Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 01-22-2016, 04:59 PM
ShredSavage ShredSavage is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Los Angeles
Posts: 19
Default Re: Mbox 3 Mini drivers for El Capitan? (Interface not recognized)

After a few days using this, the driver is really unstable. Audio will just stop entirely and require a reboot. Mbox Mini control panel still won't open properly and says "Driver Interface Process was not found."
Reply With Quote
  #22  
Old 01-23-2016, 07:23 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 8,307
Default Re: Mbox 3 Mini drivers for El Capitan? (Interface not recognized)

Quote:
Originally Posted by ShredSavage View Post
...Mbox Mini control panel still doesn't recognize the Mbox Mini and shows a "Driver Interface Process" error
BUT
The Avid Mbox Mini is present in the Audio Settings Menu and in Pro Tools...
Quote:
Originally Posted by ShredSavage View Post
After a few days using this, the driver is really unstable. Audio will just stop entirely and require a reboot. Mbox Mini control panel still won't open properly and says "Driver Interface Process was not found."
I'm concerned about your install since you mentioned it doesn't display properly in the control panel. Can you please manually delete the files below then run the 1.3.1 installer again?

./Applications/Mbox Mini.app
./Library/Application Support/Avid/{01313D13-570C-4a5c-8192-2EFEA4EA64D5}
./Library/Extensions/AvidMboxMini.kext
./Library/LaunchAgents/com.avid.mboxmini.helper.plist
./Library/PreferencePanes/Avid Mbox Mini.prefPane
./System/Library/Extensions/AvidMboxMini.kext

...looking forward to your results, thanks!
__________________
Reply With Quote
  #23  
Old 01-24-2016, 03:20 PM
ShredSavage ShredSavage is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Los Angeles
Posts: 19
Default Re: Mbox 3 Mini drivers for El Capitan? (Interface not recognized)

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
I'm concerned about your install since you mentioned it doesn't display properly in the control panel. Can you please manually delete the files below then run the 1.3.1 installer again?

./Applications/Mbox Mini.app
./Library/Application Support/Avid/{01313D13-570C-4a5c-8192-2EFEA4EA64D5}
./Library/Extensions/AvidMboxMini.kext
./Library/LaunchAgents/com.avid.mboxmini.helper.plist
./Library/PreferencePanes/Avid Mbox Mini.prefPane
./System/Library/Extensions/AvidMboxMini.kext

...looking forward to your results, thanks!
Thanks for responding. I've deleted all of these files and re-installed 1.3.1 but am still having the same issue. Here's how I'm doing it, please let me know if I've done something wrong.
- Delete files from above
- Reboot
- Install 1.3.1
- Reboot
- Shut Down
- Connect Mbox Mini
- Boot Up
- Check Mbox Mini Control Panel

I've done the installation with the device disconnected and connected just to be thorough.. same result.
The device DOES show up in Sound in System Prefs.
Reply With Quote
  #24  
Old 01-25-2016, 05:39 PM
jparrilla jparrilla is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 10
Default Re: Mbox 3 Mini drivers for El Capitan? (Interface not recognized)

I had similar issue. In my case I was missing some files that needed to be deleted from the old driver, which I hadn't found. They were hanging there so the uninstallation wasn't complete.

Once I deleted all files related to old driver, I installed the new driver (doing the process exactly as you describe doing it, with the unit disconnected, etc) and now everything's fine. I'm sure your problem has to do with your PT not being version 12.4...If I were you I'd solve that first and I'm sure that'll sort it out.

Good luck!
Reply With Quote
  #25  
Old 01-26-2016, 12:51 PM
ShredSavage ShredSavage is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Los Angeles
Posts: 19
Default Re: Mbox 3 Mini drivers for El Capitan? (Interface not recognized)

Quote:
Originally Posted by jparrilla View Post
I had similar issue. In my case I was missing some files that needed to be deleted from the old driver, which I hadn't found. They were hanging there so the uninstallation wasn't complete.

Once I deleted all files related to old driver, I installed the new driver (doing the process exactly as you describe doing it, with the unit disconnected, etc) and now everything's fine. I'm sure your problem has to do with your PT not being version 12.4...If I were you I'd solve that first and I'm sure that'll sort it out.

Good luck!
The Mbox Mini still isn't recognized by the control panel, which I'm not surprised by because my version of Pro Tools shouldn't have anything to do the the interface being recognized by it's own control panel. I could be using any DAW with the Mini. Pro Tools DOES see the Mini as does my System Sound Prefs.

This has turned into a total ****show for me. Avid updated my account to install 12.4 but for some reason took down the 12.2 install file. So, I uninstall it to the best of my ability using AppCleaner and sorting through all the usual folders myself. I Install 12.3 and the installation says it's successful but when I try to open Pro Tool it prompts me saying that Pro Tools is trying to install a Helper program. I type in my password but the window pops back up and Pro Tools crashes. SHEESH! At least before it kinda worked. Also, there's no Uninstalls included with theses Install files?

EDIT: After deleting some shoe files I saw from another thread, Pro Tools opened for me after prompting me to install helper. It didn't install anything but it does at least run now.

Mbox mini still not installing properly.

Last edited by ShredSavage; 01-26-2016 at 01:08 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
El Capitan and Mbox 2 Drivers. thegame15 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 26 11-26-2016 04:26 PM
Mbox 3 and El Capitan drivers MarcelMendesFilho FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 34 02-12-2016 06:25 AM
Mbox Pro 3 not recognized by PT12 on El Capitan sorryguitarist FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 5 01-16-2016 07:28 AM
El Capitan updates for C400, C600, Eleven Rack, Mbox, Mbox Mini, Quartet Avid Technical Alerts 0 01-14-2016 07:28 PM
Mbox Mini 3rd Gen not appeari as Playback Engine option in Protools 12.3.1 El Capitan zhurry Pro Tools 12 9 12-12-2015 08:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com