Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-30-2003, 02:39 AM
eddyM eddyM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 16
Default BEST TRICK TO GET MO´ FROM MY M-BOX!!!!

HI!!!!

I GOT THIS EQUIPMENT:

ASUS CUSL-2C MOTHER BOARD
512 MEGAS RAM
PENTIUM III 1GHZ
HD WESTERN DIGITAL 40 GB 7200RPM PARTITIONED(WINDOWS XP PRO AND PRO TOOLS LE 6.1.1 AND OTHERS PROGRAMS INSTALLED ON IT)
SEAGATE BARRACUDA 80 GB 7200RPM (ONLY FOR AUDIO RECORDING AND STORAGE)
M-BOX & RME HAMMERFALL 96/52 SOUNDCARDS
MIDEX 3 (USB MIDI INTERFACE)
SCSI ADAPTEC aic7850 CONNECTED TO A TEAC CD-ROM CD532S AND EXTERNAL QUANTUM HD AND A AKAI S-3000XL.
NVIDIA G-FORCE2 MX400 64MEGAS
SONY CDRW WRITTER X52 VRX220EI
LG DVD WRITTER GSA 4040B
ETHERNET NET ADAPTER RT8139 REALTEK

MY QUESTION IS!!!!!

HOW CAN I GET BETTER PERFORMANCE FROM THIS EQUIPMENT.
I HEARD GOOD THINGS BOUT PIII AT 1GHZ , YOU CAN GET 24 TRACKS WITH 5 PLUG-INS EACH.
BUT I CAN GET ONLY 3 TRACKS ONLY!!!
WHAT TRICKS YOU RECOMMEND ME?????

THANK YA FOR ADVANCE!!!!!!


Reply With Quote
  #2  
Old 12-30-2003, 09:12 AM
QuikDraw QuikDraw is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Yucaipa, California, USA
Posts: 2,105
Default Re: BEST TRICK TO GET MO´ FROM MY M-BOX!!!!

Quote:

I HEARD GOOD THINGS BOUT PIII AT 1GHZ , YOU CAN GET 24 TRACKS WITH 5 PLUG-INS EACH.
BUT I CAN GET ONLY 3 TRACKS ONLY!!!
What 5 plug-ins are you using on the 3 tracks? If they're reverbs, amp simulators, or auto-tuners it ain't gonna happen!

You could easily run compressors, eqs, and delays, but with only a PIII system you ain't gonna get many of the more processor intensive plug-ins goin'.

How many tracks can you run with no plug-ins on that system?

Mike
__________________
-- Mike
- MacBook Pro 15.4" (9,1) - 2.3 GHz i7 16GB RAM
- OS X 10.14.1 Mojave / Windows 10 (Bootcamp) - PT running on Windows partition
- PreSonus Quantum 2
- PreSonus Studio 24c
- MBox 3 Mini
- Mackie Onyx 1640i
- Behringer X32 Producer
- PT 2019.10 (vanilla)
- Various USB2/3 and Firewire hard drives
Reply With Quote
  #3  
Old 12-30-2003, 09:21 AM
tele_player tele_player is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 6,557
Default Re: BEST TRICK TO GET MO´ FROM MY M-BOX!!!!

CAPS LOCK USES MORE CPU!
__________________
Quad 2.5 G5, 4.5G RAM


Reply With Quote
  #4  
Old 12-30-2003, 10:23 AM
adamBB adamBB is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 26
Default Re: BEST TRICK TO GET MO´ FROM MY M-BOX!!!!

Quote:


WHAT TRICKS YOU RECOMMEND ME?????



GET A NEW COMPUTER!
Reply With Quote
  #5  
Old 12-30-2003, 10:25 AM
henrygod henrygod is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Montreal, Quebec
Posts: 16
Default Re: BEST TRICK TO GET MO´ FROM MY M-BOX!!!!

Quote:
CAPS LOCK USES MORE CPU!
Good one!!
Reply With Quote
  #6  
Old 12-30-2003, 10:32 AM
henrygod henrygod is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Montreal, Quebec
Posts: 16
Default Re: BEST TRICK TO GET MO´ FROM MY M-BOX!!!!

Quote:

I HEARD GOOD THINGS BOUT PIII AT 1GHZ , YOU CAN GET 24 TRACKS WITH 5 PLUG-INS EACH.
BUT I CAN GET ONLY 3 TRACKS ONLY!!!
WHAT TRICKS YOU RECOMMEND ME?????

THANK YA FOR ADVANCE!!!!!!



It all depends what plug-ins you are using! The more CPU/DSP the plug-ings are using the less you can put on that system. I really suggest a system upgrade for you.
If you are stuck with lack of power, just group the plug-ins onto an aux track and assign the tracks to that aux. This saves a lot of DSP power.
Just my 2 cents...
Reply With Quote
  #7  
Old 12-30-2003, 02:05 PM
kraaag kraaag is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 114
Default Re: BEST TRICK TO GET MO´ FROM MY M-BOX!!!!

Upgrade to a P4 2.4- 3 ghz . 1 gb ram, that should take care of the weak count. My mbox runs with all kinds of plugins and automation with bf, waves, you name it the only plug that brings the cpu way up is Dverb. If you have anything less than 2 ghz use cubase or sonar but pT will rip you apart. Or just audiosuite everything..
Reply With Quote
  #8  
Old 12-30-2003, 02:37 PM
j old school j old school is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Long Island
Posts: 567
Default Re: BEST TRICK TO GET MO´ FROM MY M-BOX!!!!

For what its worth, I used to run a 001 with a PIII 700mhz with 16 tracks on the davec test. Without all the plugs, I easily got up to 24 tracks with 5-10 plugs in a session. That was on W98se and PT 5.x. Win XP uses more RAM than 98se, so maybe increase your RAM or try 5.x with 98se until you can upgrade. Your PC is a bit dated but still useful; you should be doing much better than that, but as was previously stated, a lot depends on what plugs you are using.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-30-2003, 03:21 PM
nikki-k nikki-k is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Hobette Alley
Posts: 2,357
Default Re: BEST TRICK TO GET MO´ FROM MY M-BOX!!!!

Hi!
Could always play Scooby-doo and hunt down a ghost, put in a jar, and then sell on eBay to get cash for a new computer. I heard kidneys sell well also. In the meantime, the little key on the leyboard just above the left shift key works wonders. I would press it once, shut down the computer, and then pry it out with a knife (maybe the same one to remove the kidney.)

All joking aside... as everyone has said- plug-ins are the killer. With older systems, learning plug-in management, and track management is a must.

With Win XP, there are some tweaks that will help, as well as disabling certain services (indexing is one that eats a good amount). How many tracks with no FX running?

__________________
nikki k
Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines.
On the other hand, you have different fingers.
Quote:
Originally Posted by nikki-k View Post
Sometimes ya just gotta put your tongue on the 9V battery just to see what all the fuss is about.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-30-2003, 03:40 PM
eddyM eddyM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 16
Default Re: BEST TRICK TO GET MO´ FROM MY M-BOX!!!!

ok thank ya very much 4 your support!!!

Now i´m thinking to upgrade to pentium 4 3Ghz, and 1 giga of ram, but what kind of motherboard u recommend me best , somebody told me good things bout ASUS.What do u think bout it, what it´s the aproved model for PT LE 6.1.1????

Than ya , any answer will be apreciate it!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What's the trick stainless MIDI 3 09-16-2010 07:32 PM
Will this do the trick padraic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 07-19-2009 06:18 PM
my new trick GothicV 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-09-2005 12:43 PM
Does anyone know this trick? pro tool degree Tips & Tricks 6 08-30-2004 08:25 PM
does anyone know this trick? J. FO 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 22 12-18-2002 05:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com