Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 08-13-2020, 07:08 AM
splicestudios splicestudios is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Singapore
Posts: 54
Default Re: Unstable iMac Pro

Swapped the mouse; the old 16,000 dpi mouse feels like the PT8 HD system I've got, as in, one big move I can get right across a 27" screen; the 20,000 dpi mouse needed two

Other than that, the machine seems mostly the same for editing - it feels like the initial 1-2 hours that the machine is on, it's functioning fine, then it becomes crappy... although the hardware on the iMac checks out, there's no indication that the machine is getting hot, and my studio is air-conditioned, so well within the range for the machine.

For renders, I now disable the metering plugin and the iMac Pro renders crazy fast, which is what I always expected.

Today I had a crash after I left a session open on the iMac while I had a meeting with a visitor to the studio, when I came back, the iMac was barely responsive. I managed to save and then had to force quit PT, and once that was done, the mouse itself in Finder was wonky. On Shutdown, the dock now doesn't completely drop down, it lowers a bit and then the iMac goes black and it restarts.

I'm kinda clutching at straws now. I have a 2010 MacPro on 10.6 running PT8 and I want to have a reliable backup should the 2010 MacPro one day decide not to wake up. Right now, the 21.5 inch iMac is the candidate for the job because it's stable with PT, but the screen is too small. I'm tempted to get a normal iMac in 27" form, get PT running the same way as on the 21.5 iMac and sell off the iMac Pro. Grrrrr!
Reply With Quote
  #32  
Old 08-14-2020, 02:17 PM
Eric Seaberg's Avatar
Eric Seaberg Eric Seaberg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 1,838
Default Re: Unstable iMac Pro

Quote:
Originally Posted by splicestudios View Post
In looking for a replacement VU meter, I tried the WAVES VU Meter (I know, I know, back to WAVES after their Dorrough Stereo caused so much grief, but VU Meter is U$24 and elegant) and the iMac on render will crap out after 10 seconds into the render; the VU meter doesn't initially respond but then pins the needle to max and PT gives SWOD.

Then I closed the plugin window - it's still in the Master Fader chain. And on render, the iMac Pro screams through at over 30x. Not much use for a metering plugin if the window can't be open while mixing, but surprised that this is a factor. I reinstalled Dorrough Stereo and it's the same. If I close the Dorrough window, it renders fast without problem. if I open, after a few seconds I get SWOD.

Weird!
I'd recommend this... https://www.tcelectronic.com/product...odelCode=P0DVF
__________________
Eric Seaberg • San Diego, CA
A.E.S., I.E.E.E., S.M.P.T.E., S.P.A.R.S.
Reply With Quote
  #33  
Old 08-14-2020, 03:02 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,067
Default Re: Unstable iMac Pro

I got so used to the Dorrough that I actually use a hardware version now. Very easy on CPU
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #34  
Old 08-16-2020, 04:47 AM
splicestudios splicestudios is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Singapore
Posts: 54
Default Re: Unstable iMac Pro

When I first started mixing, I was in-house at a broadcaster and we had 40 Series; when I started my own place, I got a 280-D, and in early 2011, swapped to the Dorrough plugin on a TDM machine. When I bought the 280-D, Dorrough shipped it without processing the visa payment (issue with their website backend) and brought it up a year later, explaining they'd never charged me for the unit! I still have that in a box, and this week I'm going to try the iMac Pro without any metering plugins and rely on the small ProTools digital meter in Digital VU mode as that most closely resembles the Dorrough.

Eventually I either get this iMac Pro working or (as I suspect) it has an impossible to track down issue with hardware and I get either a MacPro or generic iMac w HD Native + Omni and connect the hardware Dorrough back
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10.3.10 unstable audioactive7 Pro Tools 10 17 01-26-2016 10:58 AM
Why is PT so unstable for me? typhy macOS 1 07-31-2012 12:55 PM
Why is PT 9 so unstable? tblythe.sound macOS 44 05-07-2011 02:19 PM
Why is PT 6.4.1 so unstable on OS 10.3.8..Help!. postman56 Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 07-07-2008 06:22 PM
Mac? Unstable? link 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 05-05-2000 03:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com