Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-30-2015, 08:23 AM
2xUeL 2xUeL is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 16
Default PT First Launch Freezes on "Signing in to your Avid account"

OSX Yosemite 10.10.5
Pro Tools First 12.2.1

Upon a fresh computer startup, Pro Tools First always freezes on "Signing in to your Avid account" on startup. But then when I force quit and retry, it works, every single time. Annoying but not critical I suppose. Any help?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2015, 08:48 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: PT First Launch Freezes on "Signing in to your Avid account"

Hi 2xUeL,

Quote:
Upon a fresh computer startup, Pro Tools First always freezes on "Signing in to your Avid account" on startup. But then when I force quit and retry, it works, every single time. Annoying but not critical I suppose. Any help?
Any pop up blocker running, antivirus, firewall settings that's affecting the log in page?
Another factor to consider is your OS version, Mac 10.10.5 is not yet compatible with Pro Tools First.


Regards,
RC
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 09-30-2015, 08:55 AM
2xUeL 2xUeL is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 16
Default Re: PT First Launch Freezes on "Signing in to your Avid account"

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Hi 2xUeL,

Any pop up blocker running, antivirus, firewall settings that's affecting the log in page?
Another factor to consider is your OS version, Mac 10.10.5 is not yet compatible with Pro Tools First.


Regards,
RC
Thanks for your reply. I wasn't aware that PTF wasn't yet compatible with OSX 10.10.5. Well, guess I'll have to deal with the bug for now.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-30-2015, 09:12 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: PT First Launch Freezes on "Signing in to your Avid account"

Hi 2xUeL,

It's too early to tell if it's a bug since not all of us are getting the error. But I got my eye on this topic.
For the compatibility, I suggest you subscribe to this FAQ for update.


Regards,
RC
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 10-31-2015, 02:13 PM
rockclimbergeek rockclimbergeek is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Colorado
Posts: 1
Default Re: PT First Launch Freezes on "Signing in to your Avid account"

I'm also running pro tools first 12.2.1 on a mac running 10.10.5. I'm having this exact same problem. The force quit was working as a workaround, but now I can't get the application to load at all. Any ideas?
Reply With Quote
  #6  
Old 10-31-2015, 02:27 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: PT First Launch Freezes on "Signing in to your Avid account"

Hello rockclimbergeek,

Quote:
I'm also running pro tools first 12.2.1 on a mac running 10.10.5. I'm having this exact same problem. The force quit was working as a workaround, but now I can't get the application to load at all. Any ideas?
All I can think off is reinstalling.

Good luck,
RC
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 12-04-2015, 12:40 PM
Daniel Barnes Daniel Barnes is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Toronto Canada
Posts: 2
Default Re: PT First Launch Freezes on "Signing in to your Avid account"

Well that is news and explains why my PT First rarely opens. 10.10.5 is incompatible? What do ya'll recommend then, bumping up to El Capitain?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to link Avid Master Account with iLok account "Failed to access the User ID" jburik1176 Licensing & Accounts 31 09-21-2015 04:12 AM
PT 8.0.5 freezes at "loading Xpand! dpm." during launch (on Windows XP, and w7) georgeearth 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-14-2012 07:22 AM
PT 8 LE freezes on " building edit window" during launch georgeearth Tips & Tricks 0 08-22-2011 04:20 PM
Protools 8 Freezes at "Creating Dae Objects" upon Launch? MythMuzik 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 18 04-22-2011 07:53 PM
Launch Freezes @ "creating DAE objects" affliCted 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-02-2009 06:32 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com