Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-21-2010, 04:13 PM
syMPh syMPh is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Sweden
Posts: 315
Default PT HD9 (running native with motu) running out of memory

Just wondering if anyone else had had this issue... i'm runnning a 8 core harpertown and once i get to a certain amount of plugins in a session pro tools eventually says critically low on memory and gets crumby and finally quits.. it also wont save sessions at this point... im running no VI's and just plugins (mostly waves) .. I'm not using more than 30% of the CPU so it should be able to handle more and i don't think i am really using that many .. possibly 35-40 plugs on average! is this normal ? is there any way around this or is this a problem with native plugin counts .. i don't seem to remember gettign this problem with logic or DP .. they seem to be able to handl many more plugs... i have noticed that i am using 4gb memory so assume it is correct.. maybe pt is really inefficient with plugins? ? hmmm thoughts welcome
Reply With Quote
  #2  
Old 11-21-2010, 08:34 PM
Syn-g Syn-g is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Pacific Palisades,Ca,USA
Posts: 217
Default Re: PT HD9 (running native with motu) running out of memory

This is also a problem in Logic 9 and above while working in 32bit. NOT a problem in Logic 8 (which is why I downgraded back to v.8) Logic in 64bit gets away from this problem but then there are very few plug-ins that are 64bit. This means that logic has to run in bridge mode which makes it much more unstable with certain plug-ins. Don't know why a number of software releases this last year in 32bit have memory issues. Very frustrating.
__________________
PTHD6 / C|24 Controller / Euphonix MC Mix Controller / PT v.10.2
Intel MacPro 2.8ghz Quad Xeon / 18gigs ram/ PE6R4 Expansion Chassis w/Core,4 accel,1 process card, 46" & 24" monitors

Syn-g
www.bulletsage.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT9, Mac Pro, 10% CPU, 2GB mem used, still says Running Out of CPU and/or Memory LewKellogg macOS 3 08-27-2011 05:34 PM
PT running out of memory Blackers Pro Tools M-Powered (Win) 10 06-30-2011 01:59 PM
PT9 running on MOTU 828 mk II? drBill Pro Tools 9 4 02-07-2011 03:42 PM
DAE Running out of memory... mandinga79 Tips & Tricks 1 12-18-2009 09:07 AM
PT Running out of memory JohnR424 Pro Tools TDM Systems (Win) 20 06-11-2009 11:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com