Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 10-01-2015, 05:25 PM
Joey Lee Joey Lee is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Seoul, Korea
Posts: 4
Default Re: M-Audio Fast Track Ultra on El Capitan

Quote:
Originally Posted by aesc View Post
ADDENDUM:
After more tinkering... it seems the Kext need only be in /Library/Extensions (for me)

It seems for Userland (i.e. unsigned kexts) - put them in /Library/Extensions to make it work... I suspect this for all hardware that was working under Yosemite but not in El Capitan.

It also seems that the latest kext that worked with yosemite is required.

REVISED INSTRUCTIONS:
So for any kext... get the latest and install it.

1. Go to System/Library/Extensions
2. copy the required kext
3. paste it to Library/Extensions
4. Open Terminal
5. type "cd Library/Extensions" and hit enter.
6. type "sudo chmod -R 755 copiedkextname.kext" and hit enter again.
7. type "sudo chown -R root:wheel copiedkextname.kext" and hit enter one more time
8. Reboot

Good luck
Sorry it didn't work for my Fast Track C400.
Reply With Quote
  #22  
Old 10-01-2015, 10:04 PM
hoss33 hoss33 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 468
Default Re: M-Audio Fast Track Ultra on El Capitan

Thanks for digging into this but it does not work with my M-Audio Fast Track Ultra 8R.#
System Info shows the Extension as loaded (and verified) but the hardware is not recognized.

Last edited by hoss33; 10-01-2015 at 11:07 PM.
Reply With Quote
  #23  
Old 10-02-2015, 01:11 AM
aesc aesc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: United Kingdom
Posts: 7
Default Re: M-Audio Fast Track Ultra on El Capitan

Bummer.
Well try removing one kext from s/l/e ... Only need one.
Also try an unsigned kext... The unsigned one that is apparently not loaded works for me, while the signed does not.
I.e keep downgrading the driver version until it is no longer a signed developer. I have no idea why, but unsigned, unloaded but correctly permissioned kext works. Perhaps for me it's a case of random leftover system files left in random locations,
I'm sorry it doesn't seem to be working for you guys.

Also I would recommend Pacifist to extract .pkg files to get Kexts out of installer to save time. I'm convinced a random unsigned driver version may work.

Good luck and report back here

I also didn't disable sip.
Reply With Quote
  #24  
Old 10-02-2015, 01:36 AM
hoss33 hoss33 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 468
Default Re: M-Audio Fast Track Ultra on El Capitan

Quote:
Originally Posted by aesc View Post
Bummer.
Well try removing one kext from s/l/e ... Only need one.
Also try an unsigned kext... The unsigned one that is apparently not loaded works for me, while the signed does not.
Oho! Will try this on the weekend, thanks again.
Reply With Quote
  #25  
Old 10-02-2015, 03:10 AM
AslashA AslashA is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Terek
Posts: 4
Default Re: M-Audio Fast Track Ultra on El Capitan

I have not worked this method. Fast Track Ultra
Reply With Quote
  #26  
Old 10-02-2015, 08:39 AM
gibbojim gibbojim is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Wexford Ireland
Posts: 9
Default Re: M-Audio Fast Track Ultra on El Capitan

Nope I could no get this to work with my FT U 8R. But gave me some hope for a short time
Reply With Quote
  #27  
Old 10-02-2015, 08:51 AM
Joey Lee Joey Lee is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Seoul, Korea
Posts: 4
Default Re: M-Audio Fast Track Ultra on El Capitan

Quote:
Originally Posted by aesc View Post
Bummer.
Well try removing one kext from s/l/e ... Only need one.
Also try an unsigned kext... The unsigned one that is apparently not loaded works for me, while the signed does not.
I.e keep downgrading the driver version until it is no longer a signed developer. I have no idea why, but unsigned, unloaded but correctly permissioned kext works. Perhaps for me it's a case of random leftover system files left in random locations,
I'm sorry it doesn't seem to be working for you guys.

Also I would recommend Pacifist to extract .pkg files to get Kexts out of installer to save time. I'm convinced a random unsigned driver version may work.

Good luck and report back here

I also didn't disable sip.

This also gives me a hope. Really really appreciate. I will try this.
Anyway this AVID (or M-AUDIO) guys are really irresponsible. Can't describe how disappointing this situation is.
I will never consider to buy any product of these unprofessional companies.
Reply With Quote
  #28  
Old 10-02-2015, 10:43 AM
aesc aesc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: United Kingdom
Posts: 7
Default Re: M-Audio Fast Track Ultra on El Capitan

Awww what a bummer. it works.. for m-audio fast track usb solidly. I guess Ultra is quite a lot more hit and miss. Perhaps the fact that I have both sets of drivers at the same time is the factor. I have no idea then.

Sorry I may have got your hopes up.... I guess I have enough random system files around from previous OS updates/installs and time machine stuff that I have a random mix of well hidden files that work.

Like I said the strangest thing is that my driver shows as Unloaded and unsigned.. yet works.. And I haven't disabled SIP.

Guess I am one lucky guy.... However it is worth noting that the last batch of updates were days after the release of yosemite.. so maybe Avid and release in a few days again.

Wish I could help further.
Reply With Quote
  #29  
Old 10-02-2015, 11:11 AM
gibbojim gibbojim is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Wexford Ireland
Posts: 9
Default Re: M-Audio Fast Track Ultra on El Capitan

Thanks Aesc well worth a try
Reply With Quote
  #30  
Old 10-02-2015, 12:32 PM
franny franny is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: USA
Posts: 3
Default Re: M-Audio Fast Track Ultra on El Capitan

Quote:
Originally Posted by aesc View Post
First weird thing is that System Information > Software > Extensions shows that I have two kexts both unsigned and apparently unloaded. Before one was loaded and one was not, but there was version mismatch.


The 1.9.5 (Fast_Track_Pro_Driver_1_9_5_Mac_83635.dmg) installer installs two different kexts:


Here's the info from System Information:

1.9.4 in /S/L/E
Code:
  Version:	1.9.4
  Last Modified:	11/17/14, 1:57 AM
  Bundle ID:	com.maudio.usb.fasttrackpro.driver
  Loaded:	No
  Get Info String:	M-Audio Fast Track Pro USB 1.9.4, Copyright © 2013 Avid Technology, Inc. All rights reserved.
  Obtained from:	Not Signed
  Kind:	Intel
  Architectures:	i386, x86_64
  64-Bit (Intel):	Yes
  Location:	/System/Library/Extensions/M-AudioFastTrackPro.kext
  Kext Version:	1.9.4
  Loadable:	No
  Signature Validation Errors:	Not Signed
  Dependencies:	Satisfied
  Signed by:	Not Signed
1.9.5 in /L/E
Code:
Version:	1.9.5
  Last Modified:	11/17/14, 1:57 AM
  Bundle ID:	com.maudio.usb.fasttrackpro.driver
  Loaded:	Yes
  Get Info String:	M-Audio Fast Track Pro USB 1.9.5, Copyright © 2013 Avid Technology, Inc. All rights reserved.
  Obtained from:	Identified Developer
  Kind:	Intel
  Architectures:	i386, x86_64
  64-Bit (Intel):	Yes
  Location:	/Library/Extensions/M-AudioFastTrackPro.kext
  Kext Version:	1.9.5
  Load Address:	18446743521853300000
  Loadable:	Yes
  Dependencies:	Satisfied
  Signed by:	Developer ID Application: Avid Technology Inc (4UYUA773XD), Developer ID Certification Authority, Apple Root CA
RE:
Quote:
Originally Posted by hoss33 View Post
The reason why many drivers are not working anymore:
Apple extended the "kext signing" to drivers and only drivers from trusted sources are loaded by the El Capitan kernel, no bypass option here (like for applications in the control panel).

I also tried copying the signed one so that it was in both S/L/E & /L/E so both were loaded but I still got no sound

Last edited by franny; 10-02-2015 at 03:50 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT MP9 questions with M-Audio Fast Track Ultra 8R jglunt2112 Pro Tools M-Powered (Win) 6 10-28-2013 09:12 AM
M-Audio Fast Track Ultra Help! Szenasi FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 2 05-26-2013 11:55 AM
5.1 with M-Audio Fast Track Ultra 8R Elby Post - Surround - Video 3 05-25-2012 08:43 AM
M-audio Fast track Ultra question audiocase Pro Tools M-Powered (Mac) 2 01-30-2009 12:33 PM
Pro Tools MP 8 with M-Audio Fast Track Ultra 8R? robby2161 Pro Tools M-Powered (Mac) 1 01-07-2009 10:12 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:03 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com