Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-21-2013, 10:23 PM
beatsamillion's Avatar
beatsamillion beatsamillion is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Ottawa
Posts: 6
Default Mbox 3g Flashing lights sequence osx 10.7.5

ok im having the same problem as some people, now Ive been exchanging emails back and forth with avid reps and this is what i've concluded awaiting a response

because this was a new machine im using and its never worked on it they were quick to say its a hardware issue and had to send it in for repair

BUT
im using a macbook pro running OSx 10.7.5 and when i uninstalled all the drivers and just plugged the mbox in i get the sequence of lights again -ok

So i tried it on a i7 mackbook pro running OSX 10.8 with drivers installed then driver uninstalled and got the same thing sequence of light again SSSSOOOOOOO
I then got my hands on a old style MacBook (not Pro white hard case) running 10.6.8 what the mbox 3g was built for plugged it in and the sequence happened but after one cycle the solid power blue light came on ....soooo i installed the drivers and BAM it works great so we can rule out hardware issue

I tried the power hub.. that didn't work ether

and i just read somewhere it could be the OS ur running 32bit verses 64 bit? but there both running 64 bit

So its only safe to Assume Im having a compatibility issue?
but how do i resolve it ????
Reply With Quote
  #2  
Old 04-25-2013, 12:43 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,487
Default Re: Mbox 3g Flashing lights sequence osx 10.7.5

Quote:
Originally Posted by beatsamillion View Post
ok im having the same problem as some people, now Ive been exchanging emails back and forth with avid reps and this is what i've concluded awaiting a response

because this was a new machine im using and its never worked on it they were quick to say its a hardware issue and had to send it in for repair

BUT
im using a macbook pro running OSx 10.7.5 and when i uninstalled all the drivers and just plugged the mbox in i get the sequence of lights again -ok

So i tried it on a i7 mackbook pro running OSX 10.8 with drivers installed then driver uninstalled and got the same thing sequence of light again SSSSOOOOOOO
I then got my hands on a old style MacBook (not Pro white hard case) running 10.6.8 what the mbox 3g was built for plugged it in and the sequence happened but after one cycle the solid power blue light came on ....soooo i installed the drivers and BAM it works great so we can rule out hardware issue

I tried the power hub.. that didn't work ether

and i just read somewhere it could be the OS ur running 32bit verses 64 bit? but there both running 64 bit

So its only safe to Assume Im having a compatibility issue?
but how do i resolve it ????
Hi,

Have you definitely got the latest Drivers released a few weeks ago? And made sure you've uninstalled all the old drivers...

http://avid.force.com/pkb/articles/d...ox-Pro-Drivers

Have you tried booting the mac into 32 bit mode? Hold down the 3 and 2 keys whilst booting.

And you're connected directly to the computer (no hubs)


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-25-2013, 06:13 AM
beatsamillion's Avatar
beatsamillion beatsamillion is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Ottawa
Posts: 6
Default Re: Mbox 3g Flashing lights sequence osx 10.7.5

Thanks for the reply

Yes I actually tried the right ones and then downloaded them all.

Was on the phone with tech support for 1 and a half hours on Monday with no solution

This what I've done since

Installed 10.7 on a external hard drive and just the mbox driver - nothing

Wiped the main drive clean and installed 10.7 again -nothing

Now I'm going to try downgrading the os but I'm waiting for apple to send me a bootable cd copy should be in tomorrow

But no one mention the 32 bit option going to try that now
Reply With Quote
  #4  
Old 04-25-2013, 06:52 AM
beatsamillion's Avatar
beatsamillion beatsamillion is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Ottawa
Posts: 6
Default Re: Mbox 3g Flashing lights sequence osx 10.7.5

Quote:
Originally Posted by crizdee View Post
Hi,

Have you definitely got the latest Drivers released a few weeks ago? And made sure you've uninstalled all the old drivers...

http://avid.force.com/pkb/articles/d...ox-Pro-Drivers

Have you tried booting the mac into 32 bit mode? Hold down the 3 and 2 keys whilst booting.

And you're connected directly to the computer (no hubs)


Chris
Nothing bro sill the sameeeeeeeee issue im going to have to go see apple about this see if it actually my system
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MBox 3 Lights flashing augster 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 34 11-18-2018 07:52 PM
MBox 3 - Lights Blinking in Sequence doug6501 FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 9 12-19-2014 09:08 PM
Mbox 3 Flashing lights drumzalicious FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 3 06-01-2014 03:23 AM
Flashing lights Mbox Sid0 FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 11 04-23-2013 04:58 PM
Mbox 3 Flashing Lights. Sid0 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-17-2011 09:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:23 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com