Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-24-2016, 01:42 AM
gugu gugu is online now
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Paris, France
Posts: 356
Default Cedar DNS not working with Sierra

The Cedar crashes at launch

A new sentinel runtime is out since 09/21 but it seems to be compatible with El Capitan

It's not a PT issue as the Cedar DNS is crashing at launch in VST format too

gugu
Reply With Quote
  #2  
Old 09-24-2016, 01:54 AM
MIKEROPHONICS's Avatar
MIKEROPHONICS MIKEROPHONICS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: TWICKENHAM (South West London) UK
Posts: 2,081
Default Re: Cedar DNS not working with Sierra

What are you doing even trying to run this on Sierra? PT is not qualified. It's a bit like complaining that your life support machine doesn't run well on a new OS. Leave mission critical stuff like Cedar and even PT out of any new OS until qualified. Utter madness


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
cheers

Mike Aiton BSc (hons)
Dubbing Mixer/Sound Designer

BAFTA member
IPS member

former Post Production Expert at www.pro-tools-expert.com
-------------------------------------------------------------------
www.mikerophonics.com
Reply With Quote
  #3  
Old 09-24-2016, 02:40 AM
gugu gugu is online now
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Paris, France
Posts: 356
Default Re: Cedar DNS not working with Sierra

I'm not complaining at all .....
I just gave it a try and share the info
Reply With Quote
  #4  
Old 09-26-2016, 03:44 PM
polyh3dron polyh3dron is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 74
Default Re: Cedar DNS not working with Sierra

Quote:
Originally Posted by MIKEROPHONICS View Post
What are you doing even trying to run this on Sierra? PT is not qualified. It's a bit like complaining that your life support machine doesn't run well on a new OS. Leave mission critical stuff like Cedar and even PT out of any new OS until qualified. Utter madness


Sent from my iPhone using Tapatalk
It's people like gugu who provide us with this important info, and I'm going to guess/hope that gugu has Sierra set up on a separate boot partition just to test things like this out. It's not like we'd have a timely report like this from CEDAR themselves, knowing their MO, so I'm happy gugu did it.

Thank you, gugu.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-27-2016, 07:34 AM
MIKEROPHONICS's Avatar
MIKEROPHONICS MIKEROPHONICS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: TWICKENHAM (South West London) UK
Posts: 2,081
Default Re: Cedar DNS not working with Sierra

far more helpful than reporting on totally unsupported OS that most of us won't touch (with any sense) for about 6-8 months is to call the nice chaps at Cedar and then report back.
Unfortunately Paul is unavailable for about half an hour. Will let you know once he is free. TTFN
__________________
cheers

Mike Aiton BSc (hons)
Dubbing Mixer/Sound Designer

BAFTA member
IPS member

former Post Production Expert at www.pro-tools-expert.com
-------------------------------------------------------------------
www.mikerophonics.com
Reply With Quote
  #6  
Old 09-27-2016, 09:17 AM
Sndnerd Sndnerd is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Vancouver, BC
Posts: 52
Default Re: Cedar DNS not working with Sierra

Quote:
Originally Posted by gugu View Post
The Cedar crashes at launch

A new sentinel runtime is out since 09/21
Really? how do you get this update?
Reply With Quote
  #7  
Old 09-27-2016, 10:41 AM
MIKEROPHONICS's Avatar
MIKEROPHONICS MIKEROPHONICS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: TWICKENHAM (South West London) UK
Posts: 2,081
Default Re: Cedar DNS not working with Sierra

Boffins at Cedar are totally aware and working on making DNS Sierra compatible as we speak. "Won't be long". Now go back to work and carry on
__________________
cheers

Mike Aiton BSc (hons)
Dubbing Mixer/Sound Designer

BAFTA member
IPS member

former Post Production Expert at www.pro-tools-expert.com
-------------------------------------------------------------------
www.mikerophonics.com
Reply With Quote
  #8  
Old 09-28-2016, 12:45 AM
gugu gugu is online now
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Paris, France
Posts: 356
Default Re: Cedar DNS not working with Sierra

Quote:
Originally Posted by Sndnerd View Post
Really? how do you get this update?
http://www.sentinelcustomer.safenet-...ineldownloads/

but only ML to El Capitan compatible as stated

gugu
Reply With Quote
  #9  
Old 11-02-2016, 04:27 AM
kava kava is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Vienna
Posts: 102
Default Re: Cedar DNS not working with Sierra

sorry, whats the download to look for @ the sentinel page? is this the driver for the USB-Key? that means if there's a new driver, the existing plugIn versions should work?

best
thomas
__________________

2xMac Pro 2014 6-Core, 48GB Ram, OS X 10.12
ProTools HD12 and Ultimate, 2x HDX
NTP Penta720 I/O + 192 HD I/O + SSL Madi Link
Sync HD, Dolby Atmos RMU
S6 - M40 - 32channel.
Filmpost at cosmix studios vienna
http://www.cosmix.at
http://www.tom-kava.com

Last edited by kava; 11-02-2016 at 04:52 AM.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-11-2016, 01:41 AM
Basstian Basstian is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Cologne, Germany
Posts: 293
Default Re: Cedar DNS not working with Sierra

any news on compatibility?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox Pro 3 not working with MacOS Sierra Focuret FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 57 04-18-2018 12:22 AM
Profire 2626 not working with macOS Sierra jwilkers Pro Tools 12 15 09-24-2016 10:27 AM
Should I Buy Before Sierra? Cutlerbri macOS 21 08-09-2016 02:09 PM
Cedar DNS 2000 on Pro Tools 7.1cs7 not working dickcat Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 06-12-2006 02:00 AM
Cedar DNS 2000 not working. Please help! mondoJML Post - Surround - Video 4 05-24-2006 06:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com