Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-28-2016, 10:44 PM
modulo2008 modulo2008 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Japan
Posts: 108
Default Protools 12 HD very slow response about Edit Window

HELLO.

I'm using Protools HD 12.4 & 12.5.

but it's too slow operate about region moving & paste & making fade & automation curve writing.

I tried to test some OS (10.9.5 & 10.10.5 test) & versions (12.4 & 12.5).
but it's same problem.

The problem happens when I appear plugin list with many plugin.
Organize Plug-In Menus by "Categorie & Manufacturer" is too slow.
bit "Flat" is no problem (works fine)

I tried beam sync off & disable spotlight. but same problem.

Protools HD10 is ok with same machine & setting.

Let me know solve this problem....
__________________
Mac Pro "Westmere" 12-core 2.6G (mid 2012 / 32G Ram) / OS 10.13.3
Pro Tools HDX2 (v2018.7) & UAD-2 Octo + Quad (v9.6.1)
Reply With Quote
  #2  
Old 05-29-2016, 08:25 AM
albanfurtuna's Avatar
albanfurtuna albanfurtuna is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Rr.Halit Bega Nr 30 Tirana Albania
Posts: 8
Default Re: Protools 12 HD very slow response about Edit Window

I have the same problem,I have tried from Montanin Lion to el Capitan the same problem.I suspect this may be a problem of graphic card because if you do hide the track and leave one or two tracks this bug does not occur,or if hide the insert,send,instrument from edit window again this bug does not occur.

I have an mid 2010 mac pro
2 x 2,4 GHz Quad-Core Intel Xeon
32 GB 1066 MHz DDR3 ECC
ATI Radeon HD 5770 1024 MB

I will soon try some graphic cards and whether the problem is resolved will write to you directly.
And please excuse me for my bad english
__________________
AF
Reply With Quote
  #3  
Old 06-01-2016, 12:29 AM
modulo2008 modulo2008 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Japan
Posts: 108
Default Re: Protools 12 HD very slow response about Edit Window

I tried to install another graphic card with AMD R9 280X 3GB.

http://www.pro-tools-expert.com/home...-in-my-mac-pro

However, It can not be solved problem.
(basic OS speed & performance is faster than before, but protools GUI is very slow yet.) I thought that this problem has nothing to do with graphic performance.

I reported this problem in avid & get answer "investigate as Formal escalation with this case"

I thought that it's bug since 64bit format Protools 11 with many plug-ins installing case.

By the way I test to install default + waves complete + UAD-2 only with clean install Yosemite. But it's same here.

Threfore I'll wait for answer avid's reply.
__________________
Mac Pro "Westmere" 12-core 2.6G (mid 2012 / 32G Ram) / OS 10.13.3
Pro Tools HDX2 (v2018.7) & UAD-2 Octo + Quad (v9.6.1)
Reply With Quote
  #4  
Old 07-03-2016, 09:35 PM
stereomixxxer stereomixxxer is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Windsor, Ontario CANADA
Posts: 4
Default Re: Protools 12 HD very slow response about Edit Window

I have the exact same problem, and actually had to slow down my editing to adapt to the lag in PT. Pro Tools 10 flew without any lag, but from PT 11 and on, there was definitely a lag I noticed right away in editing and the overall responsiveness.

Any fixes yet?

I tried switching out video cards, ran different operating systems, but no dice.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-03-2016, 10:00 PM
modulo2008 modulo2008 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Japan
Posts: 108
Default Re: Protools 12 HD very slow response about Edit Window

Quote:
Originally Posted by stereomixxxer View Post
I have the exact same problem, and actually had to slow down my editing to adapt to the lag in PT. Pro Tools 10 flew without any lag, but from PT 11 and on, there was definitely a lag I noticed right away in editing and the overall responsiveness.

Any fixes yet?

I tried switching out video cards, ran different operating systems, but no dice.
not yet with new PT12.5.2.... (best performance with PT12.4. but slow anyway)

How many plugins do you install?

But you can solve if you reduce plugins. (only avid)
__________________
Mac Pro "Westmere" 12-core 2.6G (mid 2012 / 32G Ram) / OS 10.13.3
Pro Tools HDX2 (v2018.7) & UAD-2 Octo + Quad (v9.6.1)
Reply With Quote
  #6  
Old 07-19-2016, 09:21 PM
stereomixxxer stereomixxxer is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Windsor, Ontario CANADA
Posts: 4
Default Re: Protools 12 HD very slow response about Edit Window

Quote:
Originally Posted by modulo2008 View Post
not yet with new PT12.5.2.... (best performance with PT12.4. but slow anyway)

How many plugins do you install?

But you can solve if you reduce plugins. (only avid)
I have quite a bit of plugins installed.. roughly 90. I just tried placing all of my plugins in the unused folder and restarted PT... still slow. Doesn't affect the performance at all.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-22-2016, 06:53 AM
biffrov biffrov is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Gothenburg
Posts: 6
Default Re: Protools 12 HD very slow response about Edit Window

I have the same problem. It's EXTREMELY frustrating.

Tried:
1. All optimizations.
2. Different harddrives (and optimizing them)
3. I have no floppy.
4. Messing with disk cache.

It doesn't seem to be a graphics problems since _everything_ in PT freezes for 3-5 second if do a cut/fade/slide the region.

The only thing that solves it is when I consolidate all the cuts. And that isn't really an option.

Windows 7 Ultimate 64bit
Intel I7 3,4 ghz
16gig ram

PT12 has been all problems for me since I bought it.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-27-2016, 07:11 AM
ZanderM ZanderM is offline
Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Dendermonde, Belgium
Posts: 1
Default Re: Protools 12 HD very slow response about Edit Window

I have the same issues. I did everything as listed by avid. CPU is under 40% and memory only 10%. I tried removing unsupported plugins (Native Instruments/Audio Ease Altiverb) from pro tools plugins folder with no luck.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-28-2016, 11:04 AM
btreim btreim is offline
Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Chicago, USA
Posts: 4
Default Re: Protools 12 HD very slow response about Edit Window

I am having the same issues with HD 12.5.2. The steps posted above haven't changed anything on my system.
2x 2.4Ghz Quad Core Intel Xeon
OSX 10.9.5
32 GB Ram
Reply With Quote
  #10  
Old 09-28-2016, 11:13 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,434
Default Re: Protools 12 HD very slow response about Edit Window

Quote:
Originally Posted by modulo2008 View Post
HELLO.

I'm using Protools HD 12.4 & 12.5.

but it's too slow operate about region moving & paste & making fade & automation curve writing.

I tried to test some OS (10.9.5 & 10.10.5 test) & versions (12.4 & 12.5).
but it's same problem.

The problem happens when I appear plugin list with many plugin.
Organize Plug-In Menus by "Categorie & Manufacturer" is too slow.
bit "Flat" is no problem (works fine)

I tried beam sync off & disable spotlight. but same problem..
A video showing the problem would be nice......

I don't see these issues....running 12.5.1 HDN and Mac 10.10.5
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools 10 Slow Response. Won't even play 10 drum tracks without Stopping! bigfootjim Pro Tools 10 15 04-12-2014 09:03 AM
ProTools Edit Window Disappears With Soundminer Spot to Timeline chadjhughes Pro Tools Software (Mac) 1 02-25-2014 07:51 AM
Frozen level meters and super slow window response sitonka 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-18-2006 01:52 PM
Protools Edit Window Cursor on OSX grasshopper47 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-31-2004 03:39 PM
Edit window-slow refreshing? JACEK GAWLOWSKI Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-06-1999 03:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com