.. I gotta go get Logic Pro in that case.
You do know about this web thing. It lets you look up the specs yourself....

http://www.avid.com/US/products/pro-...tware/features

And real world reliable limit might be well less of course depending on plugs, compute platform, hard drive performance, etc.

Logic Pro is great for many things, I love the MIDI editor, but would never go to it over Pro Tools for Audio.

Darryl
Reply With Quote
  #6  
Old 12-24-2012, 03:31 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is online now
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,263
Default Re: Confused about audio track-count in PT 10

You know, they used to be able to make whole albums with only 16 tracks and no virtual instruments. Imagine that.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-24-2012, 04:08 AM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default Re: Confused about audio track-count in PT 10

Please I use to make whole songs with two Boom Boxes, bouncing from Boom Box to Boom Box for overdubs.
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell Precision T1500 Minitower
OS: Windows 10 SP1
CPU: Intel® Core™ i7-860 (2.8GHz,8MB)*
Memory: 32GB (4 X 8GB)
SATA Internal OS 480GB SSD, Record 480GB SSD, 1TB and 750GB External Glyph GT 050Q 500GB HD
AVID Digi 003 Console x 2
AVID Pro Tools 2019.12
JBL LSR4328P Studio Monitors
Yamaha HS50M Studio Monitors

Portable:
Model: Acer Aspire E5-575
OS: Windows 10 Home 64 Bit SP1
CPU: Intel® Core™ i5-6200U
Memory: 16GB
SanDisk 256GB SSD, 480GB SSD
AVID: Fast Track C400
Pro Tools 12.5.0
Reply With Quote
  #8  
Old 12-24-2012, 04:09 AM
Stiff Stiff is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Lund, Sweden
Posts: 4,101
Default Re: Confused about audio track-count in PT 10

Quote:
Originally Posted by timeey View Post
So that's 96 stereo tracks @ 48 kHz?

If it's Mono then that sucks.. I gotta go get Logic Pro in that case.
Mono or stereo. If you need more tracks you should have a look at Pro Tools HD or Complete Production Toolkit.

Good luck.
__________________
Daily news & reviews
www.ProToolerBlog.com
Reply With Quote
  #9  
Old 12-25-2012, 04:31 PM
timeey timeey is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Norway
Posts: 95
Default Re: Confused about audio track-count in PT 10

Quote:
You know, they used to be able to make whole albums with only 16 tracks and no virtual instruments. Imagine that.
True. But i guess the key-words there are "used to"

Quote:
If you need more tracks you should have a look at Pro Tools HD or Complete Production Toolkit.
Both too expensive. Thanks though!
But i should be good with 96 mono or stereo tracks.

Quote:
Logic Pro is great for many things, I love the MIDI editor, but would never go to it over Pro Tools for Audio.
For recording audio then? In that case i agree. But in MIDI-based songs i think it should work pretty well, and maybe even better then PT.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Max audio track count with CPTK, does anyone know? Zarabozo Windows 3 12-28-2011 09:28 PM
How can I increase my audio track count beyond 192 tracks? Sukram Pro Tools TDM Systems (Mac) 21 06-20-2011 01:52 PM
How do you increase audio track count? andyriggle Pro Tools M-Powered (Win) 2 12-25-2007 08:21 PM
Confused about plugin count on PT HD Kristain Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 10-02-2005 05:08 PM
audio track count... sirreal06 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-13-2005 05:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com