Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-04-2013, 04:36 PM
smythmakesmusic smythmakesmusic is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Boca Raton, Florida
Posts: 13
Default Plug ins Missing (Kontakt, POD Farm) from Pro Tools 10 Plug-in list

Hey guys, I recently installed Mountain Lion 10.8.4. When I booted PT10 I could not see any of my Komplete plug-ins or POD farm. I re-installed PT10 version 10.7 and the Avid Virtual Instrument installer but still no luck. I noticed that some of my plug-ins where in the Users:Shared folder, and some where in the Native Instruments folder. Should I drag and drop the plug-ins i found into another folder? PLEASE HELP!
-MS
Reply With Quote
  #2  
Old 09-04-2013, 04:56 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,755
Default Re: Plug ins Missing (Kontakt, POD Farm) from Pro Tools 10 Plug-in list

Quote:
Originally Posted by smythmakesmusic View Post
Hey guys, I recently installed Mountain Lion 10.8.4. When I booted PT10 I could not see any of my Komplete plug-ins or POD farm. I re-installed PT10 version 10.7 and the Avid Virtual Instrument installer but still no luck. I noticed that some of my plug-ins where in the Users:Shared folder, and some where in the Native Instruments folder. Should I drag and drop the plug-ins i found into another folder? PLEASE HELP!
-MS
Those folders really don't mean much in where PT looks for plugins. On a Mac the plugins are in Macintosh HD/library/application support/Avid/audio/plugins for aax plugins (which will have the .aax exrension) and Macintosh HD/library/application support/Digidesign/plugins for .dpm (aka RTAS) plugins which will have the .dpm extension. Note that there are two folders - one for plugins that are used and one for unused plugins. Make sure the plugins you want are not in the unused plugins folder. If you are running PT 11 and don't have plugins that are aax 64 bit PT 11 will offer to move those that aren't aax 64 bit to the unused plugins folder. You don't want that to happen if you're running both PT10 and PT11.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 09-17-2013, 01:19 PM
smythmakesmusic smythmakesmusic is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Boca Raton, Florida
Posts: 13
Default Re: Plug ins Missing (Kontakt, POD Farm) from Pro Tools 10 Plug-in list

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Those folders really don't mean much in where PT looks for plugins. On a Mac the plugins are in Macintosh HD/library/application support/Avid/audio/plugins for aax plugins (which will have the .aax exrension) and Macintosh HD/library/application support/Digidesign/plugins for .dpm (aka RTAS) plugins which will have the .dpm extension. Note that there are two folders - one for plugins that are used and one for unused plugins. Make sure the plugins you want are not in the unused plugins folder. If you are running PT 11 and don't have plugins that are aax 64 bit PT 11 will offer to move those that aren't aax 64 bit to the unused plugins folder. You don't want that to happen if you're running both PT10 and PT11.
The real problem is none of my Native Instrument software like Kontakt/Battery will open with Pro Tools 10. Its just not on the plug-in list. PLEASE HELP!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-17-2013, 02:58 PM
varholl varholl is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Argentina
Posts: 3
Default Re: Plug ins Missing (Kontakt, POD Farm) from Pro Tools 10 Plug-in list

Do you know where your .dpm files are for those VST plugins?
__________________
- iMac Late 2012, core i5 2.7 ghz
- Osx 10.8.4 Mountain Lion
- Pro Tools 10.3.6
- 8 gb Ram
- M-Audio Fast Track Pro
- External Samsung DVD-RW
- Acorn Masterkey 49 keyboard
Reply With Quote
  #5  
Old 09-17-2013, 03:00 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,062
Default Re: Plug ins Missing (Kontakt, POD Farm) from Pro Tools 10 Plug-in list

Quote:
Originally Posted by varholl View Post
Do you know where your .dpm files are for those VST plugins?
They are not VST plugins they are RTAS plugins and have nothing to do with VST.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #6  
Old 09-17-2013, 03:07 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,755
Default Re: Plug ins Missing (Kontakt, POD Farm) from Pro Tools 10 Plug-in list

Quote:
Originally Posted by smythmakesmusic View Post
The real problem is none of my Native Instrument software like Kontakt/Battery will open with Pro Tools 10. Its just not on the plug-in list. PLEASE HELP!
Quote:
Originally Posted by varholl View Post
Do you know where your .dpm files are for those VST plugins?
Like varholl says - where are your .dpm files and for that matter the .aax files? The .dpm files should be in Macintosh HD/library/application support/Digidesign/plugins (there's also a plugins unused folder there). The .aax plugins should be in Macintosh HD/Library/application support/Avid/audio/plugins Apple by default hides the Library folder in Mountain Lion however there are several ways to get to it. One is to hold down the Option key and select Library from the Go menu item in Finder. To permanently unhide the library the Library folder type this in a Terminal window: chflags nohidden ~/Library

By the way .dpm plugins in PT are RTAS and NOT vst. PT never used vst plugins.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #7  
Old 09-17-2013, 03:59 PM
smythmakesmusic smythmakesmusic is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Boca Raton, Florida
Posts: 13
Default Re: Plug ins Missing (Kontakt, POD Farm) from Pro Tools 10 Plug-in list

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Like varholl says - where are your .dpm files and for that matter the .aax files? The .dpm files should be in Macintosh HD/library/application support/Digidesign/plugins (there's also a plugins unused folder there). The .aax plugins should be in Macintosh HD/Library/application support/Avid/audio/plugins Apple by default hides the Library folder in Mountain Lion however there are several ways to get to it. One is to hold down the Option key and select Library from the Go menu item in Finder. To permanently unhide the library the Library folder type this in a Terminal window: chflags nohidden ~/Library

By the way .dpm plugins in PT are RTAS and NOT vst. PT never used vst plugins.


I cant find the .dpm files for Kontakt or POD Farm, I have the folder open with the .dpm files showing up. It looks like most everything is in the "Shared" folder.
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2013-09-17 at 5.53.24 PM.jpg (60.9 KB, 0 views)
File Type: jpg Screen Shot 2013-09-17 at 5.54.17 PM.jpg (45.0 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #8  
Old 09-17-2013, 04:03 PM
smythmakesmusic smythmakesmusic is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Boca Raton, Florida
Posts: 13
Default Re: Plug ins Missing (Kontakt, POD Farm) from Pro Tools 10 Plug-in list

No Komplete, no POD farm!!!!! AHAHHAHAHAHHAHA
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2013-09-17 at 6.01.46 PM.png (84.6 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #9  
Old 09-17-2013, 04:10 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,062
Default Re: Plug ins Missing (Kontakt, POD Farm) from Pro Tools 10 Plug-in list

Quote:
Originally Posted by smythmakesmusic View Post
No Komplete, no POD farm!!!!! AHAHHAHAHAHHAHA
Weird but Kontakt is aax 32 bit and should not be in the .dpm folder and should be in the Avid .aax folder.. Just an observation. Doesn't change the fact that they are missing.. Have you looked in the "unused" folder and see if you put them there when starting up PT11 as 11 asks for some plugins to be put in the unused folder and they should NOT be put there as you will loose them in PT10. We have to press no everytime we start up PT11 HD..
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #10  
Old 09-17-2013, 04:13 PM
smythmakesmusic smythmakesmusic is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Boca Raton, Florida
Posts: 13
Default Re: Plug ins Missing (Kontakt, POD Farm) from Pro Tools 10 Plug-in list

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Weird but Kontakt is aax 32 bit and should not be in the .dpm folder and should be in the Avid .aax folder.. Just an observation. Doesn't change the fact that they are missing.. Have you looked in the "unused" folder and see if you put them there when starting up PT11 as 11 asks for some plugins to be put in the unused folder and they should NOT be put there as you will loose them in PT10. We have to press no everytime we start up PT11 HD..
I don't have PT11, only 10. It's also not in unused.....
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2013-09-17 at 6.12.24 PM.jpg (38.3 KB, 0 views)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Missing Plug-ins from Insert List-PT10 smythmakesmusic Pro Tools 10 0 09-17-2013 01:56 PM
Missing plug-ins after re-installing Pro Tools Le 8.0.5 Erowe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-22-2011 11:03 AM
Kontakt 4.0.5 rtas plug-in causing some anomalies in Pro Tools HD 8.0.3 anodecathode Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 02-25-2010 10:40 AM
Pro Tools 7.1.1 + 2.33 MBP + Mbox2 = missing plug-ins Jango00 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 05-23-2007 12:25 PM
Kontakt 2 not appearing as plug in elv1s1sal1ve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 06-20-2005 08:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com