Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-29-2009, 02:41 AM
RuffinMedia RuffinMedia is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles
Posts: 274
Angry Windows 7, Pro Tools LE 8.0 and Original MBox. Is it possible?

Is it possible to run Pro Tools LE 8.0 on a Windows 7 laptop with the original Mbox?

I have Pro Tools LE 8.0.3 running fine on my desktop PC. It has WinXP connected to 002. I recently purchased a new laptop with Windows 7 pre-installed and tried to connect my old Mbox but cant find the drivers USB for it. When i launch Pro Tools, it doesn't detect any digi hardware even though the mbox is connected. Ironically the mbox loads the drivers fine when I connect to my desktop machine running XP. Is there a way download the USB drivers for the original Mbox? If I manually try to install the drivers for my Mbox, the only drivers i find is for MBox 2.

Any feedback is greatly appreciated. Thanks in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 12-29-2009, 02:46 AM
pianosound pianosound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Turlock, Central CA
Posts: 911
Default Re: Windows 7, Pro Tools LE 8.0 and Original MBox. Is it possible?

I don't think so?!! PT's 8.0.1 is the last supported for the original mbox,,,,,, Sorry!
Mike
__________________
Intel Core i7 4790K 4.0GHz | Asus Z97-Pro LGA 1150 Intel 6Gb | Corsair Vengeance Pro 32GB DDR3 2400 | Asus GT640 Silent 2 GB GDDR3 | Samsung 850 Pro SSD's, WD Caviar Black HDD's | PSU Corsair 750W ATX12V | Windows 10 | Presonus Studio One | 003R PT's 12.8 | Waves Platinum | Ivory/Piano | Berlin Woodwinds, Nocturne Solo Violin | SPITFIRE Solo Strings | EastWest Hollywood Strings, Brass, Pro Drummer, and Stormdrum 2 | VSL | Vienna Ensemble Pro | M-Audio Code 61, FaderPort 8 |
Reply With Quote
  #3  
Old 12-29-2009, 03:07 AM
RuffinMedia RuffinMedia is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles
Posts: 274
Default Re: Windows 7, Pro Tools LE 8.0 and Original MBox. Is it possible?

So it should work. I have Pro Tools LE 8.0 installed on my laptop but for some reason i cant find the drivers for the mbox. Is it because Windows 7 is installed?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-29-2009, 07:33 AM
c0yle c0yle is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 32
Default Re: Windows 7, Pro Tools LE 8.0 and Original MBox. Is it possible?

I am "running" PT 8.0.1 with an Mbox on a desktop with W7 64 bit, after significant fixes and troubleshooting....so it is possible. But not fun to get working.

And I say "running" as certain plugins will cause the HW buffer errors to go crazy.

No problems getting the drivers up for it ok though.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-29-2009, 12:14 PM
RuffinMedia RuffinMedia is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles
Posts: 274
Default Re: Windows 7, Pro Tools LE 8.0 and Original MBox. Is it possible?

So it is possible in theory. Where can i find the mbox drivers? Also, is there alot im going to have to do to get this up and running?

Can anyone please send me the mbox drivers or tell me where i can find them?
Reply With Quote
  #6  
Old 12-29-2009, 12:26 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Windows 7, Pro Tools LE 8.0 and Original MBox. Is it possible?

The original Mbox is EOSS as of Pro Tools 8.0.1. The Mbox will not work with Windows 7.

filosofem
Reply With Quote
  #7  
Old 12-29-2009, 07:43 PM
RuffinMedia RuffinMedia is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles
Posts: 274
Default Re: Windows 7, Pro Tools LE 8.0 and Original MBox. Is it possible?

Is the original MBox is not compatible with windows 7? Are there any Vista drivers that will work with the Mbox?
Reply With Quote
  #8  
Old 12-29-2009, 07:53 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Windows 7, Pro Tools LE 8.0 and Original MBox. Is it possible?

Pro Tools 8.0.3 opens a public Window 7 beta cycle. The Mbox will work with Vista 32.

filosofem
Reply With Quote
  #9  
Old 03-18-2010, 11:40 AM
hyperbole11 hyperbole11 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Default running original mbox protools LE on windows 7

i bought an mbox off of a friend about four years ago, but never had a computer that would support it. i just bought a new laptop running windows 7 with a huge hard drive and 3.5 gigs of ram. it should work fine...

i've never registered this mbox. it came with pro tools LE version 6.4. it's a windows XP disk and wont install on my new computer. help! is there anything i can do, or am i completely screwed?
Reply With Quote
  #10  
Old 03-18-2010, 12:35 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,863
Default Re: running original mbox protools LE on windows 7

You MIGHT get it to work with Pro Tools 8 software($149) and the 8.0.1cs1 updates(which are the last to work with the old Mbox). Instead of paying $149 for the software(your old version will not work), you might sell the old Mbox and buy a newer Mini or Mbox 2(which will include the newer software and allow for using the latest and future updates). Keep in mind that 8.0.3 is having issues for many(but I don't know if its related to Windows7 or XP). Read over some of the threads related to that for more info.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Original Mbox 1 on Windows 7 kverse Digidesign Hardware & Software 7 11-13-2016 05:39 AM
Original MBox and Windows 7. Are the compatible? RuffinMedia 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-03-2013 07:55 PM
Original Mbox on Windows 7 xeshaka 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 11-19-2010 10:21 PM
Original MBox with Windows Vista or Windows 7 JoshuaD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-16-2009 07:57 AM
Original MBox on Windows Vista or Windows 7 JoshuaD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-16-2009 07:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com