Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-29-2007, 07:09 AM
Peter Groom Peter Groom is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 353
Default what would cause a manual re link to be needed

HI
A colleague of mine imported a previous session into a new session and did some work. Then when he re opened the session to do some more a day later, the sfx were all greyed out. He had to manually re link each file (which WAS sitting in the audio files folder in the correct session)
Very frustrating and time consuming.
I often have to let PT automatically relink files, which it normally does without issue, but Im often concerned about why it just seems to lose track of audio, or is it me??

Peter
Reply With Quote
  #2  
Old 08-29-2007, 08:29 PM
Richard Fairbanks Richard Fairbanks is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: New York, NY
Posts: 1,861
Default Re: what would cause a manual re link to be needed

Nope, not just you. It happens to me from time to time. Not all files, but a few here and there on some sessions. It seems like this only happens after the first time a session was closed. Once relinked, I've had no further problem. But, the problem has happened with several several different sessions with the most recent cs version of 7.3.1.
__________________
Call me by my real name, "Postman"
Reply With Quote
  #3  
Old 08-29-2007, 11:49 PM
gugu gugu is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Paris, France
Posts: 356
Default Re: what would cause a manual re link to be needed

It happens every time for me, now for some months.

The files are missing randomly, but there are all SM spotted SFX. Soundminer is aware of that, Digi also......but it's really annoying....

gugu
Reply With Quote
  #4  
Old 08-30-2007, 04:45 AM
Richard Fairbanks Richard Fairbanks is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: New York, NY
Posts: 1,861
Default Re: what would cause a manual re link to be needed

Yes, the Soundminer-Pro Tools bug has been discussed. I've seen that. But just this week, Monday, I had to relink to omf files, files that had nothing to do with Soundminer. Regions/files in the middle of a session that were from the omf import. As you said, the files were in Audio Files and were located quickly with an auto-relink.
__________________
Call me by my real name, "Postman"
Reply With Quote
  #5  
Old 09-03-2007, 07:42 PM
hef hef is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: nyc
Posts: 232
Default Re: what would cause a manual re link to be needed

the soundminer bug is only with AIFF files- and i think only with intel macs. as far as automatically relinking- i never do that- always manual because that way you know its relinking the files to the correct audio files folder and not finding the files elsewhere on your cpu...
__________________
Ryan Heiferman
Big Yellow Duck, Audio Post NYC
Mixer/Sound Designer
IMDB Credits
Reply With Quote
  #6  
Old 09-04-2007, 12:49 AM
gugu gugu is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Paris, France
Posts: 356
Default Re: what would cause a manual re link to be needed

Quote:
the soundminer bug is only with AIFF files- and i think only with intel macs.
No, it's the same behaviour on my 2x2.7 G5 HD and iMac Intel LE

gugu
Reply With Quote
  #7  
Old 08-30-2007, 09:49 AM
Serge Perron Serge Perron is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: LA
Posts: 141
Default Re: what would cause a manual re link to be needed

Happens to me predictably when I'm in destructive record mode and I have to restart my system after a freeze. After the restart PT can never automatically find the sound files on the record tracks. But I can always manually relink those missing files. The playback tracks and files are never affected. These freezes have been happening regardless of OS X or PT 7.x version and might be unique to my system, so I won't elaborate unless urged. I use destructive punch mode whenever possible. It seems more stable than destructive record mode on my system.


Serge
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Manual Needed zuvuya133 ProControl, Control|24, Command|8 1 12-14-2009 09:49 PM
link for PT manual/ref guide? wwittman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-27-2008 10:44 PM
HUI Service manual needed jammanis Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-01-2006 06:47 AM
Digi TS help! Link for Revibe Manual hitp Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-12-2004 02:16 PM
link to down load a manual pdf for the 002 MR808 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-09-2003 05:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com