Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-28-2010, 04:11 PM
lbar11 lbar11 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 77
Default Roland expression pedal not functioning properly with eleven rack

Maybe someone can shed some light on this for me. I was sucessfully using my Roland ev5 pedal as a wah with continuous sweep of the full range of the wah. Ever since I updated the firmware to the latest, I can only get the wah to act as an on off pedal ie. It is either 0 or 10 in value. Not sure what is happening. Any one have any ideas. Thanks everyone.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-29-2010, 09:13 AM
VaiSatchAtrucci VaiSatchAtrucci is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Nashville, TN
Posts: 400
Default Re: Roland expression pedal not functioning properly with eleven rack

Make sure the "PEDAL TYPE" is set to "EV/FV". This is a parameter that did not exist in the previous firmware. I also had to recalibrate my pedal after the upgrade as well.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-29-2010, 01:17 PM
lbar11 lbar11 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 77
Default Re: Roland expression pedal not functioning properly with eleven rack

Vai...thanks for the reply. I set it up this way and did the calibration, but it is still just showing a value of 0 or 10 when I use the pedal....not sure what else the issue could be.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-29-2010, 01:26 PM
lbar11 lbar11 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 77
Default Re: Roland expression pedal not functioning properly with eleven rack

Ok, I just figured it out. There is knob on the side of the Roland pedal with values from 0-10. When I calibrated the pedal, it was on 10. When I changed it to 0 and recalibrated the pedal, it works like it should. Thanks again for the suggestion.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-29-2010, 09:11 PM
VaiSatchAtrucci VaiSatchAtrucci is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Nashville, TN
Posts: 400
Default Re: Roland expression pedal not functioning properly with eleven rack

Great! That was going to be my next suggestion! I had the SAME problem which was if the Boss expression pedal volume knob was not ALL the way to zero it gave me really sporadic results like you experienced. Even if it was turned up BARELY above zero it wouldn't work either... Glad you got it figured out! :)
Reply With Quote
  #6  
Old 11-10-2010, 05:49 AM
lbar11 lbar11 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 77
Default Re: Roland expression pedal not functioning properly with eleven rack

Thanks for the help Vai....
Reply With Quote
  #7  
Old 11-27-2011, 06:10 AM
magie78 magie78 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Stockholm
Posts: 3
Default Roland expression pedal not functioning properly with eleven rack

You seem to know what you are talking about.
I have an Ground control pro with 2 boss expression pedals connected controlling my eleven rack.
I have a problem, when I'm shifting preset on the GCP the volume pedal dosent follow.
Example: when I'm playing in preset 1 and bringing the volume down the volume dosent stay down when Im shifting preset... even if i keep the pedal in "down position".
Can I solve this?
Reply With Quote
  #8  
Old 03-01-2017, 06:01 PM
JCcares JCcares is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: MD
Posts: 66
Default Re: Roland expression pedal not functioning properly with eleven rack

Hey guys,
I just tried using my Roland EV 5 & did all the calibrations in all the positions but no results.It's just not working although the green active light shows up while calibrating.Does this have anything to do with the output settings.I am using the 11r as an interface & have the 'Outputs to amp' set as Signal -Rig output.

I have connected the 11r from it's main outputs (XLR) to the monitor speakers.

Is there anything else I should do?
Reply With Quote
  #9  
Old 03-15-2017, 02:43 AM
JCcares JCcares is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: MD
Posts: 66
Default Re: Roland expression pedal not functioning properly with eleven rack

???
Reply With Quote
  #10  
Old 03-16-2017, 10:35 AM
Grey Grey is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Atlanta
Posts: 281
Default Re: Roland expression pedal not functioning properly with eleven rack

Also you have to specify what you want the pedal to control.
Volume or Wah, Rig Volume, FX.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack and a BOSS FV-500-L expression Pedal ? ? ? magicaldog Eleven Rack 12 01-15-2014 08:54 AM
Using Ernie Ball Volume Pedal as WAH Expression on Eleven. ? Need your help fast! awritersparadise Eleven Rack 18 11-15-2012 06:48 PM
Eleven Rack Expression Pedal brianiac5150 Eleven Rack 13 12-10-2011 05:33 AM
11 Rack & Expression Pedal as Wah and Multiple EFX VOX59 Eleven Rack 10 11-20-2011 12:43 PM
Ernie Ball Pedals Not Functioning as Expression Pedal reycantong Eleven Rack 7 06-21-2011 08:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com