Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > RTAS & TDM Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-06-2014, 03:57 AM
Kevbasskeys Kevbasskeys is offline
Member
 
Join Date: May 2014
Location: Burlingame, CA
Posts: 1
Default Lost all plugins after using Tech Support Utility to delete prefs & databases

Hello all,

I'm new to this forum so I hope I'm in the right category. I am currently using Pro Tools 8.0.4 with an Mbox2 mini on a mac mini 2.53 GHz Intel Core Duo. Recently I have been having issues with pops and clicks. After reading everything posted in various threads (I tried everything, changing buffer size, processor # & %, etc…) I finally decided to try using the tech support utility to delete all prefs & databases.

I was absolutely HORRIFIED to reopen protools afterwards, only to find out that ALL of my plugins that came with pro tools when I installed the program (audio suite, all the basic EQ, dynamics, etc…) were all gone!!! I checked my plug-ins folder and found it empty. In my unused plugins folder there are 4 there, BF essential tuner, dynamics II, EQ II, funk logic mastered, and that's IT.

What happened to all of my plugins and more importantly, how can I reinstall them? I've looked all over the digidesign website to try to find the plug in installer and all I can find is the plug in updater…any help would be greatly appreciated!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-08-2014, 02:13 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,136
Default Re: Lost all plugins after using Tech Support Utility to delete prefs & databases

Pleas follow the "help us help you" guidelines at the top of this page.
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.10 macOS 10.14.6 APFS
Second boot-macOS 10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MVC-Edition)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDIoverIP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
new systems builds/upkeep
----
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-2014, 09:35 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,985
Default Re: Lost all plugins after using Tech Support Utility to delete prefs & databases

If these plug-ins are the stock plug-ins, you can simply re-install using the installer's utility.

Remember to always image your working system drive before making any changes to it.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.10 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2014, 06:28 AM
Terry Wetzel Terry Wetzel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Douglasville, Georgia
Posts: 1,408
Default Re: Lost all plugins after using Tech Support Utility to delete prefs & databases

I don't know if what I'm experiencing is the same as the one posted by the op but it is certainly similar. There is a You tube video describing the method of trashing preferences that clearly states to delete the DAE folder. Well I have just found that the DAE folder contains a sub folder called DAE Prefs. That's the one you should delete! In my case the main DAE folder held most of my plugins! I guess the best solution to this problem would be to keep the plugins in a different drive. I hope this helps.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-09-2014, 01:40 PM
Bmedia Bmedia is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Salgotarjan
Posts: 11
Default Re: Lost all plugins after using Tech Support Utility to delete prefs & databases

The best if you made a backup copy from the folders where you try to magic. I prefer the osx built in zip compression, it can made an arichive from the folder without change the content.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tech Support Utility Fail audiogeekzine Pro Tools M-Powered (Win) 2 08-23-2010 08:20 PM
Tech support utility in PT8 scar97 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 12-26-2008 09:42 PM
Tech Support Utility wiping out plugins tonejunkee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 11-13-2008 10:05 AM
Pro Tools Tech Support Utility and SP3 sunburst79 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 11-10-2008 12:34 PM
Tech support utility tamasdragon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 09-04-2007 01:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com