Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-28-2011, 07:01 PM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,835
Question Power consumption of the 192IO Digital and HD IO Digital

Hi, Avid

I can not find this information anywhere. What is the maximum power consumption of the 192 IO Digital and the HD IO Digital?

I have found the numbers for the ADAt Bridge 24 and Adat Bridge 20, which is 30 Watts or VA.

Thanks
__________________
Alécio Costa Studio
High-End e-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum Audio, Crane Song, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, Izotope, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2011, 04:03 PM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,835
Default Re: Power consumption of the 192IO Digital and HD IO Digital

up
__________________
Alécio Costa Studio
High-End e-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum Audio, Crane Song, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, Izotope, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-30-2011, 05:35 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,746
Default Re: Power consumption of the 192IO Digital and HD IO Digital

Looks like a detail that is hard to answer as there's no mention in the manuals. Sort of begs the question, why do you need to know? One way to figure it out would be to open it up, find the fuse value and do the math
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 09-30-2011, 07:27 PM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,835
Default Re: Power consumption of the 192IO Digital and HD IO Digital

1.5 A ; 100-240V. Just this info at the rear panel.

P = V x I.....

But of course it does not drain 165 Watts . ( @ 110 V)

LOL
__________________
Alécio Costa Studio
High-End e-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum Audio, Crane Song, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, Izotope, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-30-2011, 07:50 PM
gives's Avatar
gives gives is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Portland, OR
Posts: 1,156
Default Re: Power consumption of the 192IO Digital and HD IO Digital

Quote:
Originally Posted by Alécio Costa View Post
Hi, Avid

I can not find this information anywhere. What is the maximum power consumption of the 192 IO Digital and the HD IO Digital?

I have found the numbers for the ADAt Bridge 24 and Adat Bridge 20, which is 30 Watts or VA.

Thanks
HI Alecio:)

Power Consumption? Why do you need to know this? Just curious:)
I'll do some digging if you want..G
__________________
Gregory Ives, Composer/Sound Designer/Musician
http://www.gregives.com
https://pro-labs.imdb.com/name/nm1170521/?ref_=sch_int

Protools 2019.6 Ultimate HD Native Thunderbolt Avid HD IO
Mac Pro 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5 64GB of Ram
OSX Mojave 10.14.5, Digital Performer 9.5, Logic Pro X 10.4.6
Reply With Quote
  #6  
Old 10-01-2011, 06:19 AM
Firechild Firechild is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sweden
Posts: 802
Default Re: Power consumption of the 192IO Digital and HD IO Digital

http://www.proaudiosupport.com/a4336...ption-for.html

Actually it´s near 150watt. Digidesign stuff is hungry.

I had to rewire my electricity when I invested in PT HD hardware including Control 24 and Digi 192...Coming from just a MOTU 896HD interface, the Digidesign stuff added 500W of power to my setup
__________________
HD3 PCIe, HD I/O , HD10.3.10, Mac Pro 6 core , 24 GB RAM , GTX285 , 10.8.5 , UAD-2 Quad Satellite , ATC SCM25A Pro with ADAM Sub 12.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-01-2011, 06:53 AM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,835
Default Re: Power consumption of the 192IO Digital and HD IO Digital

Hi, firechild
I had seen that table too but I want the info about the 192D and the HD IO.
Avid Digital interfaces certainly are much less power hungry.

They do not have AD stages neither tubes. Probably the 192 IO and the HD IO analog shall go up to 200 W..

It amazes me that nobody at Avid has not written here this data yet.
__________________
Alécio Costa Studio
High-End e-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum Audio, Crane Song, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, Izotope, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-01-2011, 12:06 PM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,426
Default Re: Power consumption of the 192IO Digital and HD IO Digital

Quote:
Originally Posted by Alécio Costa View Post
Hi, firechild
I had seen that table too but I want the info about the 192D and the HD IO.
Avid Digital interfaces certainly are much less power hungry.

They do not have AD stages neither tubes. Probably the 192 IO and the HD IO analog shall go up to 200 W..

It amazes me that nobody at Avid has not written here this data yet.
Perhaps because no one is really worried about the power consumption. If you're that tight for power than I suggest having an electrician come in and add some new circuits. What these interfaces draw is minimal compared to what a loaded MacPro desktop will draw - that runs in the neighborhood of 12 amps on a 120 VAC circuit.

What you can do to measure the current draw yourself is to make up a power cord where you have physically separated the 3 conductors (hot, neutral, ground) from each other and use a clamp-on ammeter to measure the current on the hot lead. You should have no current draw on the neutral or ground leads. Note that you don't actually contact the conductors because the inner insulation is intact. It's just that the outer jacket of the cord is opened for a few inches to provide the separation to get the ammeter clamp around. These ammeters aren't expensive.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #9  
Old 10-01-2011, 01:30 PM
BaileyBass BaileyBass is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,094
Default Re: Power consumption of the 192IO Digital and HD IO Digital

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
hat these interfaces draw is minimal compared to what a loaded MacPro desktop will draw - that runs in the neighborhood of 12 amps on a 120 VAC circuit.
What, do you have the Microwave Plugin? More like 2-2.5 amps, max. SB
Reply With Quote
  #10  
Old 10-01-2011, 02:20 PM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,426
Default Re: Power consumption of the 192IO Digital and HD IO Digital

Quote:
Originally Posted by BaileyBass View Post
What, do you have the Microwave Plugin? More like 2-2.5 amps, max. SB
Not for a MacPro. See this page on the right hand side just a little down from the top under Electrical and operating requirements heading. Max current of 12 amp on low voltage (120 vac) or 5 amp on high voltage (220 vac). Don't know where you got your current draw from for a desktop unit.

http://www.apple.com/macpro/specs.html

These machines are power hogs.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yamaha MYAE96 or MY16-AE AES-3 to connect 192IO Digital and future HD IO D Alécio Costa Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 6 06-02-2014 06:26 PM
Digital noise through power amp bazeboiee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-24-2012 08:45 PM
Newbie Digital IO question - HD Digital i/o vs 192 Digital vs X-HD mrdosun Pro Tools 10 1 02-16-2012 11:20 PM
Question to PT HD + 192IO Digital and 02r96 users Alécio Costa Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 04-30-2010 09:46 PM
Mbox 2 power consumption? How much of a power load is this spaids 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-30-2007 06:27 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com