Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-26-2018, 06:34 PM
day_tripper day_tripper is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 22
Default Protools Ultimate 2018.7 + Maschine

Trying the get past the Maschine delay bug in protools

Where is Auto Latency Off in PT Ultimate - I don't get a contextual menu when I click on the compensation item in the mix window. Does it exist anywhere else?

any help appreciated!

OSX 10.12.6
pT ultimate 2018.7
Reply With Quote
  #2  
Old 10-26-2018, 07:29 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,746
Default Re: Protools Ultimate 2018.7 + Maschine

Not sure I understand your terminology, but if you wish to disable ADC(automatic delay compensation), its near the bottom of the OPTIONS menu. Next thing would be to set the playback buffer to a low setting like 64. If things are still a mess, come back with more info on the system and interface
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2018, 02:37 PM
day_tripper day_tripper is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 22
Default Re: Protools Ultimate 2018.7 + Maschine

Thanks for the reply! Yes I'm not sure what the compensation display I'm referring to is called. It can be found on the mix window under the faders when delay compensation is displayed.

Here is the support article that I am looking at:

https://support.native-instruments.c...-11-or-Higher-

AVID and NI both state that I should be able to right click on that compensation display and get a menu to turn off auto latency for the track but nothing happens when I do this in ultimate 2018.7

I guess I'm asking how do I leave ADC on for the session but disable it for this specific track?

thanks again for the reply as this is an annoying issue to deal with.


(Avid Omni interface)

Last edited by day_tripper; 10-29-2018 at 09:48 AM. Reason: added interface
Reply With Quote
  #4  
Old 01-07-2019, 09:11 PM
newjackson newjackson is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Ireland
Posts: 1
Default Re: Protools Ultimate 2018.7 + Maschine

bump on this!

any help greatly appreciated. can't find the option to turn off auto low latency on individual tracks as per pro tools 12
Reply With Quote
  #5  
Old 01-08-2019, 01:33 AM
johnsimmons johnsimmons is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Londinium
Posts: 272
Default Re: Protools Ultimate 2018.7 + Maschine

I have this with Maschine

Open mixer page, bottom left there's a selector for what you get to see in the mixer window, select delay compensation and at the bottom of the channels appears a green (hopefully) 3 figure readout, bottom of the Machine channel right click and set "delay compensation" to off. Maschine should play in time. Setup a track preset for a Maschine track with the delay comp in an off state like this and you don't need to remember to do this each time

and it's not just Macshine, if you have certain plugins with own external sequencing or rhythmic looping is quite common - Nerve, some Sugarbytes, Izotope Stutter edit, I think even AIR filter gate now, turn it off and see if it's better.

I'm suuure it's on Avids list to fix obviously.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-10-2019, 07:47 PM
zion's Avatar
zion zion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 1,042
Default Re: Protools Ultimate 2018.7 + Maschine

Quote:
Originally Posted by johnsimmons View Post

I'm suuure it's on Avids list to fix obviously.
I sure hope so! It would be nice!
__________________
Pro Tools 2019.6 | Studio One 4.5 Pro | Pro Tools 12.5.2 HD | Apollo X8 | UAD Octo Sat | UAD Quad Sat | Mac Mini 2018 i7 | 16GB Ram | 512GB SSD | Mojave 10.14.3 | OWC ThunderBay 4 | Drives’s Samsung EVO 860 + 840 + Crucial M4 SSD | Plugins | UAD, Softube, Waves, Nugen, Fabfilter, SSL, Lexicon, Eastwest, NI KOMP 9 ULT, PSP, IKMulti, Antares, Celemony, Slate Dig, etc | AKAI Pro Adv 61 | PreSonus Fader Port | Townsend Labs Sphere L22
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools 2018.4 Ultimate and macOS Mojave BillDog793 Pro Tools 2018 121 03-07-2019 04:37 AM
Waves as DSP plugins on Ultimate 2018.04 HDX alonper AAX Plug-ins 11 10-04-2018 03:40 AM
PT 2018.4 Ultimate bugs ? Glazik Pro Tools 2018 26 07-10-2018 11:56 PM
Protools Ultimate 2018 quits unexpectedly cristtiah Pro Tools 2018 3 06-26-2018 02:25 PM
S6 M10 v3.5 works with PT ultimate 2018.4 ? vudoo Pro Tools | S6 3 05-30-2018 03:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com