Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-29-2019, 07:56 AM
SteveGarman SteveGarman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Oklahoma City, OK,USA
Posts: 335
Default How can I get High Sierra 10.13.6?

I am running 10.13.4 but I want to upgrade to 10.13.6. I've been to the app store but there is no trace of High Sierra there. Is there any other place to go to get 10.13.6? I'm told I need this to run PT19.5 on my system. Any help would be greatly appreciated.

Steve
Reply With Quote
  #2  
Old 05-29-2019, 08:27 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angles
Posts: 388
Default Re: How can I get High Sierra 10.13.6?

App Store link is on this page.

https://support.apple.com/en-us/HT208969
Reply With Quote
  #3  
Old 05-29-2019, 09:02 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,060
Default Re: How can I get High Sierra 10.13.6?

Quote:
Originally Posted by SteveGarman View Post
I am running 10.13.4 but I want to upgrade to 10.13.6. I've been to the app store but there is no trace of High Sierra there. Is there any other place to go to get 10.13.6? I'm told I need this to run PT19.5 on my system. Any help would be greatly appreciated.

Steve
If you want to go from 10.13.4 > 10.13.6 you do not look for High Sierra.
You just go to "Updates" and allow Apple to apply updates until it stops providing you with ones for macOS (except if that "update" asks you to "upgrade" to Mojave; then don't agree to that one)

There is no separate installer for 10.13.6. It is an incremental update.

The other option is to apply the combo updater directly downloaded from Apple
https://support.apple.com/kb/DL1970?locale=en_US
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #4  
Old 07-24-2019, 11:53 AM
Goobs's Avatar
Goobs Goobs is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Boston, MA, USA
Posts: 130
Default Re: How can I get High Sierra 10.13.6?

You can get a full 10.13.6 installer here: https://itunes.apple.com/us/app/maco...741?ls=1&mt=12
__________________
iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2015), 4.0 GHz Intel Core i7, 32 GB 1867 MHz DDR3, 500 GB Flash Storage SSD, macOS 10.13.6
Pro Tools|Ultimate 2019.6, Logic Pro 10.4.6, Nuendo 10.2, Cubase Pro 10.0.40, Reason 11, Live 10.1, Digital Performer 10.01, Studio One 4.5.4, Waveform 10.2.1, Reaper 5.982, WaveLab Pro 9.5.50
Waves Horizon/Diamond 10.0.0.3, Melodyne 4.2.3, iZotope Post Production Suite 3.0.2, iZotope Music Production Suite 2.1, Soundtoys 5.3
Apogee Quartet, Eleven Rack, 003, Command|8, OWC Thunderbolt 2 Dual-Drive Dock, OWC Mercury Electra 480 GB 6G SSD, OWC Mercury Elite Pro 250 GB 7200 RPM HDD
Reply With Quote
  #5  
Old 08-04-2019, 04:00 AM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,543
Default Re: How can I get High Sierra 10.13.6?

Quote:
Originally Posted by Goobs View Post
You can get a full 10.13.6 installer here: https://itunes.apple.com/us/app/maco...741?ls=1&mt=12
When I try and download it on my 5,1 2012 cheesegrater currently running Sierra 10.12.6 it says it needs to update my firmware before continuing with the download. Is this legit or what? I ask because I have no idea what that update would update.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #6  
Old 08-04-2019, 08:05 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,060
Default Re: How can I get High Sierra 10.13.6?

It is legit. There's a massive firmware update to go up to High Sierra. It's also one of the longest macOS installs. Don't panic and just wait it out when it is doing the install -- takes forever.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #7  
Old 08-04-2019, 09:33 AM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,543
Default Re: How can I get High Sierra 10.13.6?

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
It is legit. There's a massive firmware update to go up to High Sierra. It's also one of the longest macOS installs. Don't panic and just wait it out when it is doing the install -- takes forever.
Thanks for that bit of help. I asked because it just wanted to do the firmware update with no explanation as to why or what would happen or what exactly the firmware update was about. So I stopped things until I could get more info.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 9.0.6 / High Sierra 10.13.6 ? basslik Pro Tools 9 8 09-17-2018 04:16 AM
Question: Sierra or High Sierra for PTHD 2018.3? johnnyv Pro Tools 2018 25 03-18-2018 08:30 PM
PT-First with high Sierra? LarsT Pro Tools | First Discussion 1 12-30-2017 12:08 PM
High Sierra jon9 Eleven Rack 0 11-16-2017 03:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com