Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-02-2019, 02:26 PM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,384
Default Digidesign 192 Digital & Apogee Clocking

Hey guys,

I have a 192 digital and 4 x AD8000 units here that I’ve got connected together for 32 io on an HD10 system. They are connected as follows:

2 connected via TDIF for 16 io
2 connected via legacy port and Digi8+ card on AD8000 for 16 io

Now, if i set all 4 Apogee units to their respective Ambus cards for sync, everything appears to work perfectly and I get no clocking errors. But, I feel like I should be using wordclock instead in some way but haven’t had any luck...lots of clocking errors...

Can anyone tell me the recommended way to clock these 5 units together?

Thanks!
Sig
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2019, 03:30 PM
Sugarnutz Sugarnutz is online now
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Great State of Mississippi
Posts: 727
Default Re: Digidesign 192 Digital & Apogee Clocking

Daisy chain them all with BNC cables starting with your master, either the 192 or one of the Apogees, then make sure the last unit in the chain has a 75 ohm termination resistor. That should take care of it.
__________________
HD Native Thunderbolt
HD6 Accel in Magma PE6R4 Expansion Chassis
PT HD 10, 11, 12, Ultimate 2018, 2019
Cubase 9.5 Pro
Vienna Ensemble Pro 7
Icon D-Command

HD Omni
192 Analog I/O 8 in/8 out/Digtal I/O
192 Analog I/O 8 in/Digital I/O
Two 192 Digital I/O
Apogee Rosetta 800, AD16X & DA16X (All wth X-HD cards)
Antelope Zen Studio+ Thunderbolt

15" Mid-2015 MBP 2.2 GHz i7 16 Gb RAM
512 Gb Flash Drive - OS X 10.14.3

Gigabyte z390 Designare
I9 990K 4.7 GHz
64 Gb of DDR4 3200
Gigabyte RX580 8 Gb
MacOS 10.14.5 Mojave

GIGABYTE GA-Z97X-UD7 TH
Intel Core i7-4790K 4.4 GHz
32 GB of DDR3 1600
EVGA GTX 760 Video Card
OS X 10.13.6 High Sierra & Win 7 Pro 64 bit

Dynaudio BM5 Mk III
B&W 604 s2
800W 15" Ported Subs
McIntosh MC-7106 Bridged ~ B&W
Hafler P7000 "Diablo" ~ Subs
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apogee AD-16X and HD I/O clocking issue track Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 7 04-18-2014 08:28 AM
Another Clocking question -- 192/SSL/Apogee greenwall Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 07-05-2010 02:45 PM
Clocking to an Apogee Big Ben one 192 and a legacy alex3368 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 10-22-2006 01:52 PM
Clocking MIX system with Apogee AD-16 JNS Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 04-04-2004 09:47 AM
Apogee Rosetta 800 clocking thin ice Pro Tools TDM Systems (Mac) 30 08-26-2003 09:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com