Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-08-2017, 10:11 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default New LCD Monitor Stand

I now have (1) 34" Ultra Wide Screen and (1) 29" Ultra Wide Screen. I love the format of the screens. Placing them side by side, simply was not an option as it would make my Studio Monitors have to sit too far apart, which would cause me to have to move my desk even further from the back wall, and based on my room, that was not ideal.

I searched for a way to mount one on top of the other, then found this LCD TV/Screen Mount for mounting the way I needed to. Its built like a tank and code around $50 bucks.

https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1

I'm curious if any of you have tried this in the past, and if so, let me know what your thought were working like this?






Attached Images
File Type: jpeg ry=480.jpeg (43.6 KB, 0 views)
File Type: jpeg ry=480-2.jpeg (28.2 KB, 0 views)
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp

Last edited by Barry Johns; 05-08-2017 at 10:49 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-08-2017, 11:41 PM
latweek latweek is offline
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Los Angeles, CA
Posts: 113
Default Re: New LCD Monitor Stand

I have a similar vertical setup for mobile in a rack, neck doesn't dig it...after a few hours of up and down, you wouldn't guess to look at it, but its quite a bit more effort than side to side

YMMV.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-09-2017, 01:01 PM
arche3's Avatar
arche3 arche3 is online now
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: New York, NY
Posts: 871
Default Re: New LCD Monitor Stand

I much prefer additional screens to the side for dsp usage and the various secondary windows. You have a console. You don't need the mix window.
Only thing I have at the front of the room behind the console is a large 60(?) inch LCD tv for video and watching movies etc...

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 05-09-2017, 01:04 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,549
Default Re: New LCD Monitor Stand

Quote:
Originally Posted by arche3 View Post
You have a console. You don't need the mix window.
Agreed. Especially with the Inserts and Sends being viewable in the Edit window, I very seldom use the Mix window.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-09-2017, 03:52 PM
al-andrew's Avatar
al-andrew al-andrew is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Melbourne; Australia
Posts: 68
Default Re: New LCD Monitor Stand

I worked like this in my old edit suite, it took getting used to but it works fine ... I would have my edit on the lower display and always have my plugins etc to the top


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #6  
Old 05-09-2017, 08:33 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: New LCD Monitor Stand

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
Agreed. Especially with the Inserts and Sends being viewable in the Edit window, I very seldom use the Mix window.
I've never liked displaying plugins and sends in the edit window. Not sure why, a preference I guess.
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
monitor (single or double), keyboard and mouse stand vudoo Post - Surround - Video 0 10-24-2015 05:01 AM
Monitor/Display/Keyboard stand needed for control room Armando Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-14-2011 11:20 AM
PT9HD Stand alone functions(Input monitor, etc...) acelo Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 11-07-2010 05:04 AM
Mbox Pro stand alone monitor?? Treo730 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-30-2008 09:16 AM
Event Tuned 6 and M1KII monitor owners please stand up! graveleye 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 06-05-2003 08:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com