Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-29-2020, 12:13 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,534
Default 2018.10 midi issue

Not sure if this is the right spot but the Midi section of the old DUC seems to have been swallowed up Trying to create a midi performance with Superior Drummer 3 and have a new problem in that I can't drop a note on the piano roll with the mouse(something I've done a thousand times before). Granted, its been a year since I worked with any midi, but I'm really confused. I can drag a loop from SD3 onto the instrument track and it plays fine. I went to drag a note from the hat to a crash and when I found the crash note and released the mouse, the note disappeared Since that was using the smart tool, I tried the Pencil tool and the same thing. Notes appear but disappear immediately. Tried the same in the midi edit window. Did something change or am I losing my mind?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #2  
Old 01-30-2020, 05:13 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,534
Default Re: 2018.10 midi issue

Follow up: its a bit stranger than I thought. I dragged midi loops from SD3 onto the timeline and what's there plays correctly. BUT, when I drop a note outside of the loop, the midi note shows and works. When I try to add a note INSIDE the loop, the note disappears as if the loop has locked out further editing. Also, if I drop a note outside of the loop and try to drag and drop, it disappears as soon as I drag it to the edge of the SD3 midi clip. All ideas are welcome as this is killing any shot at editing the midi
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 01-31-2020, 12:06 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,534
Default Re: 2018.10 midi issue

Okay, nothing more to see here. I swiped across and deleted all the midi clips from SD3 and just penciled in everything
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2018.7 LLM issue albee1952 Pro Tools 2018 10 03-14-2020 08:45 AM
Issue with Kontakt in Pro Tools 2018 Joshuamt90 Pro Tools 2018 10 11-22-2018 05:17 PM
First Issue with 2018.7 PMF Media Pro Tools 2018 2 08-13-2018 06:41 PM
Changing the tempo issue in 2018.1 RichrdC Pro Tools 2018 2 02-23-2018 06:33 PM
Waves issue with 2018 and Win 10 albee1952 Pro Tools 2018 4 02-09-2018 12:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com