Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-27-2021, 01:41 PM
clbraddock clbraddock is offline
Member
 
Join Date: Jun 2020
Location: United States
Posts: 5
Default View Plugin Controls Without GUI

Is there a way to see the plugin parameters/settings absent the plugin GUI? For instance in logic theres a controls view and an editor view. Controls just shows generic sliders and numeric values for each editable parameter. Editor shows the graphic GUI. Is there something similar to the controls view in pro tools. Some UAD plugins don’t show numeric values in the GUI and I want to know the exact setting.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-27-2021, 02:00 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,972
Default Re: View Plugin Controls Without GUI

You need a control surface for it in case plugin itself does not show values.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-27-2021, 03:18 PM
clbraddock clbraddock is offline
Member
 
Join Date: Jun 2020
Location: United States
Posts: 5
Default Re: View Plugin Controls Without GUI

I have an iPad. I didn’t think about that - I think it would show it in avid control. Is there really no way to see it from within protools on the computer itself though?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-27-2021, 05:04 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,972
Default Re: View Plugin Controls Without GUI

If you automate it, the lane would show you the value
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-28-2021, 04:19 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,279
Default Re: View Plugin Controls Without GUI

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
If you automate it, the lane would show you the value
The way I read his original post I don't think he's talking about automating a control but more being able to input exact values. He's probably dealing with plugins that don't show values when you rotate a knob or don't have any numerical markings on them.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #6  
Old 02-28-2021, 05:00 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,972
Default Re: View Plugin Controls Without GUI

Yes but if the plugin is bad, automation is the workaround


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-01-2021, 10:59 AM
clbraddock clbraddock is offline
Member
 
Join Date: Jun 2020
Location: United States
Posts: 5
Default Re: View Plugin Controls Without GUI

Sorry if I wasn’t clear. Musicman691 is correct as far as what I was asking. I’ll try the automation lane as was suggested. Thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
red circles around plugin controls triple d2 Pro Tools 12 3 08-02-2016 02:27 PM
Help mapping plugin controls to faders hugodlc System 5 1 01-28-2016 12:07 AM
plugin controls only work on left side of screen ultralon Pro Tools 11 2 03-06-2015 04:46 PM
PTHD9 Plugin controls become unresponsive. IO Composer Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 01-07-2011 06:54 PM
Transport Window - Expanded View with Midi Controls Room335 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-30-2007 02:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com