Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 05-13-2019, 10:59 AM
Studio Crash Studio Crash is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Philadelphia USA
Posts: 29
Default Re: -9173 Error Finally Gone?

I'm still getting -9173 and -9171 errors here. Interestingly, sessions that used to hover around 12% total cpu are now averaging 2 or 3% cpu, which seems good, but what good is it if I still get very random and unpredictable spikes, which brings Pro Tools to a halt, usually in the middle of a take? Frustrating and embarrassing in a professional studio. Maybe I'll need to try removing all non Avid plugins and see what happens.
__________________
Mac Pro 2010 12-core 32GB / High Sierra / Avid HDX / 192digital / 96io (2x) / Pro Tools Ultimate 2019.5 / D-Command 40 fader / www.studiocrash.com
Reply With Quote
  #22  
Old 05-13-2019, 11:15 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,231
Default Re: -9173 Error Finally Gone?

Quote:
Originally Posted by Studio Crash View Post
I'm still getting -9173 and -9171 errors here. Interestingly, sessions that used to hover around 12% total cpu are now averaging 2 or 3% cpu, which seems good, but what good is it if I still get very random and unpredictable spikes, which brings Pro Tools to a halt, usually in the middle of a take? Frustrating and embarrassing in a professional studio. Maybe I'll need to try removing all non Avid plugins and see what happens.
Yes! You should have run through standard trouble shooting stuff when you started seeing errors. And I understand it hurts but for the love of God, why did you let this out into a studio in front of customers without testing first? Hopefully you have a bootable system backup and are back using your previous studio setup.

See troubleshooting suggestions by me and others earlier in this thread.

If you want more help here after doing some troubleshooting I would suggest you start a new thread with all your system details, and describe the troubleshooting you have done. If you open a support case include that case number.

Last edited by Darryl Ramm; 05-13-2019 at 12:19 PM.
Reply With Quote
  #23  
Old 05-14-2019, 08:01 AM
studiosus studiosus is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: switzerland
Posts: 34
Default Re: -9173 Error Finally Gone?

Hm, why do de have to test every new release that we pay for, before we can build up enough trust to use it in front of clients?
I agree, I also test and have a backup ready. I normally wait several weeks or months before I even install. I just wait until the worst bugs reported here get fixed. And yes, its a highly complex product with all the possible plugs, surfaces, interfaces and computers to connect with.
But is it really on us to do that work? For something we pay for? If I pay for an update and there are new features, fine. But I really expect to have less troubles than before, no?
Reply With Quote
  #24  
Old 05-14-2019, 08:45 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,603
Default Re: -9173 Error Finally Gone?

Quote:
Originally Posted by studiosus View Post
Hm, why do de have to test every new release that we pay for, before we can build up enough trust to use it in front of clients?
Because you're the one dealing with your clients? Perhaps you don't want to update every 1-2-3 months but instead once a year or once per computer change, no?

There is absolutely no requirement to be using every PT release out there. Only what is suitable for you. How do you know? Test it.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #25  
Old 07-09-2019, 01:04 PM
Eugenel0607 Eugenel0607 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: South Africa
Posts: 10
Default Re: -9173 Error Finally Gone?

Heyy guys. Have anyone actually solved this problem?? I am so frustrated with this program!!!!! I pay a ****load of money and it won't work??

I mixed on pro tools for quite a while now and suddenly it gives me the error 9173.. I did not change any settings or unplugged my hardware or anything. The thing that really frustrates me is the fact that I know I ran bigger sessions than the one I am busy with now..

In my system usage window, the cpu meter is on 100% but in my task manager, I'm only using 11% of my CPU..

Can someone please tell me if AVID is working on this problem, because it's driving me nuts!!

Thanks..
Reply With Quote
  #26  
Old 07-09-2019, 02:22 PM
Rectifried Rectifried is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Los Angeles
Posts: 357
Default Re: -9173 Error Finally Gone?

Dont hold you breath
__________________
Hal Cragin On the DUC Since The Year 2000 AD

PT 2019.5, macpro 12 core trashcan 64 gigram, MBP i7 9,1 16gig ram OS 10.12.3.. TB UA Apollo16 SSD's [samsung],
Reply With Quote
  #27  
Old 07-09-2019, 03:23 PM
innesireinar innesireinar is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 646
Default Re: -9173 Error Finally Gone?

This happens once in the first few minutes after loading and running a session. Btw I've never been able to reproduce this with no third party plugins into the plugin folder.
__________________
Avid HDX - PTHD 11.3.2 on OSX 10.10.5 - PT Ultimate 2019.6 on OSX 10.13.6 (II partition) - Cubase Pro 10 - Avid HD I/O 16x16 analog
Mac Pro 5.1 quadcore 2.8 16GB Ram
Reply With Quote
  #28  
Old 07-11-2019, 12:52 AM
Downtown_BE Downtown_BE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: switzerland
Posts: 131
Default Re: -9173 Error Finally Gone?

bought a new macbook pro and -9173 is gone completely for me - same sessions I used to have -9173 errors before on my old macbook pro all the time are now running smooth with not one single stop in 2 weeks!
so yes for me it's GONE!

Last edited by Downtown_BE; 07-11-2019 at 02:10 AM.
Reply With Quote
  #29  
Old 07-11-2019, 09:20 AM
jjnssn jjnssn is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Minneapolis
Posts: 527
Default Re: -9173 Error Finally Gone?

Quote:
Originally Posted by Downtown_BE View Post
bought a new macbook pro and -9173 is gone completely for me - same sessions I used to have -9173 errors before on my old macbook pro all the time are now running smooth with not one single stop in 2 weeks!
so yes for me it's GONE!


Curious what MacBook rev you just purchased?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
____________________________________________

W10 Pro / X99 / E5-1650v3 / 64GB ECC / nVidia P1000 / ASUS TB3 AIC
PT HDX1 / OMNI / HD IO 16x16 / 11R / Kontakt Kontrol S49 / Artist Transport and Mix / UAD OCTO Satellite, Apollo Twin MKII &, x8P Thunderbolt

[Late 2013 10.14 MacBook Pro]
Reply With Quote
  #30  
Old 07-11-2019, 01:04 PM
Downtown_BE Downtown_BE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: switzerland
Posts: 131
Default Re: -9173 Error Finally Gone?

the new 8 core with 32GB ram - amazing machine..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AAE error -9173 nikydvt Pro Tools 12 11 01-14-2017 04:05 PM
AAE error -9173 on PT 12.4 marcnyc Pro Tools 12 2 06-24-2016 03:27 PM
Error -9173 music.m Pro Tools 11 1 03-19-2015 09:42 AM
PT 11 Clearly Not An AAE 9173 Error rgconrad1 Pro Tools 11 3 09-29-2014 11:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com