Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-09-2013, 09:33 AM
hopebfree hopebfree is offline
Member
 
Join Date: May 2013
Location: Atlantic Beach, FL
Posts: 1
Default Not picking up any sound

I just purchased the M-audio MobilePre Interface. I plugged the interface into my laptop using the USB provided, and have my mic plugged into the specified channel 1 on the front of the interface. Installed the Pro Tools software and drivers all is well however when i try to record there is no sound being picked up at all. Is there any additional components I need such as speakers plugged into the interface or into my computer? My goal when i purchased is i want to record vocals with great audio and video in my home. Help im so frustrated !! Thank you!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-09-2013, 11:55 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,414
Default Re: Not picking up any sound

We need more info: make/model of computer, processor, ram, Pro Tools version, etc. Can't offer help in a vacuum. How do you have your Pro Tools session setup? Do you even know how to setup a PT session? Without that you'll get nowhere. You've got a lot of reading to do as PT is not plug and play software. I'd suggest getting the PT101 course book/disk combo from someone like Amazon or Barnes & Noble - that should help you get started.

Having the equipment is one thing - learning to use it is another. This isn't Guitar Hero.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 05-10-2013, 01:03 PM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: Not picking up any sound

Quote:
Originally Posted by hopebfree View Post
I just purchased the M-audio MobilePre Interface. I plugged the interface into my laptop using the USB provided, and have my mic plugged into the specified channel 1 on the front of the interface. Installed the Pro Tools software and drivers all is well however when i try to record there is no sound being picked up at all. Is there any additional components I need such as speakers plugged into the interface or into my computer? My goal when i purchased is i want to record vocals with great audio and video in my home. Help im so frustrated !! Thank you!
Can you play the demo session? Do you hear audio? Do you have speakers? Headset? Have you selected the proper audio engine? What computer, OS and PT version are you running? What mic are you using? Does it need phantom power? List your drives.
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Pre-Amp not picking up sound in session. shesdope_af macOS 1 05-19-2012 04:45 PM
Not picking up sound Dylan360 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 10-17-2009 03:34 AM
only one headphone is picking up sound when i record musicmaka420 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-20-2009 12:09 PM
MBOX IS HAS SOUND BUT PROTOOLS ISN'T PICKING UP atdithemarsvolta Pro Tools M-Powered (Mac) 1 09-08-2006 07:17 AM
ProTools 5.3.1 not picking up sound from synth Shanfetica 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 07-17-2002 12:25 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com