Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-13-2016, 03:40 PM
shamanrock shamanrock is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hollywood Hills, CA
Posts: 457
Default Saved IO Settings Not Recalling Correctly PT 12.5.2 Mac

Hi

Anyone know why my saved Mac/El Capitan IO Settings do not recall correctly?

For example the Bus order changes. Though all correct saved Bus configurations are all there. But at first glance it's a little unsettling not seeing the exact IO settings come up as originally saved.
__________________
System Details
Reply With Quote
  #2  
Old 10-13-2016, 04:49 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,706
Default Re: Saved IO Settings Not Recalling Correctly PT 12.5.2 Mac

Quote:
Originally Posted by shamanrock View Post
Hi

Anyone know why my saved Mac/El Capitan IO Settings do not recall correctly?

For example the Bus order changes. Though all correct saved Bus configurations are all there. But at first glance it's a little unsettling not seeing the exact IO settings come up as originally saved.
can you explain a little more about Bus Order Changes, though all saved Bus Configs are all there ?? can you post a pic for us please !!

i have aseen some odd things happen in I/O as well .. cheers john
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #3  
Old 10-14-2016, 04:47 PM
shamanrock shamanrock is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hollywood Hills, CA
Posts: 457
Default Re: Saved IO Settings Not Recalling Correctly PT 12.5.2 Mac

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
can you explain a little more about Bus Order Changes, though all saved Bus Configs are all there ?? can you post a pic for us please !!

i have aseen some odd things happen in I/O as well .. cheers john
Hi I posted Correct IO Saved Settings and after Importing IO Settings.

Please note: Yes on correct saved IO settings the busses are not properly sequenced in numbers but not a problem.

Pro Tools Correct Saved IO Settins .jpg

Pro Tools Import IO Settings Incorrect After Save .jpg
__________________
System Details
Reply With Quote
  #4  
Old 10-20-2016, 04:52 AM
shamanrock shamanrock is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hollywood Hills, CA
Posts: 457
Default Re: Saved IO Settings Not Recalling Correctly PT 12.5.2 Mac

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
can you explain a little more about Bus Order Changes, though all saved Bus Configs are all there ?? can you post a pic for us please !!

i have aseen some odd things happen in I/O as well .. cheers john
I posted pics. Well?
__________________
System Details
Reply With Quote
  #5  
Old 10-21-2016, 11:26 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,706
Default Re: Saved IO Settings Not Recalling Correctly PT 12.5.2 Mac

Quote:
Originally Posted by shamanrock View Post
I posted pics. Well?
sorry, i usually get an email when Quoted and i did not .. if you hit the word Name at the top .. it should reorder the I/O window you are in ... not sure why but i have seen odd things happen in the I/O forever .. i wish i had more for you .. but try the NAME sort .. yes, i agree it should save exactly as you wish ..

PT has been very disappointing lately !!
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #6  
Old 10-21-2016, 12:52 PM
leftalive leftalive is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 484
Default Re: Saved IO Settings Not Recalling Correctly PT 12.5.2 Mac

I've been seeing this for a while now... at least all the way back to V11, probably earlier.
All the correct assignments will be there, just not in the order they should be. Seems somewhat random, too.

Unfortunately, given the number of bugs and quirks in PT right now, this is actually pretty far down the list in terms of importance, for me at least.
__________________
PC workstation:
Windows 10 Pro
i7 6900K
MSI GTX 1080ti Armor
32GB Corsair Vengeance DDR4 3200mhz RAM
Samsung 850 Pro 256GB SSD (system drive)
Samsung 850 Pro 1TB SSD (sample drive)
MyDigitalSSD BPX 480GB M.2 (work drive)
2 HGST Ultrastar 4TB drives (backup)
LG 34" Ultra-Widescreen monitor
Pro Tools 12.4
A loaf of bread
A stick of butter
A lot of rye whiskey
Reply With Quote
  #7  
Old 10-21-2016, 01:14 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,877
Default Re: Saved IO Settings Not Recalling Correctly PT 12.5.2 Mac

But wait! There's MORE! If you ever open a session that was brought in from any other setup, your IO>Bus tab will likely be bloated with any number of new paths(depending on what the other system had). Its best to delete them as soon as you open those sessions and save(and double-check for duplicate paths, especially the for the main outputs)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I/O Pro Tools 12.5.2is NOT recalling Saved I/O Correctly shamanrock Pro Tools 12 1 10-05-2016 07:58 AM
Loom not recalling saved parameters correctly Eric Lambert AAX Plug-ins 20 12-12-2013 05:51 PM
EQ3 Not recalling/saving settings slaterweezer Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-09-2012 11:42 AM
EQIII CS2 Not recalling Q correctly. allstaar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-19-2005 02:07 AM
FilterBank settings not recalling? Eric Lambert Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-13-2002 12:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:48 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com