Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid Pro Mixing General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-17-2017, 05:36 AM
TrackerLe TrackerLe is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 165
Default How to stop Eucon from automaticly switching applications

Hi forum...

I have a problem with Eucon...
I am using a S3+Dock combo...
Everything is fine when working with PTHD and Logic...
But if switch from Protools to another application like Firefox, Eucon changes to Firefox and all Faders go down till i switch back, then all faders go back to session positions...

How can i tell Eucon, that it should only control Protools, even if i switch to firefox or Itunes...

Is there any option to prevent Eucon to switch automaticly apllications...

thx for help
Reply With Quote
  #2  
Old 08-17-2017, 01:46 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 1,912
Default Re: How to stop Eucon from automaticly switching applications

There is a "lock application" setting in EuCon. Not in front of it right now, forget which tab, but it's easy to find. Put the application you want locked on top, then go straight to EuCon settings and lock.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
RHUMBA
www.rhumba.pro
Reply With Quote
  #3  
Old 08-29-2017, 03:05 PM
jkess jkess is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 103
Default Re: How to stop Eucon from automaticly switching applications

Thanks Nathaniel.. :))
Reply With Quote
  #4  
Old 09-02-2017, 06:36 AM
TrackerLe TrackerLe is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 165
Default Re: How to stop Eucon from automaticly switching applications

I found the Lock options... Thank you; This hint was really great... thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 09-02-2017, 10:15 AM
Mark Ziebarth Mark Ziebarth is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hamburg, Germany
Posts: 593
Default Re: How to stop Eucon from automaticly switching applications

But you can lock the hardware to one application at a time only. It would be an improvement to lock it to Pro Tools and Logic (or any other DAW) for example.
__________________
Mac Pro Harpertown 2 x 2.8 GHz Quad Core, HD3 Accel (PCIe), 192 I/O, Sync I/O, Euphonix MC Control, Artist Mix and Pro Tools 10
iMac 2013, HD Native, HD Omni, Pro Tools 12 HD, Avid Dock with Avid Pro Tools Control
Reply With Quote
  #6  
Old 09-11-2017, 10:06 PM
danpt danpt is offline
Member
 
Join Date: Sep 2017
Location: Australia
Posts: 3
Default Re: How to stop Eucon from automaticly switching applications

Mark - Locking is an exclusive action and only works for one application. What would happen if you locked to Pro Tools and Logic, but then switched from Pro Tools TO Logic, which app should the S3 lock to and maintain the positions of?
Reply With Quote
  #7  
Old 09-12-2017, 07:58 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,591
Default Re: How to stop Eucon from automaticly switching applications

I think what you want is an option to only switch to EUCON Apps (like the S6). I'll have a think.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-09-2018, 08:13 PM
Dizzi45Z Dizzi45Z is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: UT, United States
Posts: 1,695
Default Re: How to stop Eucon from automaticly switching applications

I have both Pro Tools and Logic in my studio and I would like a control surface that easily switches between the two. Currently, a HUI system I have requires that I go through a lengthy process to switch. In searching to see if the S3 would switch back and forth, I came across this thread.

From what I am gathering here in the thread, it sounds like the S3 automatically switches between applications without having to re-set-up settings.

I don't want to hijack this thread. I just wanted to confirm that this is the case with the S3.
__________________
recording.guru : FREE Pro Tools Tips and 19 Video Basic Training Course
Pro Tools 12.8.3 HDX Mac OS 10.12.6
Mac Pro Quad 3.2 Nehalem with 32 GB RAM
Noisebox Studios -Utah Recording Studio
Reply With Quote
  #9  
Old 05-09-2018, 09:08 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 1,912
Default Re: How to stop Eucon from automaticly switching applications

Dizzi: I can confirm that the Dock switches instantly and smoothly between Logic and PT. Pretty sure S3 would too.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
RHUMBA
www.rhumba.pro
Reply With Quote
  #10  
Old 07-13-2018, 04:24 AM
jKat74 jKat74 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Milan
Posts: 3
Default Re: How to stop Eucon from automaticly switching applications

Quote:
Originally Posted by reichman View Post
There is a "lock application" setting in EuCon. Not in front of it right now, forget which tab, but it's easy to find. Put the application you want locked on top, then go straight to EuCon settings and lock.
Hi, I have the same problem with System 5 MC. The C408T Modules bring down all faders when I switch to other applications. How can I do to lock them to Nuendo 8 app? Thank you
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HOW TO STOP Protools changing audio interface automaticly when another is connected EdwardG Pro Tools 12 4 05-23-2017 05:48 AM
Unable to add applications to Eucon system preferences ShiftStudios Artist Series 7 06-12-2015 06:10 AM
Eucon Preferences, cannot add applications hoeglund Artist Series 2 05-08-2015 03:38 PM
Artist Control still crashes when switching between Applications romanoffski Artist Series 2 12-09-2014 03:07 PM
Issue with 8.0.3 and switching to other applications JWalkerPostAudio Post - Surround - Video 3 01-12-2010 02:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com