Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-29-2009, 06:28 AM
pmueller pmueller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Switzerland
Posts: 156
Default Group Stereo Width in Stereo AFL Mode

Hi
While adjusting the audio group stereo width, I can't hear the changes while solo AFL stereo mode is active. It remains in full stereo. Doing the same listening the stereo bus I can hear the width adjustements. Is there anything I do wrong?
Thanks for help!
Patrick
Reply With Quote
  #2  
Old 05-31-2009, 09:36 PM
Sheldon Radford's Avatar
Sheldon Radford Sheldon Radford is offline
Avid
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,293
Default Re: Group Stereo Width in Stereo AFL Mode

Hi Patrick,

If I recall correctly this is a limitation of the solo bus - it picks off the AFL feed before the stereo width control.

Sheldon
Reply With Quote
  #3  
Old 06-02-2009, 01:12 AM
pmueller pmueller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Switzerland
Posts: 156
Default Re: Group Stereo Width in Stereo AFL Mode

Sheldon
Is there any chance this issue (bug) will be solved within a future update? We do broadcast mixing/recording and do use it quite a lot.
Thanks,
Patrick
Reply With Quote
  #4  
Old 06-03-2009, 12:05 AM
Sheldon Radford's Avatar
Sheldon Radford Sheldon Radford is offline
Avid
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,293
Default Re: Group Stereo Width in Stereo AFL Mode

Hi Patrick,

We'll look into it again, but no guarantees it can be resolved. It's a limitation of the internal DSP routing, and I don't expect that much has changed since the original implementation. One workaround in the meantime wold be to use an unused stereo matrix (PQ) as a confidence check: route the audio groups in question to the PQ, and then AFL the PQ. I haven't checked this on a console, but I expect it will work.

Sheldon
Reply With Quote
  #5  
Old 06-05-2009, 04:17 AM
pmueller pmueller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Switzerland
Posts: 156
Default Re: Group Stereo Width in Stereo AFL Mode

Many thanks!

Patrick
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using Air Stereo Width KingTalkJohn Tips & Tricks 7 08-30-2013 05:52 PM
Routing to give a stereo group a stereo plugin on the VENUE plus AES EBU uses somtech VENUE Live Sound Systems 5 05-19-2012 07:43 AM
Getting More Stereo Width hebro1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 03-19-2012 09:11 PM
No Group Fade Link in Expert Stereo Pan Mode emluper VENUE Live Sound Systems 0 06-19-2010 05:11 PM
Need help with Stereo width... soundfx Tips & Tricks 5 12-13-2006 08:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com