Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-09-2017, 08:59 AM
UndergroundLab UndergroundLab is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: In The Underground
Posts: 47
Default Issue w/ Eleven Rack

This might just be a bug, I believe Avid has discontinued the Eleven Rack interface, since retailers aren't carrying it new. I operate Pro Tools off a laptop, and like all 17 inch laptops, it by nature drains its Toshiba battery. So, here's the issue. Whenever I initially plug my laptop in to charge, when the interface is on, the connection cuts off. I personally don't understand how a connection between Pro Tools and 11R is lost when the cord that comes with the computer is plugged into the charging port.

What makes this issue more odd is it works just fine with the cord plugged in once I've restarted the interface. That's why I suspect this is a bug with the interface, because if it were working smoothly, the connection would not be lost in the first place. This isn't an issue with PT, its with the interface I reiterate.

Has anyone else noticed this problem?
__________________
HP Envy @ 2.40Ghz
Windows 10.0
Pro Tools v. 12
16gb of RAM
Unsure of any firmware or drivers. Cannot find that information. Sandra reports take too long to complete, and time is a priority here.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-09-2017, 11:06 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,215
Default Issue w/ Eleven Rack

This has nothing to do with charging, your laptop is likely suspending and the Eleven Rack driver does not support rewaking. This sucks but is known/expected behavior of many Avid drivers. You need to unplug or power off the Eleven Rack before your computer sleeps/suspends. Or you need to set the computer power management to never sleep/suspend (and never close the laptop lid). That step is in the standard Pro Tools system optimization documentation in the Pro Tools install guide which I am guessing you have not done?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack Issue JimmyD150155 Eleven Rack 0 12-06-2015 02:08 AM
Issue with i/o after eleven rack use jimbridgman Eleven Rack 2 02-11-2014 09:14 PM
Eleven Rack with protool 10 issue Rogerwolff Windows 4 02-07-2012 01:21 AM
Eleven rack issue dndunlap Eleven Rack 4 03-08-2011 11:35 AM
Eleven Rack with HD issue Touchwood Studios Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-09-2009 12:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:46 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com