Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-13-2018, 10:28 AM
kbucks kbucks is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: saint louis
Posts: 4
Default Stereo Aux Bussing and Gain Loss

Hello, why is there a loss in volume and gain when a signal is sent to a stereo Aux bus? For example, a vocal performance recorded with two mics. They are both routed to a stereo bus. When I observe the meter for the stereo bus compared to the individual tracks' meters, the volume is less on the stereo bus...same effect when the stereo Aux buss is panned in mono. Any insight would be appreciated. Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-14-2018, 09:21 AM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 15,228
Default Re: Stereo Aux Bussing and Gain Loss

Quote:
Originally Posted by kbucks View Post
Hello, why is there a loss in volume and gain when a signal is sent to a stereo Aux bus? For example, a vocal performance recorded with two mics. They are both routed to a stereo bus. When I observe the meter for the stereo bus compared to the individual tracks' meters, the volume is less on the stereo bus...same effect when the stereo Aux buss is panned in mono. Any insight would be appreciated. Thanks!
The first is probably due to phase differences between the two sources. The second is probably due to pan law effects.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SC 48 Stereo Channel Aux bussing issues bassman1006 VENUE Live Sound Systems 6 08-29-2012 09:58 AM
gain loss on 002 mic pre #2 cfb25 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-29-2006 11:51 AM
Waveforms not displaying proper gain when bussing? J.D. Andrew 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 05-02-2006 03:04 PM
Performance (RTAS) gain/loss in PT 7.0? Kermit The Rabbit 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-10-2006 06:03 PM
Temporary loss of internal bussing.. Captain_Pants 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-04-2002 03:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com