Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Digidesign Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-14-2013, 05:35 PM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minneapolis
Posts: 5,358
Default Back in time....

After 4 years without a MIX system, I have finally pieced one back together, thanks to fellow moderator JFreak, who hooked me up with a super cool red "Satchmo" MIX core. The satchmo card is a prototype MIX card. Have it dual booting panther and OS9 on a quicksilver G4, with an ADAT bridge which was also a prototype version according to the guy I bought it from. I'm using it as a TDM plugin server. So glad I hung on to my old soundtoys and lexiverb assets.

It is funny to look at a 1024x768 monitor, and remember how "big" it was back in the day. OSX panther finally looks "old", and OS9 looks "ancient" with it's Chicago font goodness.
__________________
- John

If a MIDI event triggers a sample of a tree falling and there's no one there to hear it, does it make a sound?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-14-2013, 10:35 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,191
Default Re: Back in time....

Good to hear -- have fun :)
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-15-2013, 07:24 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Back in time....

Glad the hear its up. You will have to detail how your hosting the G4 in PT.

And I always thought it was W A Y cool that JFreak hooked you up with the card.

I'm assuming the G4 is not the XServe?

Still need the red Samplecell card back!
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #4  
Old 11-15-2013, 08:42 AM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minneapolis
Posts: 5,358
Default Re: Back in time....

Yeah couldn't get the Xserve working, no video... I think it has a bad mobo. The quicksilver is quieter and had 4 pci slots, so It's better for the long haul. The red samplecell was a rev q for beige g3 or older, when I still had it I tried it in a few g4s and could not get it to work. But I still wouldn't mind getting it back if it ever pops up on ebay again.
__________________
- John

If a MIDI event triggers a sample of a tree falling and there's no one there to hear it, does it make a sound?
Reply With Quote
  #5  
Old 11-17-2013, 06:48 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Question Re: Back in time....

Do you want a DSP Farm card? I have a stash from them when the facility upgraded to HD|2 Accel in 2006. Avid told me they were worthless and would not give me a trade-in credit for them.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #6  
Old 11-17-2013, 08:24 PM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minneapolis
Posts: 5,358
Default Re: Back in time....

Quote:
Originally Posted by Chief Technician View Post
Do you want a DSP Farm card? I have a stash from them when the facility upgraded to HD|2 Accel in 2006. Avid told me they were worthless and would not give me a trade-in credit for them.
I have 2 more open slots, so I have room for one. As long as it has the QC chip it should work.
__________________
- John

If a MIDI event triggers a sample of a tree falling and there's no one there to hear it, does it make a sound?
Reply With Quote
  #7  
Old 11-18-2013, 10:56 AM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Question Re: Back in time....

Quote:
Originally Posted by John_Toolbox View Post
As long as it has the QC chip it should work.
This card has a QE chip. How much is it worth to you?
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #8  
Old 11-18-2013, 02:08 PM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minneapolis
Posts: 5,358
Default Re: Back in time....

Got any red ones? I'm only buying red ones.

Seriously though, I just looked and they are going for next to nothing on ebay right now. Theres one on there for $40 with free shipping, there are a few others that recently sold for less than $20 including the shipping (!)

I'm afraid to make an offer because I don't want to lowball you.
__________________
- John

If a MIDI event triggers a sample of a tree falling and there's no one there to hear it, does it make a sound?
Reply With Quote
  #9  
Old 11-18-2013, 04:08 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Lightbulb Re: Back in time....

Quote:
Originally Posted by John_Toolbox View Post
I'm afraid to make an offer because I don't want to lowball you.
Digidesign lowballed me when they wouldn't give me any trade-in credit for them. If you want to pay $50, I will ship it to you (continental US).
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #10  
Old 11-19-2013, 04:45 PM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 598
Default Re: Back in time....

How does the Lexiverb sound? It's been years since I run it... haven't had that "instant satisfaction" feeling with any other reverbs after dumping OS9 and Lexi...
__________________
VENUE FAQ & download links, useful
AVID VENUE ILok driver download
VENUE Plugin DSP usage

My AVID:
  • Room A > HD4Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix / Artist Control
  • Room B > HD3Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix
  • Big Live > VENUE Profile 48/24 + 2nd Snake card, IOx, FWx, HDx, PQ Rack, 8 x PQ Controllers
  • Small Live > S3L-32 + Mac Mini - two systems - combined one 64/32 FOH / Mon setup
  • On stage > Pro Tools on laptop with variety of M-Audio boxes
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
is it possible to use aes in and out on 96i/0 at same time to go back into pt MASTERLINKSTUDIOS Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-22-2009 11:58 AM
Going back in time audiobob Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-19-2007 11:05 AM
Gonna go BACK in time! phaseout 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 05-01-2006 11:21 PM
Time to give something back. atff 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 20 04-06-2006 08:19 PM
Time to switch back to PC Bender 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 11-17-2003 09:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:51 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com