Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-09-2001, 11:05 AM
Boom Chic Boom Chic is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Los Angeles CA USA
Posts: 727
Default PT not going into record at punch in using hui!?

PT 5.0 9600/350 with Newer G3 500/250
512 megs ram
Mackie HUI
888/24
USD

At least 5 times per voice over recording session, PT doesn't record when I push the record, then play button on my hui. Is the play button double triggering or something and cancelling the record button?
I must do at least 200 recordings in these sessions, and this is a real nuisance to the "talent". Any suggestions? I haven't tried keyboard shortcuts, but I'd have to do a whole session of that to isolate the problem. Anyone else have this problem? Maybe my hui is to blame.

Thanks.

Karen
__________________
Karen Basset
Boom Chic Studios
Los Angeles, CA 90048
karenbasset@hotmail.com
http://www.boomchic.com
Reply With Quote
  #2  
Old 11-09-2001, 03:28 PM
Boom Chic Boom Chic is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Los Angeles CA USA
Posts: 727
Default Re: PT not going into record at punch in using hui!?

Bump!
__________________
Karen Basset
Boom Chic Studios
Los Angeles, CA 90048
karenbasset@hotmail.com
http://www.boomchic.com
Reply With Quote
  #3  
Old 11-09-2001, 06:01 PM
Boom Chic Boom Chic is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Los Angeles CA USA
Posts: 727
Default Re: PT not going into record at punch in using hui!?

Mackie suggested I might have a midi loop, or something amiss in my OMS Setup.

Anyone care to take a stab at this problem?

Thanks.
__________________
Karen Basset
Boom Chic Studios
Los Angeles, CA 90048
karenbasset@hotmail.com
http://www.boomchic.com
Reply With Quote
  #4  
Old 11-09-2001, 06:34 PM
abraxas abraxas is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 72
Default Re: PT not going into record at punch in using hui!?

Keren,

The HUI is setup as one button record. Meaning, that you puch with just the record button, punch out with just the play. So, when you've been hitting record then play to punch in, you've just punched in and out very quickly.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-10-2001, 11:25 AM
Boom Chic Boom Chic is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Los Angeles CA USA
Posts: 727
Default Re: PT not going into record at punch in using hui!?

Abraxas,

I am not punching in on the fly, I set an inpoint and then push record on hui, then the record light blinks on hui, I then press the play button on hui, which then starts playback and then automatically punches in at my inpoint. The problem is that, occasionally, hui or Pro Tools, is taken out of record mode when I use the abovementioned procedure.

Maybe my method is at fault? How do other people perform similar recording functions? What are my other options?

Thanks,
__________________
Karen Basset
Boom Chic Studios
Los Angeles, CA 90048
karenbasset@hotmail.com
http://www.boomchic.com
Reply With Quote
  #6  
Old 11-10-2001, 07:08 PM
abraxas abraxas is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 72
Default Re: PT not going into record at punch in using hui!?

My apologies. I thought you were using quick punch. Hmmm. Maybe a midi cable is on it's way out? If there were a midi loop or OMS was setup wrong, as Mackie suggests, it wouldn't be functioning correctly at all. Double triggering the play button seems most likely to me since it is an intermittent problem. Ironically, our Unitors are acting up leaving us HUI-less at the moment, so I can't try this, but what happens if you hold your finger on the play button slightly longer than usual. If PT punches out it's my guess that that's what's going on.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-12-2001, 02:45 AM
tobymusic tobymusic is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Duesseldorf, Germany
Posts: 6
Default Re: PT not going into record at punch in using hui!?

I had a problem with a button that double triggered. That´s easy to check when you activate "Knob-clicking". Every trigger will then produce a "click". Cost about $200 to replace.
I also use a single 1in/1out Midi-Interface for HUI only and that helped HUI to perform more reliable than with a MidiTimePiece or a Unitor8.

I also usually use quickpunch with HUI and have no problems with punchin in and out a hundered times. (Punch in AND out is both performed by hitting the RECORD button)
Reply With Quote
  #8  
Old 11-12-2001, 03:02 AM
Tobias Eichelberg Tobias Eichelberg is offline
Member
 
Join Date: Dec 1998
Location: Cologne, Germany
Posts: 337
Default Re: PT not going into record at punch in using hui!?

...just wanted to find our my user number...
Reply With Quote
  #9  
Old 11-17-2001, 08:15 PM
Boom Chic Boom Chic is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Los Angeles CA USA
Posts: 727
Default Re: PT not going into record at punch in using hui!?

Tobymusic,

How do I activate "knobclicking"? Mackie has a sense of humor in their manual, but not an index! I think my play button is double triggereing.

I'm using an Opcode Studio 5LX for my midi interface.

Thanks.
__________________
Karen Basset
Boom Chic Studios
Los Angeles, CA 90048
karenbasset@hotmail.com
http://www.boomchic.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Record punch in problems jefflennan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 04-10-2009 07:20 AM
no punch in record scrconstruct 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-26-2008 07:23 PM
Record Punch Problem: Hear old take/Record new take Felix Rost Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 01-04-2008 11:29 AM
punch record Studio Forte 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 04-12-2005 05:42 AM
How do I punch record during sync? Pepperland Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-24-2000 09:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com