Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-22-2016, 07:25 AM
anackman's Avatar
anackman anackman is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: New York City
Posts: 196
Default iLok Authorizations Not Recognized (SOLVED)

I had such a perplexing issue last night. I transferred licenses from Slate Digital to my iLok account after installing the software. Everything seemed fine. Then, I open up Pro Tools 12 and I get the splash window telling me I have no authorizations for Pro Tools ("please activate or plug in an activated iLok, etc, etc."). What??? I have so many authorizations on my iLok, it's not even funny.

I restart my computer, I trash prefs, I try to put the iLok itself in a different USB port, I check my iLok account in the Manager and on the App. Everything seems normal. Still, Pro Tools not reading my iLok and asking me for authorizations.

This started at midnight, it's now 2AM. I have a session the next morning and I am starting to get a little worried.

Well, thanks for some random post on GearSlutz, I find that if you right click on the iLok choice in the left side column, you can hit "synchronize" or "re-sync." Anyway, that little tactic was the issue. All worked after that.

My question is how the eff did this even happen? I put Slate Digital authorizations on my iLok and suddenly, my entire iLok is "un-synced?" That makes no sense. For what it's worth, I hate the iLok. It's a confusing, ******** system that each plugin vendor handles a little differently, so there is no consistency.

Thought I'd share in case anyone else had this problem. It totally threw me for about 2 hours.
__________________

Mac OSX 10.15 Catalina
Pro Tools 2020.09.1
2020 Mac Mini 3.2 Ghz i7, 32GB Ram
UAD Apollo Rack Thunderbolt
UAD Satellite Quad
Glyph Studio Raid SSD
Reply With Quote
  #2  
Old 02-14-2021, 01:21 AM
AMGO AMGO is offline
Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: Madrid
Posts: 1
Default Re: iLok Authorizations Not Recognized (SOLVED)

Hi i am having today exactly the same issue, the difference is i installed and authorized some ssl plug-ins. Did you solve it, i will thank a lot, i have work to do and i can not open pro tools. Thanks in advance!
Reply With Quote
  #3  
Old 02-14-2021, 08:30 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,471
Default Re: iLok Authorizations Not Recognized (SOLVED)

Synchronize was the solution for me as well
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New iLok Software doesn't detect any Authorizations on Gen 1 iLok Key TriAxis General Discussion 0 06-14-2013 11:20 AM
PT 9 iLok authorizations bad jitter Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 11-09-2010 03:57 PM
iLok Authorizations Mr. E. Trane Pro Tools TDM Systems (Win) 7 05-13-2003 11:07 AM
When will I see the iLok authorizations? agus Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-25-2003 08:36 PM
iLok key Authorizations?? nwilson@hns.com Pro Tools TDM Systems (Mac) 18 04-05-2001 08:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com