Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-31-2007, 09:38 AM
adaglio adaglio is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: El Salvador
Posts: 7
Default Digi 003 Issues

Hello All,
I recently purchased a digi 003 and im having some issues with and was wondering if anybody else was also having these problems. My system:
Mac pro dual core intel xeon with 1 Gb of ram( for now) with mac os tiger. One of the strangest issues im having is that when i open a session and dont touch anything on the control surface, i can edit with my mouse and keyboard. The issue comes once i touch the control surface, i cant get back to editing with my mouse( adding audiosuite, selecting regions, etc). I remember the digi 002 didnt have this problem. I could use control surface and keyboard/mouse without having all editing revert solely to the control surface.
Also i seem to have problems with memory locations because they are not in "enter" on my keypad anymore and the manual says it is. or it also says it could be on "enter" in the digi 003. ive tried both and cannot get a memory location.
Let me know if any one else is experiencing these issues?
Alberto
Reply With Quote
  #2  
Old 10-31-2007, 09:45 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Digi 003 Issues

1. you're using a Mac, but you're posting questions to the Windows forum.

2. Not sure what's going on with the control surface; editing isn't mutually exclusive at all, you actually should be able to do both at the same time.

3. You probably are not in "Keyboard Command Focus" mode, hence the enter key on the numeric pad isn't functioning like you think it should.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 10-31-2007, 09:47 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Digi 003 Issues

It may seem stupid of me to ask and I don't have a 003... But....Have you mouse clicked the Mix or Edit window to return "focus" or control to the mouse?
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #4  
Old 11-01-2007, 06:06 PM
adaglio adaglio is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: El Salvador
Posts: 7
Default Re: Digi 003 Issues

hello,
sorry didnt notice i was in the windows forum, my bad. ill pay more attention next time. thanks for the replis and yes i have tried to click the mouse and re"focus" the editing on the mouse. maybe switching between windows likme you said, ill try that. where do i change "keyboard focus" mode?
Thanks for the patience im new to these forums. the digi 002 didnt have these issues.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 002 issues with PT 10.3 EJSTURTLE macOS 23 12-09-2012 01:27 AM
ProTools 9.0.5, iLok issues, Digi 003R+ issues zachbot Pro Tools 9 6 10-12-2011 08:19 PM
Mac Pro and Digi 002 ... any issues? NHH 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-30-2010 12:34 PM
Digi 002 FW issues DJ Insomaniac 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 08-15-2004 07:34 AM
Just got my Digi!! - NEED HELP with a few issues... LTEtabs 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 11-07-2001 12:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com