Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-17-2019, 08:47 AM
eddhartwellmusic eddhartwellmusic is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: London
Posts: 4
Default Rental options

Hi, I currently am running PT 2019.5 and have a current subscription.

I have a project that has come in that requires 5.1 capabilities as well as video. I am wondering if I can rent Ultimate for a month and this will work on my system, and I won't lose my current working version of Pro Tools?

This session is imminent, so all help welcome!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-17-2019, 09:54 AM
grayter1 grayter1 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Woodbury, MN
Posts: 283
Default Re: Rental options

Quote:
Originally Posted by eddhartwellmusic View Post
Hi, I currently am running PT 2019.5 and have a current subscription.

I have a project that has come in that requires 5.1 capabilities as well as video. I am wondering if I can rent Ultimate for a month and this will work on my system, and I won't lose my current working version of Pro Tools?
Considering the same thing. My guess is that you can add a rental to your account without touching your vanilla version. We have Ultimate and Vanilla versions on a single account at my day job.

If that doesn't work, you can always create another account (under a new email address) for the rental, thereby leaving your current account untouched.

EDIT:

Looking at it again in my Avid Account page, if you select the Ultimate rental option, you would forfeit your vanilla license. I'd be inclined to create another account.

tg
__________________
Win 10 Pro / i7-6700K 4.00GHz / GA-Z170X-UD5 / 32 GB / nVIDIA GTX 1050ti / Audient iD22 / Komplete S49 / Pro Tools Ultimate 2019.6 / Reaper 5 / Studio One 4.5 / Komplete 12

Last edited by grayter1; 07-17-2019 at 10:48 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-17-2019, 12:45 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,794
Default Re: Rental options

Or demo trial PTUltimate for 30 days free as it is the full working version of HD.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #4  
Old 07-17-2019, 12:51 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,611
Default Re: Rental options

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Or demo trial PTUltimate for 30 days free as it is the full working version of HD.
Yes! You can register and download here

-Tope
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 07-17-2019, 03:30 PM
grayter1 grayter1 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Woodbury, MN
Posts: 283
Default Re: Rental options

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Yes! You can register and download here

-Tope
Trying this now. Can I have vanilla and Ultimate installed together on a PC? I know it;s possible on a Mac.

tg
__________________
Win 10 Pro / i7-6700K 4.00GHz / GA-Z170X-UD5 / 32 GB / nVIDIA GTX 1050ti / Audient iD22 / Komplete S49 / Pro Tools Ultimate 2019.6 / Reaper 5 / Studio One 4.5 / Komplete 12
Reply With Quote
  #6  
Old 07-17-2019, 04:32 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,996
Default Re: Rental options

Quote:
Originally Posted by grayter1 View Post
Trying this now. Can I have vanilla and Ultimate installed together on a PC? I know it;s possible on a Mac.

tg
They are all the same software. What opens is dependent on what's on your iLok. And it will always open the "highest"type (so Ultimate will open) that is authourized. If you don't want that, you'll need to separate your licenses to two iLoks.

If you plan on trying to install two different versions of Pro Tools because you have Ultimate with an old version license and Vanilla at the latest version license, you can't install both on a Windows computer. Only one version is allowed. On Macs you can have more than one version.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD Omni • Mac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6 • RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
syncheck rental echomagic Post - Surround - Video 0 07-02-2012 02:59 PM
Mac Pro rental in NYC? reichman Post - Surround - Video 5 06-27-2011 06:27 PM
OT: rental LA Fritz Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 02-09-2004 07:25 PM
HD Rental NYC nmiller79 General Discussion 1 05-03-2003 01:43 PM
PT Rig Rental in San Francisco? dstagl Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 01-10-2003 09:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com