Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-12-2009, 10:05 AM
Paul Maunder Paul Maunder is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Manchester, England
Posts: 182
Default Moving Catalogs from one machine to another

I need to move some old Catalogs created in Digibase in Pro Tools 6.4 TDM (an old mix system), to another machine running Pro Tools LE 8 & DV Toolkit 2. I have retrieved the original databases, which have the .ddb file extension, but I don't know where exactly to put them on the new computer in order for Pro Tools to acknowledge them, and for them to be visible and useable under Catalogs in the Workspace browser. Can anyone help? By the way, I'm working on a mac in case you hadn't guessed.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-17-2009, 04:00 PM
Paul Maunder Paul Maunder is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Manchester, England
Posts: 182
Default Re: Moving Catalogs from one machine to another

Can anyone help with this? If it's not possible, then I need to know as I will need to re-create the Catalog (which references various discs of back up sessions) from scratch. Thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 02-17-2009, 04:45 PM
Slim Shady Slim Shady is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,527
Default Re: Moving Catalogs from one machine to another

Maybe ask in the HD forum since that's where you're starting from. Just a suggestion since you're not getting any help here
Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2009, 12:06 AM
Matts Matts is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Helsinki, Finland
Posts: 145
Default Re: Moving Catalogs from one machine to another

Quote:
Originally Posted by Paul Maunder View Post
I need to move some old Catalogs created in Digibase in Pro Tools 6.4 TDM (an old mix system), to another machine running Pro Tools LE 8 & DV Toolkit 2. I have retrieved the original databases, which have the .ddb file extension, but I don't know where exactly to put them on the new computer in order for Pro Tools to acknowledge them, and for them to be visible and useable under Catalogs in the Workspace browser. Can anyone help? By the way, I'm working on a mac in case you hadn't guessed.

Pro Tools Reference Guide, page 228:

"Sharing Catalogs (DigiBase Pro Only)
Catalogs can be created for a particular project and then shared among multiple systems to help facilitate more efficient workflow. DigiBase Pro Catalogs are stored as database files on your system drive.
On Windows, Catalog database files are stored in the ProgramFiles\Digidesign\ProTools\Databases\Catalog s folder.
On Mac, Catalog database files are stored in the Library/Application Support/ Digidesign/Databases/Catalogs folder."


How a 6.4 TDM catalog will behave on a LE 8 & DVT2 system is another question.
Keep us posted.


-matts
Reply With Quote
  #5  
Old 08-10-2009, 12:48 AM
Matts Matts is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Helsinki, Finland
Posts: 145
Default Re: Moving Catalogs from one machine to another

bump
Reply With Quote
  #6  
Old 12-04-2019, 10:47 AM
LSD-Studio LSD-Studio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 42
Default Re: Moving Catalogs from one machine to another

Quote:
Originally Posted by Paul Maunder View Post
I need to move some old Catalogs created in Digibase in Pro Tools 6.4 TDM (an old mix system), to another machine running Pro Tools LE 8 & DV Toolkit 2. I have retrieved the original databases, which have the .ddb file extension, but I don't know where exactly to put them on the new computer in order for Pro Tools to acknowledge them, and for them to be visible and useable under Catalogs in the Workspace browser. Can anyone help? By the way, I'm working on a mac in case you hadn't guessed.
Sorry for this mother of all necro bumps, but I'm looking for the same answer (in the current version of pro tools).
All my other preferences and presets sync automatically between both systems because that Pro Tools folder is residing in the documents folder (which is also in the iCloud), so all my preferences and plugin presets etc are automatically being saved and sync'd on both systems...not the calagof files unfortunately, or at least it seems like they aren't.
Has anyone found out where I can find them on my machine?

thanks for your help!

Lasse
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using Catalogs? Porky Post - Surround - Video 3 12-19-2013 05:28 AM
catalogs viaspiaggia macOS 0 07-14-2011 09:22 PM
MP3 authorization when moving to a new machine? kelcarpenter General Discussion 1 01-06-2010 03:57 AM
Moving catalogs from one computer to another Paul Maunder Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-24-2009 09:05 AM
7.4 and catalogs viaspiaggia Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-28-2007 11:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com