Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-22-2019, 01:54 PM
Adude5150 Adude5150 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Easton, PA
Posts: 1
Default MIDI problem

So I've tried to contact Pro Tools for help and because I have the free version they won't help me, SO, I have been using my Yamaha Piaggero NP-12 as a MIDI controller for a few weeks now, it worked great. However I turn on Pro Tools | First and even tho the keyboard is on it won't show up in the app as an available input of any kind, and I don't know how to solve this issue. I just want to know what I have to do or pay to get this MIDI working again, I'm at a loss.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-23-2019, 08:51 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,184
Default Re: MIDI problem

Quote:
Originally Posted by Adude5150 View Post
So I've tried to contact Pro Tools for help and because I have the free version they won't help me, SO, I have been using my Yamaha Piaggero NP-12 as a MIDI controller for a few weeks now, it worked great. However I turn on Pro Tools | First and even tho the keyboard is on it won't show up in the app as an available input of any kind, and I don't know how to solve this issue. I just want to know what I have to do or pay to get this MIDI working again, I'm at a loss.
So, the NP-12 worked fine with PTF until recently?

Please review the MIDI Setup section of the manual and ensure you have everything configured properly. Look under System Configuration -> Configuring MIDI

Also make sure you have the track you are using for MIDI set to record enabled.
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI problem - Midi Studio Issue Microphone33 MIDI 4 02-27-2016 11:49 AM
[Problem] Midi Pro Tools 10.3.5 & Motu Midi Express 128 Advanced-Productions MIDI 0 05-20-2013 09:43 AM
Midi problem - no INPUT DEVICE option in MIDI menu tam103 MIDI 2 01-05-2007 08:01 AM
MIDI problem...can't change patch / hear MIDI missmason 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-05-2006 09:43 PM
MIDI Output Problem - Assigning MIDI Patch Names pancake1975 MIDI 8 05-29-2006 03:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com