Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-15-2019, 12:21 AM
Craig Hume Craig Hume is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Wroclaw, Poland
Posts: 7
Default Mix and Control not working in Logic Pro X 10.4.4 after OS upgrade to 10.13.6

Hoping for some insight or maybe I've reached the end of the road with my Euphonix branded Mix and Control and Logic?

All working fine in Logic until recent OS upgrade to High Sierra 10.13.6. After this, although 'Logic Pro X' shows as the application in use in the top left corner of the Control window, no other functions are recognised and both units are dead. Both units show as 'My Surfaces' in the EuControl settings window on my mac.

EUCON latest 19.5 was downloaded as I believe I was on the previous version of 18 to try and rectify but still not working.

I'm a little out of touch with how far Avid are supporting this hardware with Logic these days so apologies in advance if this issue is well known.

Thanks.
Apple iMac 27-inch with Retina 5K , 3.1GHz 6-core 8th-gen. Intel Corei5 ,8GB, 1TB FD, Radeon Pro 575X z 4GB
High Sierra 10.13.6
MOTU Ultralite MK3
Logic Pro X 10.4.4
Reply With Quote
  #2  
Old 05-15-2019, 07:46 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,974
Default Re: Mix and Control not working in Logic Pro X 10.4.4 after OS upgrade to 10.13.6

19.5 was supposed to fix Mackie Control. We are working on a quick 19.5.1 release, please PM me with you email and I can get you a version to test this with as soon as we think we solve it.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-15-2019, 08:06 AM
Craig Hume Craig Hume is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Wroclaw, Poland
Posts: 7
Default Re: Mix and Control not working in Logic Pro X 10.4.4 after OS upgrade to 10.13.6

Thanks Eddie. I'll PM you. However not sure what Mackie Control is to be honest!
Reply With Quote
  #4  
Old 05-15-2019, 09:02 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,974
Default Re: Mix and Control not working in Logic Pro X 10.4.4 after OS upgrade to 10.13.6

I'm sorry...reading too many posts at the same time. Logic is EUCON, not Mackie Control..so ignore my last comment.
On the Surfaces tab in EuControl are your units showing up in the right-hand column?
Reply With Quote
  #5  
Old 05-15-2019, 09:09 AM
Craig Hume Craig Hume is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Wroclaw, Poland
Posts: 7
Default Re: Mix and Control not working in Logic Pro X 10.4.4 after OS upgrade to 10.13.6

No worries.
Yes both units show up in the RH column in the EU Control Surfaces Tab and any movement of faders make the lights on my router flicker so it would seem general comms are OK. Also when you change apps on the iMac, the 'Control' screen changes to show the current app in use.

I'm assuming it stopped working after the OS upgrade as I can't recall anything else significant that was changed.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-15-2019, 09:21 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,974
Default Re: Mix and Control not working in Logic Pro X 10.4.4 after OS upgrade to 10.13.6

First thing to try is to uninstall and reinstall. Use the 19.5 installer and select remove all Apps and remove prefs. Then reboot and install EuControl again and add your surfaces. Let me know if this helps.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-16-2019, 12:42 AM
Craig Hume Craig Hume is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Wroclaw, Poland
Posts: 7
Default Re: Mix and Control not working in Logic Pro X 10.4.4 after OS upgrade to 10.13.6

Thanks Eddie. Will get that done today.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-16-2019, 02:43 AM
Craig Hume Craig Hume is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Wroclaw, Poland
Posts: 7
Default Re: Mix and Control not working in Logic Pro X 10.4.4 after OS upgrade to 10.13.6

I followed your instructions as above but still no response from Mix or Control.
Although I don't recall ever having to make or change any settings in Logic to get these devices working with Logic, I am wondering if the error is there somewhere?
Reply With Quote
  #9  
Old 05-16-2019, 07:36 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,974
Default Re: Mix and Control not working in Logic Pro X 10.4.4 after OS upgrade to 10.13.6

I don't think there's anything specific. Have you checked the settings in the EUCON Application Setup Guide?
Reply With Quote
  #10  
Old 05-17-2019, 01:09 AM
Craig Hume Craig Hume is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Wroclaw, Poland
Posts: 7
Default Re: Mix and Control not working in Logic Pro X 10.4.4 after OS upgrade to 10.13.6

I'm going to check that today Eddie. Thx.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strike 1.5 upgrade - not working because of iLok-working now gryphondale Virtual Instruments 0 01-27-2008 09:23 AM
Logic Control Hui Emulation working in Panther? kirkgale Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-08-2004 07:23 AM
anyone have HD w/PT 6 working with Logic control ........... Seller Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 03-02-2003 04:23 AM
Logic Control to control Pro tools : Brilliant !! PGrealy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 05-10-2002 11:46 PM
Logic Control to Control Protools PGrealy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-07-2002 08:28 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com