Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-15-2020, 05:06 PM
ArcticSeer ArcticSeer is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: on the shores of the Salish Sea, BC, Canada
Posts: 14
Default Addictive Drums pan

Can't figure out how to use the pan function in AD2. Your suggestions welcome.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-15-2020, 07:05 PM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,167
Default Re: Addictive Drums pan

Kick, Snare and Hats are usually Mono
Overheads, Room and Bus are Stereo

Hope this video on panning Cymbals helps:

Pan and level for cymbals in Addictive Drums 2
https://youtu.be/MKafKnOe08s

If that's not enough:

ADDICTIVE DRUMS 2 - MULTI OUT CHANNEL ON PRO TOOLS 2018

https://youtu.be/-0xYjV8hBLA

Once routed to audio, try using panning in the Pro Tools Mixer


Also of interest:
Song Production: Addictive Drums & MIDI Editing Basics - Warren Huart: Produce Like A Pro
https://youtu.be/K_H8is2wk7s

Audio Tutorial: More Realistic Drums with Addictive Drums 2.0

https://youtu.be/74PpnkNZxqA
__________________
Pro Tools 2021.3 and 12.5.1 HD - Studio One 5 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #3  
Old 12-16-2020, 06:02 PM
ArcticSeer ArcticSeer is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: on the shores of the Salish Sea, BC, Canada
Posts: 14
Default Re: Addictive Drums pan

Many thanks for the links; they all were very helpful.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-20-2020, 03:57 AM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,167
Default Re: Addictive Drums pan

One more way, with individual kit pieces, once they're in Pro Tools:

Panning Automation in Pro Tools

https://youtu.be/W8zZEtIh8Jw
__________________
Pro Tools 2021.3 and 12.5.1 HD - Studio One 5 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem: Recording Electric Drums via Midi with Addictive Drums (Latency problem) Don Bravo General Discussion 5 07-04-2014 11:49 PM
Addictive Drums RTAS instrument plugin much softer when drums are "individualized" jglunt2112 RTAS & TDM Plug-ins 7 12-05-2013 06:54 PM
Addictive Drums paradiddlebob Pro Tools SE and Essential (Mac) 3 02-03-2012 08:58 PM
addictive drums, drums replacement ericlees Tips & Tricks 2 09-28-2010 10:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com