Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-30-2019, 03:11 PM
uduwudu uduwudu is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 9
Default Corrupt Guitar Plugin

Ok, I know it's old software but it is / was good. Le8 on 64 bit Win 7. Usually fine.

The problem is the guitar plugin turns into a space invaders type effect.

I thought this was a hard drive issue on the old computer.

Now using a different (new) computer. Reloaded Pro tools. Same problem with imported old track. There is only this file on the whole computer beyond Pro tools and system files.

Ok. So I created a new track on the new computer - same "space invaders" problem happens. What?! is going on?...

I can't quite understand where the problem originates. I thought this may have been an old problem easily fixed on a new computer. But corruption is still there and now I'm as puzzled as a jig saw on how to fix the thing.

Anyone have any ideas? Much appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-30-2019, 03:57 PM
uduwudu uduwudu is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 9
Default Re: Corrupt Guitar Plugin

OK slight update and could be useful for any other poor soul with this problem.

In Xpand I removed the guitar sound in box A, changed it to another . This worked. Put the old sound in box C. That works. Put it back to box A. And it's still working.

Hopefully this is over. It just needed a little shifting of sounds back and forth. It may be due to a old hard drive problem where none of this worked but the effect carried over into the file prior to being imported into a new session...
Reply With Quote
  #3  
Old 04-30-2019, 04:07 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,233
Default Re: Corrupt Guitar Plugin

Did you try using a bigger buffer size?
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #4  
Old 05-01-2019, 04:42 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,393
Default Re: Corrupt Guitar Plugin

Quote:
Originally Posted by uduwudu View Post
Ok, I know it's old software but it is / was good. Le8 on 64 bit Win 7. Usually fine.

The problem is the guitar plugin turns into a space invaders type effect.

I thought this was a hard drive issue on the old computer.

Now using a different (new) computer. Reloaded Pro tools. Same problem with imported old track. There is only this file on the whole computer beyond Pro tools and system files.

Ok. So I created a new track on the new computer - same "space invaders" problem happens. What?! is going on?...

I can't quite understand where the problem originates. I thought this may have been an old problem easily fixed on a new computer. But corruption is still there and now I'm as puzzled as a jig saw on how to fix the thing.

Anyone have any ideas? Much appreciated.
What guitar plugin?
Try updating to the latest version of PT8
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
your Fav Guitar plugin.... xrekcor AAX Plug-ins 34 12-12-2018 06:06 AM
what guitar amp plugin is the best? davidlustrup Eleven Rack 12 12-22-2010 12:29 AM
Good Guitar Plugin? Phlacc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 27 04-15-2010 03:16 PM
ni "guitar rig" plugin? hank hill 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 12-23-2004 12:36 AM
guitar amp plugin poboo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-05-2003 12:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com