Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-03-2017, 02:14 AM
Bulley Bulley is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 35
Default I can't use any PSP plugins in PT12 - Win 10

Hi,

So I've moved over from Mac to Win10 in the past few months and found that every single PSP plugin I've got (VintageWarmer 2, Fetpressor, Springbox, NobleQ, The EMT reverb demo as well) crashes Pro Tools in busy sessions with an

"Access Violation occured, unable to read location: 0xFFFFFFFFC4280470"

Usually happens when I try to alter a parameter in the GUI, or recall a preset.

Not had much success with PSP support, who didn't have many suggestions apart from trashing prefs and reinstalling. They're all latest versions, done the usual win 10 audio tweaks.
Anyone else having success or issues with PSP in Pro Tools 12.8?

Cheers,
Reply With Quote
  #2  
Old 08-03-2017, 01:30 PM
abc1mce2's Avatar
abc1mce2 abc1mce2 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Motor City
Posts: 210
Default Re: I can't use any PSP plugins in PT12 - Win 10

Not an actual crash but If I adjust a control on any of the 5 PSP products I tested, the transport controls via the keyboard become disabled. I can click on a control in the transport control window and it'll function as expected always. Once I stop the transport via the transport window I'm able to use the keyboard for transport control again. Of course, if I adjust a PSP plugin control, the keyboard's transport functions are disabled again. Also, the Pro Tools Dock functions as normal regardless of the PSP plugins.
__________________
What is more relaxing then Music?

GigabyteX79-UP4 Rev 1.1
Xeon E5 2680 v.2. 10 Core cpu Windows10 v.1903
Avid HDX 2019.6 HD - 16x16 - 8x8x8 HD I/O - PT Dock - PT Control - AVID Artist Mix (2)
Universal Audio UAD2 Pci-E and Satellite USB Octo - Pci-E Quad - SOLO 610 - Twin-finity
Antelope Trinity - 10M
Grace Design M905
Bricasti M7 (2)
Lexicon PCM96
Burl B2
Dangerous 2Bus
Neumann KH805 - KH310
Yamaha NS-10M
Avantone Mixcubes
Etc, etc, etc.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-03-2017, 09:00 PM
Greg M Greg M is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Alpena, MI
Posts: 1,245
Default Re: I can't use any PSP plugins in PT12 - Win 10

I have all of the PSP plugins and don't have issues with hardly any of them. The only ones I have had any issues with are some of the very old ones that haven't been updated in a long time (and I almost never use them anymore).

Vintage Warmer 2 I use daily without issue. I use the plugins listed in bulley's post without issue.

Not sure what's going on with your system but you might try trashing preferences and checking your PSP account for updated plugins.

Hope this helps,
Greg
__________________
Intel i7 3930K, Gigabyte GA-X79-UP4 (rev 1.0), 32 GB Corsair Vengeance 1600 ram, EVGA Nvidea GT 720 TI video card, a Samsung 850 Pro (256 GB) OS drive, 2 Samsung 850 Pro's (512 GB) in externally mounted drive bays for session and sample storage, Win 10 Pro, PT Ultimate (Native)2019.6, HD Omni, HD I/O 16x16 .
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2017, 09:53 PM
amagras amagras is online now
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,261
Default Re: I can't use any PSP plugins in PT12 - Win 10

Also make sure to have the latest video drivers for your system.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #5  
Old 08-06-2017, 07:03 PM
abc1mce2's Avatar
abc1mce2 abc1mce2 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Motor City
Posts: 210
Default Re: I can't use any PSP plugins in PT12 - Win 10

Also if I click anywhere else on the screen other than the PSP plugin I can use my keyboard transport controls again. If I move a control knob on any PSP plugin I have to click somewhere else on my PT screen again to enable the keyboards transport controls again....yes all on my drives and PSP plugins are up to date.

Even with all of this, it's not much of a problem cause I use the transport controls on my PT Dock.
__________________
What is more relaxing then Music?

GigabyteX79-UP4 Rev 1.1
Xeon E5 2680 v.2. 10 Core cpu Windows10 v.1903
Avid HDX 2019.6 HD - 16x16 - 8x8x8 HD I/O - PT Dock - PT Control - AVID Artist Mix (2)
Universal Audio UAD2 Pci-E and Satellite USB Octo - Pci-E Quad - SOLO 610 - Twin-finity
Antelope Trinity - 10M
Grace Design M905
Bricasti M7 (2)
Lexicon PCM96
Burl B2
Dangerous 2Bus
Neumann KH805 - KH310
Yamaha NS-10M
Avantone Mixcubes
Etc, etc, etc.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-07-2017, 08:56 PM
Greg M Greg M is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Alpena, MI
Posts: 1,245
Default Re: I can't use any PSP plugins in PT12 - Win 10

abc1mce2,

Can you provide the component list of your computer (similar to what I have in my signature) or a Sandra report. What video card are you using?

My experience with PSP plugins is very different than yours. A little more detail about your computer would be helpful.

Greg
__________________
Intel i7 3930K, Gigabyte GA-X79-UP4 (rev 1.0), 32 GB Corsair Vengeance 1600 ram, EVGA Nvidea GT 720 TI video card, a Samsung 850 Pro (256 GB) OS drive, 2 Samsung 850 Pro's (512 GB) in externally mounted drive bays for session and sample storage, Win 10 Pro, PT Ultimate (Native)2019.6, HD Omni, HD I/O 16x16 .
Reply With Quote
  #7  
Old 09-18-2017, 06:14 PM
Plec Plec is offline
Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Sweden
Posts: 21
Default Re: I can't use any PSP plugins in PT12 - Win 10

I have exactly the same issue, replicated on both my Win7 and Win10 systems. In busy sessions PSP just breaks down and freezes the entire session and crashes ProTools with that error message.

I've just put in an entire day to figure this out but I can't seem to solve it. I've trashed preferences, and recreated the sessions using ISD to new sessions and all is working great until that one extra PSP plugin creeps in that just puts everything over the top and it crashes.. every single time!
Reply With Quote
  #8  
Old 09-19-2017, 02:17 AM
Bulley Bulley is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 35
Default Re: I can't use any PSP plugins in PT12 - Win 10

Glad to hear I'm not alone. I've been talking to PSP and Avid about it but I've not got anywhere yet. I've just had to abandon all PSP stuff for now.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-19-2017, 02:19 AM
Bulley Bulley is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 35
Default Re: I can't use any PSP plugins in PT12 - Win 10

I wonder if it's a conflict somewhere, there's a lot of Plugin Alliance, Soundtoys and Slate stuff in most of my sessions.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-28-2017, 09:24 AM
wonder6oy wonder6oy is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 144
Default Re: I can't use any PSP plugins in PT12 - Win 10

I am having this exact same issue on a Windows 10/PT12 system. Not usable here.

Quote:
Originally Posted by Bulley View Post
Hi,

So I've moved over from Mac to Win10 in the past few months and found that every single PSP plugin I've got (VintageWarmer 2, Fetpressor, Springbox, NobleQ, The EMT reverb demo as well) crashes Pro Tools in busy sessions with an

"Access Violation occured, unable to read location: 0xFFFFFFFFC4280470"

Usually happens when I try to alter a parameter in the GUI, or recall a preset.

Not had much success with PSP support, who didn't have many suggestions apart from trashing prefs and reinstalling. They're all latest versions, done the usual win 10 audio tweaks.
Anyone else having success or issues with PSP in Pro Tools 12.8?

Cheers,
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugins Questions In PT12 williamg Pro Tools 12 10 12-18-2015 12:49 PM
PT12/Apollo 8 plugins issue briaboy Pro Tools 12 15 12-13-2015 07:09 AM
PT12.2 new plugins samplaire Licensing & Accounts 3 11-09-2015 04:51 AM
Will I need to buy plugins for PT12? scipherneo Pro Tools 12 11 11-04-2015 04:24 PM
Installing PT12 and AAX plugins briaboy Pro Tools 12 0 09-23-2015 01:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com