Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-12-2005, 06:38 PM
blizzard's Avatar
blizzard blizzard is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Calgary, Alberta
Posts: 390
Default I play a \"C\"................I hear an \"F#\"

Hey Everyone!

I am using an Oxygen8 with Reason (2.5), rewired into PT (6.4). For some reason when I play a middle C (C1) on the keyboard, I hear an F# (F#1).

But when I trigger a C(C1) using the keyboard map on the left side of the edit window in Reason, it plays the correct note.

It seems like perhaps a midi setting has changed that I am unaware of. I have checked through the midi settings within PT and Reason but I can't seem to find anything thats different. Anyone experienced this or have any troubleshooting ideas?

Greatly appreciated!

Cheers,
blizzard
__________________
DAW - Asus P9X79 / 32GB / i7-4820K / WIN10 PRO / VEPRO 6
PT 12.5 / RME UFX+
Macbook Pro Retina / 2.8GHZ / 512GB SSD / PT 12.5
Reply With Quote
  #2  
Old 12-12-2005, 08:30 PM
markblasco markblasco is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Seattle
Posts: 262
Default Re: I play a \"C\"................I hear an \"F#\"

Most midi keyboards have a transpose feature. Have you checked the keyboard to make sure it is not set to transpose everything up?
Reply With Quote
  #3  
Old 12-13-2005, 03:11 AM
neeel neeel is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Solihull, UK
Posts: 293
Default Re: I play a \"C\"................I hear an \"F#\"

I had this issue once before and am not really sure how I fixed although I know what made it happen in the first place.

I had reason 2.5 rewired to PTLE7. The only affected module in reason was the Malstrom. When I had reason rewired to the stereo MIX L, Mix R it worked perfectly but as soon as I rewired the malstrom to its own input i.e. channel 3 on a mono aux track in PTLE I noticed a changed pitch.

Neil.
__________________
MBOX MINI PTLE 8.0.3
MAC OSX Snow Leopard
Mac Mini 1.5Ghz Intel
2 Gig RAM
*******************
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't hear myself play without recording AdamEdinburgh Pro Tools SE and Essential (Win) 18 06-07-2020 08:33 PM
Play and hear instruments in record enable 028 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-16-2018 11:25 AM
Cant hear input in play mode Greg555 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 08-17-2009 05:46 AM
beginner - can't hear my mix when I try to play it back Elita 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-04-2008 06:35 AM
I play a "C"................I hear a "F#" blizzard MIDI 1 12-13-2005 08:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com