Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-13-2019, 01:09 AM
CarterFischer CarterFischer is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Savannah, GA
Posts: 5
Default Plugin Control Automation Enable Preference Not Working

Hey guys and gals,

I've got a minor, yet annoying problem with one of my Preferences. I'm running Pro Tools Ultimate 2019.6 and I recently decided to re-check the Automation preference called "Plug-in Controls Default to Auto-Enabled." But, even after closing and reopening my session, the plugin parameters are still not Auto-Enabled. I'm either having to Cont+Opt+Com+Click them and choose it that way, or even actually go into the automation menu on some plugins and select which parameters to enable for automation. I've never had this problem before -- Any thoughts? I can't think of what would be causing this, and it's very annoying.

Thanks,
Carter
Reply With Quote
  #2  
Old 11-13-2019, 06:25 AM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,171
Default Re: Plugin Control Automation Enable Preference Not Working

IIRC, this Preference will only work with any new plug-ins added to a session after the Preference is checked. It won't apply to any plug-ins already in a session.

AFAIK, it also applies to any plug-ins in a Template.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #3  
Old 11-14-2019, 11:06 PM
CarterFischer CarterFischer is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Savannah, GA
Posts: 5
Default Re: Plugin Control Automation Enable Preference Not Working

Ah, yes, well that makes sense. I appreciate the reply -- I thought I was losing my mind, lol.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Enable automation of a parameter for multiple instances of the same plugin. ReverbHead Pro Tools 2018 5 05-18-2018 11:04 AM
Automation Mode Workflow change (or preference) docric Avid S1, S3, Dock and Control 12 09-01-2016 08:23 PM
Mackie Control HUI automation not working? rdolmat Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 01-16-2009 03:02 PM
SRC preference not working mr.armadillo Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 01-30-2007 05:53 AM
Enable automation from plugin interface? Mark 66 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-16-2004 11:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com