Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-23-2015, 12:52 PM
taylor4814 taylor4814 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Fairfax, VA
Posts: 371
Default What is Current 003 Firmware Version?

PT 11.3
Win 7 Home SP1
003 console

If I put the 003 console into load firmware mode, launch Pro Tools, and there's no message, it just launches, does that tell me I have the most current firmware already?

(My firmware: [image] )
Reply With Quote
  #2  
Old 02-23-2015, 08:14 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,863
Default Re: What is Current 003 Firmware Version?

I would say yes. My own 003(now in the closet) ran fine all the way up to 11 and I have not had it ask for a firmware update since all the way back to PT9 Is it acting odd? I know the shuttle wheel has been broken since PT10(and is not likely to get a fix) but I never used it myself. The rest of the surface worked fine, but I moved up to HD/Native to increase my IO capability.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 02-27-2015, 06:36 AM
SKI SKI is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Richmond, VA
Posts: 1,155
Default Re: What is Current 003 Firmware Version?

Quote:
Originally Posted by taylor4814 View Post
PT 11.3
Win 7 Home SP1
003 console

If I put the 003 console into load firmware mode, launch Pro Tools, and there's no message, it just launches, does that tell me I have the most current firmware already?

(My firmware: [image] )
Why are you putting it in firmware mode is probably the real question.

The software ask you to deal with firmware when necessary, forcing it into firmware mode is a troubleshooting aspect.
__________________
URBAN MUSIC-
(Hip Hop and R&B)
Reply With Quote
  #4  
Old 03-02-2015, 05:46 AM
taylor4814 taylor4814 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Fairfax, VA
Posts: 371
Default Re: What is Current 003 Firmware Version?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
...Is it acting odd?
If the system is idle for a very long time, say several hours, occasionally 003 will seem to partially lose its connection... transport, some of the related controls frozen (though PT operations fine); a power cycle/system reboot in those instances always returns 003 to normal though, so I'm not too worried.

But sounds like the regular PT launches, as well as troubleshoot/load firmware mode without any notices/messages, are telling me that the firmware is indeed current -- thanks.

(My firmware: [image] )
Reply With Quote
  #5  
Old 03-02-2015, 05:03 PM
SKI SKI is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Richmond, VA
Posts: 1,155
Default Re: What is Current 003 Firmware Version?

You should look into your FW drivers and system settings.
If that doesn't make a difference then look into it being a problem with your 003.

Is this a system that developed the problem or a new setup?
__________________
URBAN MUSIC-
(Hip Hop and R&B)
Reply With Quote
  #6  
Old 07-20-2015, 09:41 AM
taylor4814 taylor4814 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Fairfax, VA
Posts: 371
Default Re: What is Current 003 Firmware Version?

Quote:
Originally Posted by taylor4814 View Post
If the system is idle for a very long time, say several hours, occasionally 003 will seem to partially lose its connection... transport, some of the related controls frozen (though PT operations fine); a power cycle/system reboot in those instances always returns 003 to normal though, so I'm not too worried.
It's looking like this might be an issue with my switching the Windows default audio device setting... which I do frequently.

For general Windows use, I'll often use the 003 set as default audio device.

But Pro Tools needs for 003 to NOT be set in Windows as the default audio device, for it to run correctly.

Switching back and forth I believe, is what is causing the occasional connectivity issue described above; simply re-choosing the Windows default audio device which I set before running Pro Tools, and then re-launching Pro Tools, seems to solve the issue for me.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-20-2015, 10:07 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,863
Default Re: What is Current 003 Firmware Version?

FWIW, my midi room setup uses an 003 on an identical computer as below. About 2 months ago, the surface went completely unresponsive(audio would still pass in both directions). If I swapped FW drivers, it would work for a few minutes, then go dead again. I tested on a backup computer and it worked fine. Replacing the FW card with a new one has solved this issue.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 3 Pro current Rev version petesteen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-07-2012 10:25 PM
current firmware version? Fritz ICON & C|24 0 03-08-2010 01:50 PM
current version? humpback 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-24-2008 01:43 PM
Current Firmware? Barnaby Bristol ProControl, Control|24, Command|8 1 01-09-2002 09:23 PM
current version skylife Digidesign Hardware & Software 1 12-29-2000 01:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com