Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-04-2014, 10:19 PM
jomotech jomotech is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Joplin
Posts: 3
Default PT 11 won't open

I am using protools 11 on my laptop just fine, but tried on my desktop and it won't open. Any suggestions? Here are the error details.



Process: launchd [194]
Path: /Applications/Pro Tools.app/Contents/MacOS/Pro Tools
Identifier: com.avid.ProTools
Version: ??? (???)
Code Type: X86-64 (Native)
Parent Process: launchd [132]

Date/Time: 2014-02-04 23:56:18.029 -0600
OS Version: Mac OS X 10.7.5 (11G63)
Report Version: 9

Interval Since Last Report: 5321 sec
Crashes Since Last Report: 28
Per-App Crashes Since Last Report: 27
Anonymous UUID: 6C9123E8-1FD4-4522-AB2D-2C602AF300F4

Crashed Thread: Unknown

Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
Exception Codes: KERN_PROTECTION_FAILURE at 0x00007fff5fc01028

Backtrace not available

Unknown thread crashed with X86 Thread State (64-bit):
rax: 0x0000000000000055 rbx: 0x0000000000000000 rcx: 0x0000000000000000 rdx: 0x0000000000000000
rdi: 0x0000000000000000 rsi: 0x0000000000000000 rbp: 0x0000000000000000 rsp: 0x0000000000000000
r8: 0x0000000000000000 r9: 0x0000000000000000 r10: 0x0000000000000000 r11: 0x0000000000000000
r12: 0x0000000000000000 r13: 0x0000000000000000 r14: 0x0000000000000000 r15: 0x0000000000000000
rip: 0x00007fff5fc01028 rfl: 0x0000000000010203 cr2: 0x00007fff5fc01028
Logical CPU: 2

Binary images description not available


External Modification Summary:
Calls made by other processes targeting this process:
task_for_pid: 1
thread_create: 0
thread_set_state: 0
Calls made by this process:
task_for_pid: 0
thread_create: 0
thread_set_state: 0
Calls made by all processes on this machine:
task_for_pid: 173
thread_create: 0
thread_set_state: 0

Model: iMac12,1, BootROM IM121.0047.B1F, 4 processors, Intel Core i5, 2.5 GHz, 4 GB, SMC 1.71f21
Graphics: AMD Radeon HD 6750M, AMD Radeon HD 6750M, PCIe, 512 MB
Memory Module: BANK 0/DIMM0, 2 GB, DDR3, 1333 MHz, 0x02FE, 0x45424A3231554538424655302D444A2D4620
Memory Module: BANK 1/DIMM0, 2 GB, DDR3, 1333 MHz, 0x02FE, 0x45424A3231554538424655302D444A2D4620
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x168C, 0x9A), Atheros 9380: 4.0.67.5-P2P
Bluetooth: Version 4.0.8f17, 2 service, 18 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: AirPort, AirPort, en1
Serial ATA Device: WDC WD5000AAKS-402AA0, 500.11 GB
Serial ATA Device: OPTIARC DVD RW AD-5690H
USB Device: FaceTime HD Camera (Built-in), apple_vendor_id, 0x850b, 0xfa200000 / 3
USB Device: hub_device, 0x0424 (SMSC), 0x2514, 0xfa100000 / 2
USB Device: BRCM2046 Hub, 0x0a5c (Broadcom Corp.), 0x4500, 0xfa110000 / 4
USB Device: Bluetooth USB Host Controller, apple_vendor_id, 0x8215, 0xfa111000 / 7
USB Device: hub_device, 0x0424 (SMSC), 0x2514, 0xfd100000 / 2
USB Device: iLok, 0x088e, 0x5036, 0xfd140000 / 5
USB Device: IR Receiver, apple_vendor_id, 0x8242, 0xfd120000 / 4
USB Device: Internal Memory Card Reader, apple_vendor_id, 0x8403, 0xfd110000 / 3
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2014, 11:49 PM
bradch00 bradch00 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Lions Bay, Canada - Kuala Lumpur, Malaysia
Posts: 1,181
Default Re: PT 11 won't open

Not saying it won't run on OS X 10.7.5 but I don't think it's qualified on it.

Can't say much more as I don't have much information on your system. Interface, model, etc, etc….
Have you done any optimization steps? Troubleshooting?

http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888
__________________
Pro Tools 12, Studio One V3.x
iMac 27" 5k i7 4Ghz, 32GB RAM 1TB Flash (OS X 10.10.x)
OWC Thunderbay Mini (4TB SSD)
Interface: Antelope Audio Zen-Studio
Presonus Faderport & Faderport 8
Black Lion Sparrow Mk2 A/D, FMR-RNP-RNC, MIDI Xpress 128
BM5A, KRK VXT4, Equator D5
Macbook Pro 8GB RAM, 512GB SSD Audio(mobile rig)
Reply With Quote
  #3  
Old 02-05-2014, 04:49 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,575
Default Re: PT 11 won't open

Quote:
Originally Posted by jomotech View Post
I am using protools 11 on my laptop just fine, but tried on my desktop and it won't open. Any suggestions? Here are the error details.



Process: launchd [194]
Path: /Applications/Pro Tools.app/Contents/MacOS/Pro Tools
Identifier: com.avid.ProTools
Version: ??? (???)
Code Type: X86-64 (Native)
Parent Process: launchd [132]

Date/Time: 2014-02-04 23:56:18.029 -0600
OS Version: Mac OS X 10.7.5 (11G63)
Report Version: 9

Interval Since Last Report: 5321 sec
Crashes Since Last Report: 28
Per-App Crashes Since Last Report: 27
Anonymous UUID: 6C9123E8-1FD4-4522-AB2D-2C602AF300F4

Crashed Thread: Unknown

Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
Exception Codes: KERN_PROTECTION_FAILURE at 0x00007fff5fc01028

Backtrace not available

Unknown thread crashed with X86 Thread State (64-bit):
rax: 0x0000000000000055 rbx: 0x0000000000000000 rcx: 0x0000000000000000 rdx: 0x0000000000000000
rdi: 0x0000000000000000 rsi: 0x0000000000000000 rbp: 0x0000000000000000 rsp: 0x0000000000000000
r8: 0x0000000000000000 r9: 0x0000000000000000 r10: 0x0000000000000000 r11: 0x0000000000000000
r12: 0x0000000000000000 r13: 0x0000000000000000 r14: 0x0000000000000000 r15: 0x0000000000000000
rip: 0x00007fff5fc01028 rfl: 0x0000000000010203 cr2: 0x00007fff5fc01028
Logical CPU: 2

Binary images description not available


External Modification Summary:
Calls made by other processes targeting this process:
task_for_pid: 1
thread_create: 0
thread_set_state: 0
Calls made by this process:
task_for_pid: 0
thread_create: 0
thread_set_state: 0
Calls made by all processes on this machine:
task_for_pid: 173
thread_create: 0
thread_set_state: 0

Model: iMac12,1, BootROM IM121.0047.B1F, 4 processors, Intel Core i5, 2.5 GHz, 4 GB, SMC 1.71f21
Graphics: AMD Radeon HD 6750M, AMD Radeon HD 6750M, PCIe, 512 MB
Memory Module: BANK 0/DIMM0, 2 GB, DDR3, 1333 MHz, 0x02FE, 0x45424A3231554538424655302D444A2D4620
Memory Module: BANK 1/DIMM0, 2 GB, DDR3, 1333 MHz, 0x02FE, 0x45424A3231554538424655302D444A2D4620
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x168C, 0x9A), Atheros 9380: 4.0.67.5-P2P
Bluetooth: Version 4.0.8f17, 2 service, 18 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: AirPort, AirPort, en1
Serial ATA Device: WDC WD5000AAKS-402AA0, 500.11 GB
Serial ATA Device: OPTIARC DVD RW AD-5690H
USB Device: FaceTime HD Camera (Built-in), apple_vendor_id, 0x850b, 0xfa200000 / 3
USB Device: hub_device, 0x0424 (SMSC), 0x2514, 0xfa100000 / 2
USB Device: BRCM2046 Hub, 0x0a5c (Broadcom Corp.), 0x4500, 0xfa110000 / 4
USB Device: Bluetooth USB Host Controller, apple_vendor_id, 0x8215, 0xfa111000 / 7
USB Device: hub_device, 0x0424 (SMSC), 0x2514, 0xfd100000 / 2
USB Device: iLok, 0x088e, 0x5036, 0xfd140000 / 5
USB Device: IR Receiver, apple_vendor_id, 0x8242, 0xfd120000 / 4
USB Device: Internal Memory Card Reader, apple_vendor_id, 0x8403, 0xfd110000 / 3
What version of OSX is on your laptop? PT11 needs a minimum of OSX 10.8.x (aka Mountain Lion)
Didi you move the iLok to your iMac?
You are using an iLok2 right?
Done all the optimizations?
4 gig of ram is mighty slim; you should add more
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-05-2014, 04:52 PM
jomotech jomotech is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Joplin
Posts: 3
Default Re: PT 11 won't open

Laptop is the same 10.7.5 OS.
Moved my ilok2 to the mac.
Will try optimizing.
Yes I know 4G of ram is small. This is not my main computer. It is my home computer that I wanted to use to edit a few tracks of audio on for a conference. I would also like to use it to lay down ideas on at home.

Thx for the input!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-05-2014, 06:23 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Post Re: PT 11 won't open

v11 was never officially qualified or supported with Mac OS X Lion. v11.1 and later definitely do not work with Lion.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #6  
Old 02-06-2014, 11:48 AM
jomotech jomotech is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Joplin
Posts: 3
Default Re: PT 11 won't open

Updated to Mavericks....everything ok!

Thx for the info.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
song will not open, could not complete the open session commandbecause...while transl SNAPPER Pro Tools 9 6 02-11-2017 11:32 AM
PT 9.0.5 with Lion - unable to open other MIDI apps open as standalone Rebel macOS 29 05-22-2012 10:49 AM
Tracks bin open every time I open a session albee1952 Windows 5 10-04-2011 08:15 PM
sessions always open with mix window track list open jaglance Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-03-2009 06:03 PM
PT 8 with Avid Fibre Mgr 5.1 WILL NOT Open let me open Sessions! chanlon25 Post - Surround - Video 4 03-03-2009 10:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com