Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-27-2011, 10:23 AM
littlemoley littlemoley is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: manchester uk
Posts: 3
Default misbehaving 003 please help

Hi

I have a 003 on a mac running os x and pt 9. It was fine yesterday but when I booted up today the host 1394 light on the front was flashing (- the one on the rear of the unit is solid) and protools cant find the 003. Interestingly enough system preferences on the mac can find it so i'm figuring it might not be the firewire - although I cant get itunes to play through the 003 either.

So far I have rebooted (several times) and I have swapped the cable between the firewire ports at the back of the 003 (with it off!) but to no avail.

Any help gratefully received.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 07-27-2011, 06:25 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,906
Default Re: misbehaving 003 please help

Try re installing the drivers. Make sure you have latest drivers from here and install with 003 turned off, then reboot with it switched on and you should get a message saying windows is installing drivers then "Your Hardware is Ready to Use".

http://avid.custkb.com/avid/app/self...3=1450&Hilite=

You may also want to try a different firewire port but DO NOT hot wire. Make sure computer AND 003 is turned off when connecting/disconnecting firewire cable.

Also try reinstalling firewire drivers.

Control Panel>Device Manager>IEEE 1394 Bus Host Controllers. Double Click on controller>Driver Tab>Update Driver>Search Automatically.

Do this for each controller listed.

The above instructions are for PC so you'll have to translate method to Mac.
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Record: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Samples: Samsung SATAlll SSD 840 Pro
Storage: 2x Samsung SATAlll SSD 840 Pro
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
  #3  
Old 08-04-2011, 07:41 AM
littlemoley littlemoley is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: manchester uk
Posts: 3
Default Re: misbehaving 003 please help

Thanks Zed tried installing drivers and now they are upto date but the host light is now permanently off.

my computer can see the 003 (in settings) but protools cant.

eek.......
Reply With Quote
  #4  
Old 08-04-2011, 09:40 AM
cdavis6406 cdavis6406 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southeastern U.S.
Posts: 236
Default Re: misbehaving 003 please help

Its the firewire chip. Guarantee it.
Send it back for warrranty work. If no warranty, PM me know several folks that can replace it for far, far less than a new FW card. Last check replacement was about 400$
__________________
Mac Pro, Snow PT 10HD,Sequoia, Reaper
W7/64, PT 9HD,Sequoia, Reaper
192 HD, HD-N, 002C BLA,
BLA AGB,Autuer,Lucid,
MicroCLock, Pultec, UA, Sebatron, Focusrite, Trident,API, A-Designs, Purple Audio
Reply With Quote
  #5  
Old 08-04-2011, 11:26 AM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 4,013
Default Re: misbehaving 003 please help

When you say that PT cannot see the 003, what exactly do you mean? When you got to playback engine, is the 003 listed as the playback device or is it set to aggregate or one of the other settings?
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Misbehaving busses!! Alejandro R Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 05-23-2013 04:58 AM
TL Rehab misbehaving in 8.1 crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-27-2010 12:40 AM
002 misbehaving on 10.5.7 topperf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-11-2009 06:20 PM
SampleTank is misbehaving LiamSlack 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 04-10-2008 09:57 AM
002r Misbehaving mfb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-27-2007 02:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com