Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-17-2009, 03:45 AM
Chris Johnson Chris Johnson is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 145
Default LRC Mains Fader Assign + Mute/Function state not stored??

Hey Guys,

I have 2 annoying issues that i face on our Profile console, and i'd love to find a solution to this.

Firstly, the software checkboxes (hard buttons on a D-Show) that assign the L, R, and C levels to the mains fader dont seem to be able to be stored either as part of a snapshot or a show file? this is very irritating because i use the L,R buss as a 2-track version of my matrix sends to drive my nearfield monitors. i use the C-buss as my sub send (i like to have fader control of the subs). so i only want my Mains fader to control the C-buss level and leave L,R fixed at 0dB. however, whenever i power cycle the console, it defaults to having all 3 assigned to the mains fader. this should be able to be stored in a snapshot - maybe as part of the 'Fader' scope of the Mains fader?

Secondly, the same is true of function button that toggles the 8 mute groups to be 8 function keys. now i suspect this cannot be assigned to a snapshot or show file simply because i presume it doesnt have a software implementation, it merely toggles the commands sent by those 8 buttons. however, at the very least, it would be good if it could remember its state when you power cycled...

Can either of these things be addressed?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-17-2009, 01:27 PM
Sheldon Radford's Avatar
Sheldon Radford Sheldon Radford is offline
Avid
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,293
Default Re: LRC Mains Fader Assign + Mute/Function state not stored??

Hi Chris,
Quote:
Firstly, the software checkboxes (hard buttons on a D-Show) that assign the L, R, and C levels to the mains fader dont seem to be able to be stored
True, and it's easy to see how this can be annoying. We've logged this to be fixed in an upcoming release.
Quote:
Secondly, the same is true of function button that toggles the 8 mute groups to be 8 function keys
This has been fixed in version 2.8.1, when it becomes available.

Sheldon
Reply With Quote
  #3  
Old 08-17-2009, 02:32 PM
Chris Johnson Chris Johnson is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 145
Default Re: LRC Mains Fader Assign + Mute/Function state not stored??

Thanks for the reply Sheldon, its good to see these fixes being implemented.

Chris
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 3 Mute Function? rivenbeef 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-09-2013 05:21 PM
C/M on mains fader vikingthor VENUE Live Sound Systems 5 10-08-2011 01:35 PM
"Mute Safing" the Mains Kenmillerjr VENUE Live Sound Systems 5 02-11-2011 04:44 AM
Fader Direct Assign jacko Artist Series 1 11-06-2010 04:55 PM
Fader Mute Function on 002?? Sonic Nomad 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-28-2005 09:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com